• The secret­bride
    Äldre 17 Dec 18:23
    27505 visningar
    217 svar
    217
    27505

    Dags att börja planera för 2:a Juli, wiiii

    Jag gifter mig den 19 juli!!   Skrattande  vi firar 10 år tillsammans då, så det blir på en tisdag. 

    Vi gifter oss borgligt på en vacker 1700-tals gård där även festen kommer hållas.

    Färgerna kommer gå i guld (lite mer gammaldags antik) och någon vacker blå nyans.

    Jag älskar också att planera och det känns som om jag har det mesta under kontroll. Vi var på chokladfabriken i veckan och beställde tårta, fick testa flera fyllningar   mums!! Tungan ute   det hade jag verkligen sett fram emot och det var riktigt roligt att bläddra i deras bok med alla vackra bilder på tårtor.  Kom fram till en vit tårta (4 vån.) med riktigt maffiga röda marsipanrosor som faller snyggt längs med varje våning. 

    Det blir catering för oss också, Buffé från ett mysigt cafe i närheten som hade väldigt mycket gott att erbjuda.

    Har utsett brorsan till toastmaster, bokat fotograf och en stylist som ska fixa hår och make-up hemma hos oss. Lyckades hittat en prisvärd och trevlig florist på nätet som ska göra min brudbukett. Ska bli en enkel, bestående av mest mörklila kallor och lite grönt runt om.

    Min klänning var det första jag köpte, hittade den på Tradera och den var så otroligt vacker så jag köpte den direkt. Passade nästan perfekt,  behöver kanske gå ner något kilo till Flört

    Gästlistan är klar, den blev större än vad jag trottt från början men det ska bli jättekul om alla kan komma. Jag älskar att pyssla och har däför lyckats göra alla inbjudningskorten för hand med material från "Panduro hobby". Känner mig faktiskt ganska stolt över dem, de blev riktigt fina =)

    Så det känns som om man har mycket klart fast när man går igenom "planeringskalendern" här på bröllopstorget så verkar det vara sjukt mycket kvar. Men det ska vi nog klara av!!  Skrattande

    SmekMånad i Asien låter underbart!!  jag hoppas på att vi kan åka till Sydafrika, men det får bli till vinter i så fall. Så kanske det bara blir någon liten romantisk weekend nånstans efter bröllopet.

    Lycka till med all planering!!  hoppas du får ihop klänningen så som du vill ha den =)

    Jag bor i stockholm så jag har tyvär inga tips på catering i malmö men det är bara fråga om du undrar över något annat eller vill ha synpunkter  Glad

  • The secret­bride
    Äldre 18 Dec 14:47
    #8


    Pioner är så vackra, det var den blomma jag helst ville ha i min bukett och sen så såg jag "kallorna" också och ville ha dem med Skrattande Men efter att ha mailat med floristen några gånger kom vi båda fram till att eftersom klänningen är lite "dramatisk" så kan Pioner bli lite för mycket eftersom det är en rätt stor maffig blomma (men så vacker!!) men jag är otroligt nöjd med min blivande bukett, lägger in en bild här, jag hittade bilden på google.

    Tårtan från chokladfabriken kostar 55 kr/ bit, 65 kr / bit om man vill komponera egen fyllning. Men de hade 5 fyllningar att välja mellan och vi valde en lite udda men med väldigt fräsch smak. "Mjölkchokladmousse med limeinteriör och tunn botten av kokosmaräng". Jag har egentligen svårt för marängbotten för att det blir så sött, Men den var så tunn så den passade väldigt bra med själva fyllningen och med lime i gjorde den helt perfekt. Sen fick vi designa ett eget brudpar som ska stå på tårtan, men det kostar extra. Rätt dyrt faktiskt (från 350 kr)men jag känner ändå att Tårtan är lite av höjdpunkten för mig när det gäller maten så vi satsar lite extra på den. Vi kommer ju "bara" servera en enklare buffé med lite gott och blandat, kostar ca 185 kr/ person (exkl. moms) så jag tycker det är lagom. När man är ca 50 gäster drar matpriset iväg rätt snabbt. Så jag kan verkligen förstå att du får skära bort en del om du ska ha dubbla antalet gäster, man är inte gjord av pengar men man vill ju så gärna bjuda "alla"  som man vill ha där på sin speciella dag. Så blir det någon slags kejda också  att om man bjuder "den" måste man bjuda "den" också Glad

    förrätten låter väldigt lockande och jag tycker nog att den är bra som den är. Det ska ju inte bli för mycket heller, det är väldigt mycket olika smaker som ska gå ihop och jag tror du har fått med allt och att det kommer smaka otroligt gott. 

    Det kanske skulle va gott med någon slags älgstek med en mustig rödvinsås och härliga primörer till, potatiskaka är också otroligt gott som tillbehör.

    Jag kommer skicka ut mina inbjudningskort strax efter jul så jag tror det blir lagom om du skickar ut dina efter nyår, då har man åtminstånne ett halvår på sig att planera in det i semestern. Jag är äntligen helt klar med mina och jag har beställt passande frimärken från posten =) om man går till pressbyrån vet man aldrig vad man får för blandat, kanske julfrimärken. Det fick jag förra året när jag bad om vanliga.  Å Vad dyrt det är med frimärken, jag måste ha dubbla också för att jag har klistrat på så mycket på mina kort Glad

    När det gäller musik har jag ingen aning om vad vi kommer ha, försöker snappa upp lite olika låtar som är fina när jag tittar på film =)  Finns en låt som vi båda tycker skulle va lite roligt att ha med, vet inte om det kanske är vår låt, det är inte en vanlig vacker liten sång utan det är faktiskt Ozzy Osbournes "I just want you".
    Men vi får se... vi kommer inte ha något "live-band" utan någon cd-spelare med en hemmagjord blandad skiva.

    Vad ska du ha för frisyr?? 
    jag vill ha en tiara, eller det var det första jag tänkte, för när kan man bära en om inte på sin bröllopsdag. Men så vill jag ha så mycket annat så det kommer bara bli plottrigt om jag ska ha allt, vet inte alls hur jag ska göra. Men funderar på nästan helt uppsatt i någon härlig kreation eller fallande lockar och halvt uppsatt. Hittade massa fina hårnålar här som jag blev så lockad av.  www.tiaror.se/index.htm 

  • The secret­bride
    Äldre 19 Dec 12:49
    #17

    Jättefina frisyrer!! jag är nog mer inne på nåt åt det här hållet... Hittade bilderna på google.



  • The secret­bride
    Äldre 19 Dec 13:05
    #18



    Mitt inbjudningskort, material från panduro hobby. Kan säga att bara för att man gör dem själv så behöver det inte bli så mycket billigare, har gjort 28 st och det har gått på säkert 800 kr. Men jag har ju klistrat på en hel del också  Skrattande

    Åh jag har hittat en till underbar sida med otroligt vackra tiaror, väskor och andra skojiga prylar och dekorationer. www.sweeties.se har lagt in en bild på min tiara i mitt galleri samt väskan jag antagligen kommer köpa =)

    Sen kunde jag inte låta bli att beställa en planeringsbok från adlibris, "vårt bröllop" av Jenny Ekman. man får både en planeringsbok och en minnesbok, kostade 264 kr på den hemsidan. Fick en bra recension också läste jag någonstans.   Det är så roligt att planera!!  satt uppe sent i natt och letade efter fina smycken men det blir nog att jag kanske lånar något från momor eller mamma. Jag bär alltid guld och vigselringen är i rött guld och tiaran är guldpläterad och då kan jag ju inte ha ett silverhalsband till, det blir lite konstigt. Det blir väldigt dyrt att köpa ett äkta guldhalsband och jag hittade inga oäkta som var särskillt fina, så jag hoppas att mormor har något fint som kan passa, det kan vara mitt något "lånat" då också =) 

  • The secret­bride
    Äldre 22 Dec 22:44
    #24

    Vilken underbar klänning!! det är verkligen en drömklänning, förstår att du fastnade för den =)  Dina inbjudningskort lät riktigt läckra också, kul tema ni har att planera efter och resplanerna låter inte heller fel.

    Känns lite tråkigt att vi inte har något inbokat eller planerar att boka något än. Vi måste se över vår budget och så tänkte vi samla in bidrag på bröllopsdagen, så vi får se vart vi hamnar någonstans. Drömresan är såklart Sydafrika men det går bara att resa på vintern så det blir ändå inte i samband med bröllopet. 
     
    Å jag blev så glad, pratade med mormor och hon hade ett par vackra örhängen som hon ärvt av sin mamma, lite antik stil, med lite "glittriga" stenar och pärlor. Har inte sett dem än men hon berättade att hon hade dem och en guldkedja som jag skulle kunna ha till =) skönt att ha det avklarat. Kan nästan bocka av "skor" från listan också för jag har så många hemma, flera par som jag inte använt så varför skulle jag inte kunna använda dem då?? Såklart om jag hittar några riktiga ""Wow! skor" som jag har råd med så kan jag nog unna mig dem =)

    Va skönt att det löste sig med din man "Liina86", han kan inte ha mått bra, hatar när man själv inte kan hjälpa till mer än att bara finnas där och pyssla om. Man vill kunna bota =) 

    Här är det inte så mycket julstämning kvar, vid första advent bakade jag allt möjligt och hade pyntat upp ordentligt hemma med ljus och stora julkulor, köpte julskinka också och dekorerade pepparkakorna i typ 8 olika färger, väldigt ambitiöst =) Det var så mysigt men så de senaste veckorna har vi vart sjuka och haft fullt upp efter jobbet så vi har inte orkat göra något så det har typ förfallit, det är bara stökigt nu =(  och tiden gick så fort så nu känns det som att det är för sent att ta upp granen, men vi har ett olivträd på balkongen som jag pyntade upp förut, den får duga =) Vi har t.o.m. bytt julklappar redan, han behövde verkligen en par rejäla vinterkängor till vintern så det blev som det blev..

    god jul på er!!  nu har  jag äntligen semester och ska avnjuta en riktig sovmorgon imorn =)
    sen måste jag städa och baka... hahaha

  • The secret­bride
    Äldre 25 Dec 21:32
    #27

    skorna skulle passa perfekt till ditt tema, tror jag själv har tittat på de skorna =) de är rätt läckra. Ska du ha ett sånt där "paraply" som de brukade gå runt med också??  För jag läste i min planeringsbok några smarta tips och det stod bl.a. att det kan vara smart att ta med ett paraply ifall det blir regn och gärna köpa ett "fint" istället för ett med reklam på typ "pressbyrån" =)  då kanske du skulle försöka hitta ett sånt som passar ditt tema för de brukar ju vara väldigt fina. Men man ska väl inte lägga ner en förmögenhet på dem om de är för dyra.  Men tänkte att det kanske skulle vara en kul grej, bara ett litet tips =)

    vi hörs!  hoppas ni haft en god jul =)

  • The secret­bride
    Äldre 27 Dec 23:53
    #30

    Det brukar oftast vara så, borta bra men hemma bäst =) 
    Vi har haft en trevlig jul men det är rätt skönt att den är över, vi har vart på flera olika ställen den senaste veckan så nu ska vi ska bara ta det lungt under resten av semestern. fast jag planerar för fullt inför bröllopet. Imorn ska vi åka till cafét där vi ska beställa mat ifrån och komma fram till en meny.

    Hade först inte tänkt ha en tärna men så insåg jag att det kan vara lämpligt, så det fick bli min storasyster. Känns väldigt bra, kan verkligen lita på henne och känns kul att hon är min tärna och brorsan är toastmaster. Hela familjen har varsin roll, mina föräldrar ska vara värdpar.  Men hade känts bra om mina blivande svärföräldrar hade någon roll också, finns knappt någon kvar...   tips??
     Eftersom vi inte ska ha allt för stort bröllop så är det inte så mycket mer att hålla kolla på. En kompis till mig ska sköta dekorationerna så det är också klart. Nu vet jag inte hur gärna de vill vara med i själva bröllopet, det kanske inte spelar någon roll för dem... men det vore kul om de kunde få något att ha koll på, transport kanske...  =)

    Maldiverna låter underbart!! jag pratade med min fästman om hur vi ska göra med vår "resa", vi har ju inte planerat in någon utan bara drömt lite om sydafrika till vintern eller någon weekend i samband med bröllopet  =) Men då sa han att han fixar det, så han ska väl antagligen överraska mig med något, har ingen aning om vad han tänkt hitta på. på ett sätt känns det lite "jobbigt" eftersom jag är ett kontrollfreak och vill gärna veta vad som händer, men jag känner mig såklart glad och förväntansfull över vad han kan komma på, det ska bli jättekul.   Det låter smart att vänta ett par dagar med resan som din syster sa, ska nog försöka nämna det för min fästman utan att låta för kontrollerande =P  jag vet att jag brukar va helt slut efter ha haft kalas hemma med släktingar så man lär vara mer utmattad efter ett bröllop.

    Vad hade du tänkt dig för klänning?? kul att få den skräddarsydd   =) det går säkert jättebra, lycka till!!

  • The secret­bride
    Äldre 31 Dec 00:41
    #34

    Vilket läckert paraply!!   hoppas du får tag i henne =)

    Det blev ingen matprovning för nu är vi båda sjuka igen, vet inte vad det är med oss den här vintern, det är tredje gången inom loppet av 6 veckor, lite frustrerande... Så det blir uppskjutet helt enkelt, men jag ser fram emot att bli frisk och åka dit och provsmaka  =P

    Tack för tipsen, ska nog försöka involvera dem lite mer, min m2b´s mamma erbjöd sig att hjälpa till om vi behövde hjälp men att inte lägga sig i mer än vad vi vill. Men de har hört våra planer och sett bilder på klänningen m.m. så de vet vad som händer i alla fall.

    hur gick mötet med sömmerskan Liina86?? e jätte nyfiken =)   

    Å imorn är det nyårsafton, det blir en lugn afton för oss som är sjuka, men visst kan det också vara mysigt... än så länge är planen lyxig "skagenmacka" till middag. Det är den vi ser fram emot, det får va så när man inte orkar gå bort på fest  hahaha.

    Gott nytt år på er!! 

    hoppas ni får en trevlig kväll!

  • The secret­bride
    Äldre 4 Jan 20:04
    #37

    va typiskt, hatar när sånt händer, men det ska bli kul att läsa sen hur det gick   =)

    Idag ska mina inbjudningskort ha kommit fram till mina gäster, några har redan svarat "ja".  Jag blir ändå nervös över att inte fler har svarat för jag är rädd att inte alla inbjudningskort har kommit fram, som sagt "Kontrollfreak!" =) men det är nog ingen fara. Det är så kul att fylla i gästlistan här och kryssa för de som svarat.

    Annars har min planering vart lite nerlagd de senaste dagarna för jag har vart för sjuk för att ta itu med sånt. Har vart sjuk hela semestern och börjar jobba på fredag igen och jag är inte helt frisk än, vet inte vad vi har drabbats av här men det är inte kul. Hoppas ni håller er friska =)

    nu ska jag se om jag hittar något kul att pyssla med.

    ha det så bra!!

  • The secret­bride
    Äldre 7 Jan 23:18
    #39


    Så var man igång igen!! =)

    Blev så sugen på att pyssla så jag började bygga på en Mall till "festprogrammet", skitkul! älskar att lägga onödigt mycket tid på små detaljer och förhoppningsvis se bra resultat av mitt hårda arbete. Ibland kan jag bli tokig på mig själv, kan sitta uppe onödigt sent och jag antar att idag inte är något undantag fast jag hade tänkt gå och lägga mig tidigt. Men jag är väldigt nöjd med det jag kommit fram till än så länge, jag har inte fyllt i så mycket information direkt. Insåg att man kan komma långt med bara "paint" och "Microsoft works, ordbehandlaren", lyckades göra ett väldigt snyggt monogram, tycker jag i allafall =)  fick bra respons av mannen också, han lägger sig inte i så mycket utan jag kollar bara av med honom vad han tycker. Tur är att vi har väldigt lika smak.

    Mitt festprogram:

    1, förstasida med vårt monogram
    2, hälsning till gästerna, nu är vi gifta!!
    3, innehållsförteckning
    4, ordningsregler (humor)  hittat på internet.
    5, meny
    6, Vem är vem? gästbeskrivning.
    7, tack!

    kommer nog nån mer sida med något skojigt =) 

    Har piggat upp sidorna med bl.a. söta "barncitat" om kärlek/bröllop. Lätta att hitta på google. t.e.x.

     " När är den rätta åldern att gifta sig?  När man är 84, för då jobbar du inte mer och man kan ligga i sovrummet och älska varandra hela dagen. carola 8 år.

    söt va!!
Svar på tråden Dags att börja planera för 2:a Juli, wiiii