Inlägg från: The secretbride |Visa alla inlägg
  • The secretbride

    Dags att börja planera för 2:a Juli, wiiii

    Ett tips om du vill komma iform till den stora dagen, det kanske inte passar alla men det har hjälpt mig att komma så långt som jag gjort. Man måste hitta sin egen träningsstil för att man ska vilja och orka fortsätta. Jag kan inte gå på Gym, jag känner mig bara osäker bland alla maskinerna och det var inte särskillt kul och det är alltid fullt med folk. Jag är inte så mycket för workout pass i grupp heller. men så hittade jag min lösning, ZUMBA!!! beställde dvd-paket från tradera, halva priset jämfört med tv-shop.  Det är roligt och man ser verkligen resultat, sen får man ju försöka att inte stoppa i sig för mycket godsaker heller ;)  I början känner man sig såklart lite ovan och fumlig med alla dansstegen men man kommer in i det plus så är man hemma så det är bara att träna när man känner för det. och har tid.   

    Så man har kul, man känner att man tränar och man ser resultat relativt fort vilket gör det roligare att fortsätta =) så testa gärna det, jag tror jag köpte min Zumba-box för typ 350 kr inkl. frakt på tradera. Det är ett billigt pris för att komma i form.   Lycka till!!

  • The secretbride

    Vilka läckra tårtor Julybrud.   Jag börjar nästan tycka att min klassiska tårta börjar bli tråkig =) har sett så många otroligt vackra och fantasifulla tårtor på internet när jag tittat. Vi har en väldigt klassisk, 4 våningar, helvit med röda rosor som faller ner. men jag sa att jag ville att det skulle se maffigt ut =)

    Jag försöker bestämma mig för en slöja, har tänkt ha helt uppsatt hår i en läcker frisyr och klänningen är lite dramatisk så det kanske borde vara en enkel. Men jag hittade en rätt maffig slöja med kristaller som jag verkligen fastnade för och så en lite mer klassisk. lägger in bilderna här så får ni säga vad ni tycker =)

  • The secretbride

    Jag slår nog till på den första slöjan, jag har blivit helt tokig i den. Brukar maila mormor också och bolla idéer och hon tyckte också bäst om den =)  tack för feedback!

    Jag hade inte heller tänkt ha tärnor först, jag gifter mig borgligt och vigseln blir väldigt kort så jag tänkte att det behövs ju inte. Men så blev det en tärna ändå, min syster. Det är roligt att ha någon att planera med och hon ville vara med speciellt då brorsan ska vara toastmaster. Plus så kommer vi närmare varandra vilket känns väldigt  roligt. Vi har letat efter en klänning till henne och hittat en jättefin som jag tror att jag kommer köpa. den kostar 2100 kr och det är en klänning som hon kan ha vid andra tillfällen. Men det är sjukt dyrt med riktiga fest- tärnklänningar, det är svårt att hitta under 2000 kr.

    å igår beställde jag en helt underbar underkjol, med massa tyll och jag hoppas att den passar till min klänning. Kände när jag provade klänningen att den behövde lite extra lyft. Jag har letat länge efter en kjol men det är så dyrt, den jag ville ha kostade ca 900 kr. Funderade på att hyra en också men det skiljer sig inte mycket i pris. Sen hittade jag en på "Tradera" för endast 350 kr + frakt så jag beställde den. Så nu hoppas jag bara att den passar till klänningen =) man kan hitta mycket kul till bra pris på Tradera så titta gärna där om ni söker något.

    här är några andra bra hemsidor:

    www.wed-shopping.com - accessoarer, boleros, slöjor, handskar m.m.
    www.shop.texttalk.se/se/shop.php?id=2197    - "Dreambride" -  klänningar och tillbehör
    www.bagsandfashion.com accessoarer, smycken m.m.
    www.diadema.se - bra urval av tiaror plus andra accessoarer
    www.tiaror.se  hårsmycken
    www.sweeties.se  accessoarer plus roliga dekorationer.
    www.myheart.se   - dekorationer m.m.
    www.romance.se  - dekorationer m.m.

    lycka till!!

  • The secretbride

    Liina86, vilken otur med floristen, stackars henne måste vara jättejobbigt.
    Jag kan tipsa om min florist, hittade henne på nätet och hon är jättetrevlig, de har ingen butik så de kan hålla priserna nere. Nu vet jag inte om hon är begränsad till någon viss region för det står inte på hennes hemsida men du kan ju alltid fråga. www.thewhytehouse.se   =)


     

  • The secretbride

    Vi har inte bokat något hotellrum för bröllopsnatten, vi satsar på att åka på bröllopsresa ett par dagar efter istället. Man kommer ju va helt slut efter allt så det är nog skönt att sova i sin egen säng. Man kan ju göra det romatiskt hemma också =) vi ska nog se till att vi får en riktig lyxfrukost med typ skagenmacka eller nåt åt det hållet =P

    Vi har inga långväga gäster så vi behöver inte tänka på boende vilket känns rätt skönt, men det låter kul med era planer på att ha ett helt ställe för er själva.

    Vi har faktiskt ett färgtema, det blir mörklila och vitt, min blombukett kommer bestå av mörklila kallor (så himla vackra blommor!!) så det var där idén kom ifrån plus så är Lila en väldigt snygg färg, tycker jag =) mannen gick med på det också.

    Darling Daisy: vi la informationsbladet ihopvikt i kuvertet, inte i kortet. Men gör som ni vill och tycker passar. Lycka till med renoveringen av ladan!! hoppas ni hinner bli klara med allt =)

    ha det så bra!!

  • The secretbride

    igår hämtade jag ut mitt paket med min fluffiga underkjol, helt perfekt! å så hade mina vackra hårnålar kommit också. Har letat på internet efter fina tidigare men de är rätt dyra, runt 150-200 kr för bara 6 st. Då är det med pärlor och "glitter" inga vanliga enkla. men jag hittade mina på tradera för 12 kr st =) 



    Så det vi har kvar är:
    Brudgummens kläder.
    köpa tärnans klänning.
    transport.
    planeringsmöten med bla. vigselförrättare, fotograf och andra inblandade.
    provuppsättning med stylist.
    hitta någon som kan ta hand om städning och disk .
    boka bröllopsresan såklart! å planera inför den.
    göra en fullständig bordsplacering (väntar svar från 3 till).

    sen kanske det tillkommer något men jag tror att det är allt, känns jättebra! =)

  • The secretbride

    hej på er!

    jag tycker att det är er vigsel och ni borde få ha det som ni vill, det kanske inte är så vanligt att man har så mycket musik som ni kommer ha men det är ert bröllop och ni vill att era vänner ska uppträda för er och förgylla er vigsel. Men skulle ni välja att be någon att uppträda på festen tror jag inte det skulle göra något, det är kul att ha något mer att se fram emot och det kan vara ett trevligt avbrott med ett uppträdande i festen.  Så gör precis som ni vill och känner för  =) Skulle inte säga att det är mindre ärofyllt att uppträda på festen.

    Här har vi haft fullt upp på jobb och fritid så har inte hunnit skriva nåt inlägg under veckan. 
    Vi var och besökte jakobsbergsgård (vigsel och festplats) i veckan med föräldrar och ett par vänner til oss som ska dekorera lokalen, mest för deras skull så de kan få lite idéer om hur de ska göra så de kan börja planera. Vi hade först tänkt ha huvudbyggnaden, gården består av tre hus, en huvudbyggnad och två flyglar. Huvudbyggnaden har mest charm med vackra målningar direkt på väggarna, gården är från 1700-talet och det speglas i hela byggnaden. Men vi fick veta att vi var för många för att få vistas där, så vi gick och kollade in den södra flygeln där man får va 60 personer. Vi blev inte så förtjusta i den för det såg ut som en vinterstuga, men den var väldigt öppen, så matsalen i huvudbygnaden kändes trång jämfört med den här. Vi insåg att våra vänner kan göra den här lokalen väldigt snygg också, de är jätteduktiga och tror det är lättare för dem att dekorera den här än den andra då man måste se till så inte stilen skär sig med stilen i huset. SÅ nu har vi plötsligt bytt festlokal, vigselplatsen får också bytas men det löser vi på vägen, vi har flera idéer.

    Sen har vi också nyss bokat en riktigt snygg bil för transport som kommer med chaufför. En Rolls-Royce PhantomV James Young 1961, så grymt snygg!  Den ska vi hålla hemlig för alla gästerna så de blir riktigt överraskade när vi rullar in på gården. Den var inte så farligt dyr heller, fick bra pris då det blir på en tisdag =)

    Har ni bestämt transport??  

    hur går det för er med er planering?   *nyfiken*

    lycka till!

  • The secretbride

    Då har vi fått in det sista svaret på inbjudningarna, äntligen =) vi blir 56 personer totalt vilket känns väldigt bra, man får vara 60 personer i lokalen så du har vi lite plats kvar över.

    I veckan var vi också och "bokade" kläder till brudgummen på en butik i stan "Royal högtidskläder". Jobbade en väldigt trevlig och proffsig äldre dam där inne som hjälpte oss med allt och vi fick allt till ett väldigt bra pris. Tycker jag iallafall, han får hyra ett helt set med jaquette, skjorta, byxor, kravatt, väst, manchettknappar för 1950 kr  (skorna ingår också men han ville använda egna). Vi är väldigt nöjda med allt och han blev så snygg, vi stod och velade mellan en mörkgrå jaquette och en mörkgrå frockcoat med mönster i, det blev tillslut jaquetten, den stod ut lite mer och den kändes lite mer "öppen",  jag hittade ett vackert hårsmycke i butiken också som jag köpte direkt. Så nu är det avklarat, ska beställa min grymma slöja sen när jag får mer pengar. Längtar!

    i helgen tänkte vi fixa bordsplaceringen, föhoppningsvis bli klara med den. Min kompis håller på förfullt med att hitta dekorationer för lokalen och det är så kul att höra alla idéer. Ska ni förresten ha "presenter"? först tänkte vi hoppa över det men det är endå en rolig grej, blir en liten lila organzapåse fylld med chokladhjärtan i guld.

    sen är det bara att fixa ett festprogram och ha massa planerigsmöten med alla inblandade =)

    hur går det för er med all planering??

    hoppas ni mår bra å ha en trevlig helg allihopa!

    kram!

  • The secretbride

    Hej på er!!
    åh va kul att läsa hur det går för alla... nu är det inte långt kvar =)

    darlingdaisy - jag skulle nog oxå rekomendera att du har en toastmaster eller någon som styr allt och ser till att allt går enligt plan så inte ni plötsligt får massa frågor och måste ta itu med några eventuella problem. Jag försöker lägga bort så mycket ansvar som möjligt på andra så att vi bara ska kunna njuta och ha roligt, det är också något som våra föräldrar insisterar på. Så vi kommer nog inte få göra något annat än just tänka på oss själva =) känns lite konstigt då jag gärna vill ha kontroll men nu måste jag släppa den och verkligen lita på de andra. 

    När det gäller buffén tycker jag priset är rimligt, vår buffé går på 185kr /person. Man får liksom jämföra olika ställen, vissa är väldigt dyra men 200 kr är överkomligt tycker jag.  satsa på det om ni är nöjda med maten och känner att ni har råd.

    Liina - blev du nöjd med ringen!!? levde den upp till förväntningarna? =)

    Huni -  hej! jag gjorde mina egna kort men vi är bara 54 gäster så det är bara 1/4  av hur många ni kommer vara. Jag klarade mig med att göra 27 inbjudningskort och det var ändå rätt pillrigt, kul men tidskrävande. Jag blev väldigt nöjd med resultatet också men om du känner att du inte har den tiden att pyssla själv kan du beställa riktigt fina och färdiga via nätet. Det kan vara värt om du nu inte väldigt gärna vill göra egna. På www.romance.se kan du bygga ihop bl.a. fina inbjudningskort, placeringskort och festprogram. Vi tänkte beställa specialdesignade servetter därifrån med våra namn och bröllopsdatumet.  Ett tips bara!

    själva är vi klara med borsdplaceringen och den känns väldigt bra måste jag säga =)  uppdaterade nyss i vår bröllopsbok, kul att fylla i och se hur långt man har kvar.

    ha det så bra!!

  • The secretbride

    nu har vi äntligen bokat bröllopsresan till Paris!! 
    vi kommer bo på ett hotell utanför innerstan, väldigt fräscht med bubbelbadkar på rummet och roomservice, eftersom vi kommer sova hemma på bröllopsnatten av olika anledningar vill vi satsa lite extra på rummet för resan. längtar verkligen... vi ska bl.a. äta middag högst upp i Eiffeltornet, åka till slottet i Versailles och ta en båttur med middag på Seine. Så romantiskt =)

    det vi har kvar att göra som jag kommer på nu...

    festprogrammet
    skicka in hindersprövning - snart dags!   kom ihåg det =)
    planeringsmöten med alla inblandade som toastmaster, vigselförrättare, fotografer m.fl.
    skicka ringar på putsning
    beställa porslin, dekorationer och blommor
    provuppsättning av frisyr med stylist, bokad i juni
    ljudanläggning

    å present till min blivande man, vet inte vad jag ska ge honom, han fyller år tre dagar efter bröllopet så det blir kanske en gemensam present... funderade på en digitalsystemkamera men den jag tittat ut kostar 8000 kr med extra objektiv  å det har jag inte råd med just nu. funderar också lite på en upplevelse "köra ferrari" som han verkar vara intresserad av att göra men jag vill komma på något bättre... tips??

  • The secretbride

    hej!
    va roligt at höra hur det går för alla =)

    Jag vet att jag har en möhippa på G men jag vet såklart inte när och känner mig också lite nervös inför det, just nu händer det grejer nästan varje helg så jag hoppas verkligen att det inte krockar med något annat.

    Julybrud - va roligt att ni hittade en vacker vigselplats och helt gratis också, det är ju helt perfekt! kul att allting rullar på så bra med allt annat också, det vore jättekul att se en bild på din klänning när den är klar.

    Jag har faktiskt köpt en till klänning, det var först tänkt att vi skulle bara ha middag och tårta men nu har vi ändrat så det blir fest på kvällen. Då min klänning har släp och mycket underkjol kände jag att det kunde va rätt skönt att ha möjlighet att byta till något "lättare". Den är väldigt söt, vit siden, axelbandslös, knytning på baksidan och knälång men en enkel tunn tyllunderkjol som gör att den får lite vidd. Kostade bara 500 kr så jag slog til direkt.

    Vi har börjat beta av planeringsmötena så det känns som vi ligger bra till, vi träffade vigselförrättaren i veckan, hon var såå trevlig och visste verkligen vad hon pratade om och vi kände verkligen att vi kunde känna oss trygga med henne. jätte skönt!

    imorn kommer två av våra vänner över som ska sjunga på bröllopet så ska vi försöka komma fram till vad det ska bli =)

    har bokat porslinet också och gjort upp en ordentlig inköpslista för alla dekorationer som jag snart tänker beställa. Det är så roligt! håller på med festprogrammet när jag får lite tid över, det är nästan klart men vi försöker hitta på rimm för alla gästerna så det tar lite tid, vi är inte så bra på rimm heller så det är något som vi inte orkar hålla på med så ofta =) så det är mycket pyssel kvar kan man säga...

    Det vi har kvar är:

    -  festprogrammet
    - bruduppsättning (i juni)
    - möte med fotograferna på festplatsen (i slutet av maj)
    - inköp av dekorationer
    - Möte med alla inblandade på festplats
    - checka av musiken
    - blommor (blivande svärmor ska hjälpa till)
    - köpa presenter till de som hjälp till, tycker det är svårt att komma på något men jag tror det blir fina "figurer" från "willow tree". det är något som de kan ha som minne och alla figurer står för något t.ex. "thank you for you kindness".
    - jag funderar också på att göra en liten tatuering, inte hans namn utan något annat som symboliserar oss...

    Men en sak har hänt som känns så tråkig, en av mina närmsta kompisar och hennes kille har gjort slut efter 5 år, hon är helt förkrossad och jag vet inte riktigt vad jag ska göra för att hjälpa henne. Hade tänkt  be henne hjälpa mig med en sak för bröllopet men det känns inte som att det är läge att ta upp det nu när det är som det är. jag hoppas verkligen hon känner sig bättre till bröllopet, det är så jobbigt när jag är så lycklig och hon är så olycklig...

    men ni får ha det så bra allihopa och lycka till med allt!!

  • The secretbride

    Hej!

    va roligt med provuppsättning Liina86. Min är nästa vecka, längtar!

    i helgen var vi ute med fotograferna och kollade upp platser där vi kommer fotografera  och så fick vi känna på att bli fotograferade på det sättet, jag var lite nervös först men det gick jätte bra och kändes bra. Lite ovant att ha en kamera mitt framför ansiktet  =) men vi fick se lite bilder sen och det blev såå fina.

    Hoppas det löser sig med din hippa!

    ha det så bra!

    jag tycker också att det skulle vara roligt om  vi följer upp efter bröllopet! det måste vi göra!

  • The secretbride

    Hej alla!

    nu har jag också blivit hippad!! jätte trevligt med god mat och spa behandlingar, precis va jag behövde. har vart sjuk i mer än en vecka nu, men kände mig lite piggare i dag och tur var väl det =)

    När det gäller Bordsdekorationer kommer vi ha såhär typ:

    tema lila/guld

    vita dukar
    Lila organzaband som puffas ihop lite och läggs i mitten av bordet som en löpare.
    Lila diamantkonfetti -  utspritt
    guldkonfetti "just married" - utspritt
    Organzapåsar i guld (favors) fyllda med små chokladhjärtan i guld samt 2 stora i lila papper.
    inga tallrikar på borden utan de ligger vid buffén.
    Mörklila servett ligger vid varje plats, hopprullad med en "servettring" i vitt pappar som jag skrivit gästens
    namn på.
    murgröna kommer ligga i längder i mitten av borden samt  något blomsterarrangemang vid honnörsbordet.

    det är väl typ så jag ser det =)

    å jag ska ha en godisbuffé! ska ni ha det?? jag tycker det ska bli jätte roligt och har letat upp massa bra godis och fina skålar att lägga upp det i. Kommer se så läckert ut!

    I dag är det exakt en månad kvar till bröllopet och det börjar bli pirrigt, hoppas bara vädret är bättre än va det är idag. Det vore ju hemskt!

    ha det bäst och jag hoppas det går bra för er och era planer!

  • The secretbride

    Vill bara önska er lycka till ni som gifter er nu i helgen!!!

    håller tummarna för att allt går som ni vill =)

  • The secretbride

    Men va roligt att din dag blev så lyckad i alla fall darlingdaisy, går runt och håller tummarna för vår dag och väder =)  nästan bara 2 veckor kvar... går runt och känner mig nervös för att jag kanske har glömt något, men allt brukar ändå lösa sig tillslut.

    hoppas ni lever lyckliga i alla era dagar nu =)

  • The secretbride

    hej!

    trodde jag hade vart inne och skrivit om bröllopet men det hade jag tydligen glömt bort =) man har vart lite uppe bland molnen de senaste veckorna.

    Bröllopet var helt underbart, vädret var fantastiskt! vi hade en solig dag mellan två regninga dagar, ibland ska man ha tur =) Det var sån härlig stämning  hela dagen och alla hade så roligt, maten var jättegod och tårtan var bland de godaste tårtorna jag ätit och för många andra också.

    Vigseln var lagom, kärleksvisan framfördes av ett par vänner, sen talade vigselförrättaren och sa såklart fel på mitt efternamn, trots att hon kollat av med oss 5 minuter innan. Jag har ett "taget" efternamn som är lätt att stava fel på så, på ett sätt var det lustigt. jag stod och log när hon sa fel och visste inte om jag skulle rätta henne, jag lät bli. Det stod rätt i papprena och det är viktigast, hon bad sedan om ursäkt också. Som sagt, jag plus flera ur min släkt tyckte det mest var lustigt. Sen blev det kyss och konfettiregn, verkade som om hälften hade ramlat rakt ner i klänningen. Sen blev det såklart kramkalas, middag, lekar och tårta.

    Jag och min man överraskade med att sjunga en duett tillsammans (folk blev riktigt förvånade, de har typ aldrig hört oss sjunga, de trodde nog knappast att min man skulle ställa sig upp och sjunga sådär i alla fall)sången följdes av bröllopsvals som avbröts mitt i för att övergå i en pop låt, då började vi "shuffla" som vi lärt oss en vecka innan och allt blev så lyckat!! jag var så sjukt nervös innan vi skulle upp och uppträda men alla var väldigt imponerade och älskade att vi gått upp och bjudit på oss själva =) Sen var det fest resten av kvällen tills limon kom och hämtade upp oss för att köra oss till ett hotell mitt i stan, mina syskon överrasskade oss på bröllopsmorgonen med att ge oss en present, övernattning i svit, vi hade tänkt sova hemma men det här var jätte mysigt...

    kul att höra hur det gått för alla =)

    lägger in några bilder här...



Svar på tråden Dags att börja planera för 2:a Juli, wiiii