Inlägg från: Darling Daisy |Visa alla inlägg
  • Darling Daisy

    Dags att börja planera för 2:a Juli, wiiii

    Det låter trevligt att hyra ett helt ställe! Här i närheten finns inte så många sådana alternativ, så vi valde att ha festen hemmavid istället. Det blir kanske inte billigare i slutändan, men är ju ganska praktiskt. Vi kommer att laga en del mat själva och då behöver vi inte frakta den med bil, vi kan pynta lokalen hur och när vi vill osv...

    Festen ska vara i vår gamla ladugård som håller på och renoveras. I juli är den (måste den vara!!) färdig och då passar vi på att använda den innan djurinredningen kommer på plats! Golvet ska gjutas nytt, väggarna kläs med plywood och alla takstolpar bytas. Sen ska allt målas i vitt och grått. Tror det kommer att bli jättefint.

  • Darling Daisy

    Nä, inget färgtema här heller! Får se om det blir något framöver
    Tycker att det är så vackert när dukning och allt är genomtänkt och går i fina färger.

    Är inte så dunderhaj på matlagning själv heller, men tänker försöka i alla fall. Funderar på att beställa typ en "basbuffé" från nån cateringfirma och sen komplettera med lite egna rätter.

    Eftersom vi har valt en förmiddagsvigsel så kommer vi att bjuda på både lunch och middag, så för oss blir det ju ganska viktigt att hålla nere kostnaderna. Tror att det blir en sommarlätt buffé, tårta och kaffe till lunchen. Sen på kvällen funderar vi på grillat, förmodligen också någon slags bufféliknande variant (i alla fall inte trerätters sittande middag). Och så min personliga favvo: efterrättsbuffé (frukt, godis, tårtor odyl på ett stort härligt bord) Mmmmm! 

  • Darling Daisy

    Den där herrklädseln är skitsnygg, tycker jag. Att sen namnet är ursvårt att både stava och säga, är ju en annan sak!
    Min sambo letar efter något liknande, han vill gärna ha nåt som matchar min klänning. Fast eftersom jag inte bestämt klänning än, så är ju det lite svårt! Fast han är lite inne på nåt med brokadtyg, så jag visar honom din bild för inspiration. Var har du hittat den, förresten?
    Vi kommer förmodligen att försöka köpa både hans o mina kläder från nåt Kina-företag. Tyvärr verkar inte så många ha lite roligare tyger i herrkläderna (läs brokad eller andra färger än vitt, svart o grått).

    Jag försöker hitta på en bra formulering i informationsbladet.


    Vi bjuder på lunchbuffé efter vigseln. För de som önskar stanna kvar till kvällen kommer middag att serveras vid 19-tiden. Under eftermiddagen hoppas vi få umgås med våra vänner och släktingar på ett avslappnat sätt.  

    Det fetmarkerade tycker jag låter så knasigt, kan ni komma på några andra förslag så är jag mycket tacksam!! 
     

  • Darling Daisy

    Julybrud:
    tack för textförslaget. Det lät bra, ska funderas vidare på!  

    Vi beställer förmodligen hela kitet, om vi ändå ska beställa liksom. Får väl bara leta upp en firma som syr snygga herrkläder också. Funderar på att beställa klänningen från Landybridal, de syr ju till men också. Sen är det väl "bara" vanliga kostymer på deras sida, men de borde ju kunna sy upp en kostym från bild likaväl som en klänning!

    Den första låt jag kommer att tänka på är Abbas "I do, I do, I do". Vad vi ska ha har vi inte ens börjat att diskutera.  

    Nu är lilla dottern nattad, nu ska vi skriva ut inbjudningarna. Det tar sin lilla tid, men blir himla snyggt. 

  • Darling Daisy

    Julybrud:
    Skönt att prästen känns bra.

    Tråkigt att inte Landy hade rätt tyg. Antar att de menar själva brokadtyget... Vi får väl leta vidare efter något ställe som kan fixa en snygg frockcoat. Du tipsar mig så tipsar jag dig! Har sett att weddingdresses på tradera har herrkläder på auktion, tror att jag sett någon brokadaktig där. Jag ska kanske maila honom och fråga vad han säger om bilden härifrån.

  • Darling Daisy

    Nu har sambon köpt sina kläder! Han hittade en frock coat i guldbrokad på rea i lokala bröllopsbutiken! Den satt perfekt så han slog till direkt, 1200 för kavaj, byxa, skjorta och väst. Han är helnöjd!

    Själv har jag provat lite klänningar nu, så jag vet nog lite vad som passar och inte. Väntar dock med att beställa ett tag till så jag får lättare att beställa rätt storlek.

    Inbjudningarna ska iväg ikväll eller imorgon. Har haft lite svårt att hitta en del adresser bara
    Svårt att veta vilka man ska bjuda o inte. Jag vill väldigt gärna ha min morbror och hans fru med eftersom jag verkligen gillar dem och vi har umgåtts regelbundet. Däremot så är jag inte alls förtjust i hans två barn (mina kusiner), har helt enkelt inget att prata med dem om. Så vi brottas med problemet om vi kan bjuda morbror, men inte hans barn...

    Ang musik: jag tycker att det är underbart med mycket musik, så jag säger bara - Kör på!! Det är väl inte så troligt att folk kommer att börja skruva på sig o sucka för att det är tråkigt...?!  

  • Darling Daisy

    Vi har också precis fått iväg inbjudningarna. Har fått svar från våra fyra närmaste vänner med tack och grattis. Det är så roligt att de gläds med oss! Värmer i hjärtat.


    Har haft telefonmöte med svärmor ang mat och lite annat. Hon kommer att hjälpa oss med att baka bröd och ev laga mat (beror på vad vi väljer för rätter). Hon kommer förmodligen att komma till oss ca en vecka innan och hjälpa med förberedelserna.
    Min mamma bor bredvid oss, så hon hjälper oss löpande. Hon gillar inte att laga mat, men kommer att ta andra bitar istället.

    Båda mammorna är duktiga på att sy, så de kommer att få hjälpa oss med ev ändringar i kläderna.

    Vi har kollat på cateringmenyer, men inte lyckats bestämma oss för någon speciell. Tycker det är lite svårt att veta vad som är ”bra pris” och inte. Hittat ganska många bufféer för ca 200 kr/person (inkl moms). Är det okej pris, tror ni?

    Har fixat en bild på blivande mannens frockcoat som vi hittade på rea. Den är riktigt snygg och passar honom som en smäck!

    Jag har fortfarande inte bestämt mig för vilken sorts klänning jag ska ha. Jo, förresten. Det blir en axelbandslös, för det kom vi fram till på provningen. Axelband var fult på mig, men axelbandslöst och uppsatt hår såg toppen ut.
    Jag kommer att beställa från någon Kinafabrik och hoppas på en välsydd klänning som passar mig bra. Kommer nog att landa mellan 2000-3000 kr, kan jag tänka mig. Alltså mycket pengar, men ändå betydligt mindre än att köpa här i butik.
    Har ni något förslag på vilken typ av klänning som kan passa ihop med frockcoaten?

    Vad tycker ni - behöver man ha något värdpar?
    Det är vi som bjuder till bröllop och fest, våra föräldrar är inte med och betalar. Våra mammor nojjar över att vi måste ha ett värdpar och en toastmaster, medan vi tänkte att inte ha det.
    Vi tror att det blir en informell fest utan så mycket tal och spex så vi känner att en toastmaster är lite överflödig. Min pappa är inte i livet och kommer alltså inte att hålla något tal. Svärfar o svärmor är inga talare och vi tror inte att det är så många av våra vänner heller som vill hålla tal.
    Värdparet skulle i så fall hälsa välkomna och se till att det serveras/distribueras bubbel till gästerna vid ankomst, sen på eftermiddagen tala om när det är lekar, musik, kaffe osv. Men det känns så överdrivet att "utse" någon till att vara "värd/värdinna" för dessa uppgifter...

  • Darling Daisy

    Här kommer bilderna på mannens frock coat, det gick inte att ladda upp i förra inlägget. Till detta kommer han ha svarta smokingbyxor.


  • Darling Daisy

    Tack för input angående toastmaster/värdpar!!
    Vi kommer nog att försöka få någon att ta lite av de uppgifterna på sig, men vet inte exakt hur vi tänkt det ännu.
    Vi vet heller inte riktigt vem/vilka vi skulle kunna fråga. De naturliga valen är nyblivna föräldrar eller höggravida - så vi vill inte begära stort engagemang från just dom personerna!

    Hade en liten dust med blivande svärmor idag! Eller dust o dust - hon ringde och frågade, eller snarare konstaterade, att hon, svärfar och sambons syskon (7 pers) skulle sova i vårt hus på bröllopsnatten!
    Då harklade jag mig o sa att vi kommer att sova hemma så vi vill inte ha hela huset fullt med folk. Det var inte helt poppis!  
    Nåja, det löser sig nog bara de fått tänka lite på saken. Är inte oroad över att det ska bli ett riktigt "problem". 
    Är mest stolt över att jag direkt sa nej och inte fegade ur och sa att det är okej! 

     

  • Darling Daisy

    Liten uppdatering härifrån också:
    Vi har nu bokat catering (tar porslin o bestick från samma firma).
    Jag har bokat frisör (huvvaligen, tidigt blir det! Vigsel kl 11.00 så frisören blir nog vid sjutiden) och provuppsättning.
    Anmälningarna börjar droppa in.

    Kvar att göra:
    Boka tårta.
    Boka bukett och ev andra blommor.
    Boka fotograf (ja, jag vet att vi är lite sent ute för detta...)
    Bestämma och boka vigselring.
    Ljud och ljusanläggning (eller vad man nu ska kalla det)
    Skicka in hindersprövningen.
    Boka träff med prästen.
    Ev bordsplacering och festhäften.

    Sen finns det säkert en massa annat som jag inte kommer på just nu, men det ordnar sig nog!

    Kronorna var snygga, missNina. Antingen kan du ju snurra blommor runt trådarna i kronan eller så kan du göra små kompakta arrangemang och sätta i mitten av kronan.

  • Darling Daisy

    Kul med uppdateringar! Det vore ju jättekul om vi kunde rapportera efter bröllopen också.

    Här hos oss har osa - datumet passerat och 51 vuxna + 12 barn tackat ja.

    Festlokalen (vårt stall) ska få nytt golv gjutet nästa vecka. Sen ska elen dras, fönster putsas och väggarna målas innan "skalet" är klart. Resten (mysbelysning, tygdraperingar, annat pynt) kan vi ju göra först när allt runt om är klart. Det känns lite stressande att så mycket ska fixas med huset innan det kan bli festlokal, men förhoppningsvis hinner den bli festfin i tid!
    Sambons lillasyster ska fotografera oss. 
    Vigselring bokad.
    Hindersprövning inlämnad, byte av efternamn ska fyllas i.

    Det är mycket runt om som ska fixas. Gräsmattan, trädgårdsmöbler, blommor osv

    Har ju en del kvar att fixa: tårtan, buketten och ev festhäften är väl de största posterna.
     

  • Darling Daisy

    Också jag har blivit hippad!

    Hade verkligen inte en susning om att det var på gång, trodde inte att mina vänner skulle fixa en hippa eftersom alla bor ganska långt bort. Men de gjorde de och jag är så lycklig över att jag har så underbara vänner som vill lägga ner så mycket energi på mig. En soft och underbar dag!

    Idag gjuter de golvet i vårt stall = festlokalen! Vi får se om vi hinner dra el och så, men annars kan man lösa det mesta med skarvsladdar!

    Min ring har kommit och jag är helt kär i den. Den blev verkligen rätt!

    Har fått min andra klänning idag! Den första klänningen jag köpte var inte helt hundra, så jag tog en chansning och beställde en till. Den ser fin ut, ska prova ikväll.

    Ska beställa tårta ikväll, det blir schwartzwaldtårta, vår favorit!

    Har också kvar att boka brudbukett, det blir kanske i veckan?!

    Det börjar närma sig nu, brudar!!

  • Darling Daisy

    Hoppas att ni alla hade en fantastisk dag igår! Vår dag var magisk Jag är så trött och så lycklig. Softar med lilla morgonpigga ungen efter tre timmars sömn.
    Shit pomfritt, vilken toppenfest vi fick!!!  

Svar på tråden Dags att börja planera för 2:a Juli, wiiii