• justlove

    Råd om Bröllopsresa

    hej då vi har en begränsad budget så har vi inte råd med en resa för 30.000 om vi inte ska vänta ett år med resan och då jag har andra planer då så vill vi ej vänta;)

    jag har haft som ide Azorerna men min sambo verkar inte helt inne på det.

    någon som har förslag på en resa till ett varmt gott land med fin strand, lite sevärdigheter och god mat=)

    tack på hörhand=)

  • Svar på tråden Råd om Bröllopsresa
  • Needlecushion

    Ja det beror på hur långt ni ska på klotet. Var sj inne på resebyrån och de sa att man sällan kommer undan den pengen om man ska längre bort som t ex maldiverna, florida, ngt fint afrikanskt resmål el typ madagaskar, dubai osv. :(

  • molntussen

    Kap Verde ska vara himla fint. Dit kan man nog hitta charter under 10 tkr/person!

  • prinsessanogrodan

    Det beror ju också på när ni ska åka! Om ni ska åka under sommarhalvåret (alltså när det är sommar i Sverige) går det ju bra att åka nånstans inom Europa och ändå kunna lita på att ni får sol och varmt men om ni ska åka under vintern kan ni behöva åka längre bort för att få riktigt varmt.

    Annars finns ju Egypten? Det är ju inte jättelångt bort men där är det ju varmt och det finns mycket att titta på.
    Malta är fint på försommaren, det går att åka senare också men undvik augusti för då är det väldigt mycket turister. Det tar bara ca 4 timmar till Malta och det finns fina stränder och mycket spännande att se.
    Kreta har ju mycket spännande kultur och historia och väldigt god mat!
    Sicilien är också bra med god mat och spännande historia. Kryssning i Medelhavet kan det vara nåt?
    Tunisien ska annars vara ett bra resmål och där ska maten vara god och spännande annorlunda. Har inte varit där själv men kollegor som varit där var väldigt nöjda!
    Jag har också hört mycket positivt om Madeira, men jag vet inte hur det är med stränderna där.

  • Emelie 87

    Jag hade också tänkt föreslå medelhavet. Men det är redan så många svenskar som åker dit så man tänker väl att det inte är lika kul då.
    Men visst går det också bra ifall man håller sig borta från turistmålen.

    Man kan flyga tur och retur till Los Angeles i business class för 6000. Däremt ingår inte hotell. Det får man fixa själv och det är en dyr historia.


    En fästis, två barn, oändligt med kärlek
  • Fårävvör

    Vi började fundera på Azorerna igår. Vet du varför din sambo är tveksam till att åka dit?

  • Moster Stina

    Mina svärföräldrar var förra året på Azorerna och verkade mycket nöjda.
    Där var mycket mycket välskött och vackert överallt. Och  verkligen oexploaterat gällande turister och så. Det fanns överhuvudtaget inga stora hotell någonstanns!
    Har sett deras fina bilder därifrån och det ser nästintill overkligt ut med all fantastisk grönska överallt.
    Dock minns jag ej hur mycket det fanns att göra där.
    Men som sagt, så verkade de mycket nöjda!
    Tyvärr minns jag heller ínte hur de sa att maten var...

  • justlove

    tack för alla svar=)

    Fårävvör: han tycker inte riktigt om sol semester men jag vill ha sol=) han vill ha ävenyr och massa att göra och kultur att titta på, jag vill ha att göra god mat och sola lite med=)

    om ni vill till azorerna kolla denna sidan man kan beställa aktiviteter med flyget=) vill ni ha delfin och valdykning så finns det bara på ett hotel så läs innan ni bokar:)

    www.solresor.se/resa-till/Portugal/Azorerna/Sao-Miguel/Hotel-Bahia-Palace/Utflykter/

    Moster stina: finns massa att göra kollade upp en sida igår hitta en resa för 17.000 för båda två med flyg hotel och tre aktiviteter som delfin och val dykning och rundtur på ön och lite till=D skulle gärna göra detta=) de tre aktiviteterna kostar ca 450 kr per person så resan e inte dyr för två veckor, det va lika dyrt/billigt fölr en vecka nästan ingen skillnad=)

    vi gifter oss den 9 juli och vill åka i samband med bröllopet kanske inte dagen efter men inte häller ett år efter=) gärna i augusti september=)

    någon som vet när det är sesong för azorerna?

  • Fårävvör
    justlove skrev 2011-01-03 21:07:48 följande:
    någon som vet när det är sesong för azorerna?
    Tror jag läste någonstans att juni-september var bra (ev. maj också). Tittade lite på solresors sida för några dagar sedan, men hade så svårt att hitta några hotell att välja mellan! Jag är bortskämd med att sitta och surfa fram olika mysiga hotell och välja mer själv...
    Kollade lite på tripadvisor också och funderar på att boka flyg och hotell själva, eventuellt med hjälp av en resebyrå så man får lite bättre "säkerhet" så att säga och någon att vända sig till om det skulle krångla. Vi har åkt reguljärt de senaste gångerna på semester, men med just bröllopsresan så vore det skönt att ha någon att ringa om allt skiter sig så att säga, hehe. =)
  • jkbr

    italien är ju väldigt kulturellt och där finns det ju sol och bad också och det är inte så svensk getto som grekland tex eller frankrike:)

  • jkbr

    italien är ju väldigt kulturellt och där finns det ju sol och bad också och det är inte så svensk getto som grekland tex eller frankrike:)

  • TheD

    Kap verde = BLÅST!

    Tunisien - det som jag tyckte om där var Sahara Öknen :)

    När jag jobbade på Cypern i somras fanns det smekmånadspar som bodde där bland våra finare hotell dvs.

    Goggla lite, plocka på er kataloger och läsa, bläddra osv.

  • justlove
    Hvidbrud skrev 2011-01-04 09:02:38 följande:
    Vi åkte till vackra portugal.
    var i portugal åkte ni? har en kompis som åkt dit varje sommar med sin morfar som är där i från:)
  • justlove

    italien har vi varit lite inne på att åka till, jag gillar ju sj när det är mycket grönt finnatur och fin strand, jag skulle kunna slappa på staranden någon timme om dagen i alla fall men inte sambon, får la gå upp innan han och sola medans han sover:D

    Kap verde? var ligger det? vad e det med kap verde som inte e bra? samt vad e bra?

    då vi gifter oss i juli och planerar att ev åka i augusti så är sesongen bar för azorerna då ju=) killen börjar gå med på azorerna nu men får titta lite till och försöka lista ut om han går med på det för att jag vill lr för att han verkligen vill åka dit=)

  • Hvidbrud

    Vi började i Lissabon och tog oss upp till porto, sen tåg längst douro floden, bodde på posada och tillbaka till porto och ner till Algarve, till en liten fiskarby som heter salima. Vänliga människor, billigt, vackert god mat, gott vin men framförallt underbart sälskap!

  • du och jag 2011

    Jag har varit på Kap verde och det beror helt på till vilken ö du åker till om det ska bli bra. Om du vill ha strand, sol och bad kan jag är det boa vista som gäller (ön är i princip en enda lång strand :)). Sal tyckte jag var fruktansvärd, hade bara mellanlandning där och åkte in till stan ett par timmar men det var världens turistfälla, bara massa ihärdiga försäljare och festande turister.

    Santo antao och santiago å andra sidan var helt underbara öar. Santo antao är inte så exploaterat och mycket fin natur, med underbara gröna dalar med kaffe- och bananodlingar. Helt klart min favorit ö. På mitten av ön finns det berg där man kan få en otrolig utsikt. Vid kusten finns folktomma stränder (ligger vid klipporna och med lite grövre sand än stränderna i sverige) och underbart höga vackra klippor. Många mysiga små byar också där man verkligen får uppleva deras härliga kultur.

    Santiogo är också en härlig ö där det finns mycket att se, huvudstaden Praia är rolig att vara i någon dag men ett ställe som jag verkligen kan rekommendera är Tarrafal på norra sidan, underbar liten stad där vi nästan var de enda turisterna. Stranden där var superhärlig! Jag kan absolut rekommendera kap verde men kanske inte till de som vill ha en sjyst chartervecka på stranden. Det är min erfarenhet :). Jag tror azorerna är jättefint, en vän till mig var där och fotade och hans bilder så jättevackra ut. Hoppas det kan hjälpa.

Svar på tråden Råd om Bröllopsresa