Inlägg från: Darling Daisy |Visa alla inlägg
  • Darling Daisy

    Dags att börja planera för 2:a Juli, wiiii

    Hej! 
    Hoppar in här jag också om det är ok.

    Vi har inte gjort så mycket ännu. Bokade kyrkan just idag faktiskt så vi har en hel del kvar att fixa!
    Ska försöka få ihop några snygga inbjudningar och skicka dom så fort som möjligt. Känner att det är viktigt så att inte våra gäster lyckas boka in resor just den helgen. 

  • Darling Daisy

    Vi bor i Småland och vigseln blir i vår "hemmakyrka". Tror det blir bra, även om det är en ganska stor kyrka och vi bara blir kring 50 gäster. Vi får se till att gästerna inte får sätta sig längst bak allihop bara

    Vilka vackra klänningar ni har! Jag har inte varit och provat någon ännu, men var faktiskt in i en butik och tittade igår. Jag är helt såld på spetsklänningar, gillar din skarpt Sommarbrud, men i den butiken fanns det bara en i spets. Resten i vanlig satin eller taft (heter det väl...).

    I övrigt så har vi inte gjort så jättemycket, känns som om både jag och sambon är ganska avslappnade ännu. Får väl se hur det blir med avslappningen när det närmar sig lite mer!!!

    Vi velar mellan att beställa förtryckta inbjudningskort, skriva ut enkla hemma eller vara kreativa och pyssla ihop något fint. Får se vad ekonomin, och tiden, tillåter. Det börjar ju bli lite bråttom...
    Nästa helg ska jag till Ullared, tänkte passa på att ta en titt efter lämpliga papper o pynt där då. Finns en del fint både i varuhuset och i Panduros outlet bredvid.

  • Darling Daisy

    Wow, vilka häftiga tårtor!! Vi funderar på att ha vanliga tårtor, inte den traditionella våningstårtan. Vi ska kolla upp priser och varianter innan vi bestämmer oss, så vi får väl se vad det blir.


    Vi kommer också vara i en större kyrka än antal gäster :P Brukar det vara värdparet som även hjälper gästerna till rätta när de kommer till vigseln? (jprecis som du säger darling daisy, man vill ju inte att alla ska hamna längst bak!)
    Kul att du har klänningprovning framför dej :) jag är lite avis! (även om jag älskar min)

    Jag håller med sommarbrud (grattis förresten, du skrev det 100:e inlägget, roligt, vi andra borde kanske skrapa ihop till ett pris eller nåt? haha!) kan du så gör egna! fint! du hittar säkert en massa inspirerande material när du shoppar loss på ullared/panduro out let :)
    Jag tror att det är värdparet som ska hjälpa gästerna till rätta i kyrkan. Vi funderar på om man kan sätta några fina band för öppningarna till de bakre bänkarna och lämna de främre bänkarna öppna. Ihop med lite blommor så kan det nog bli jättefint.

    Ja, det ska bli spännande att prova klänning Jag har dock ganska många kilo som jag tänker gå ner innan sommaren, vilket gör utprovningen lite svår. I butiken sa de att jag måste beställa 3,5 mån innan för att vara säker på att hinna få klänningen... Jag skulle helst vilja prova ut den typ en vecka innan
    Om jag inte känner mig säker i butiken så kommer jag beställa från någon Kinasida (och då ta någon med express delivery så jag kan beställa så sent som möjligt).  
  • Darling Daisy

    Sommarbrud: bra tips! Det låter som ett måste för mig.

  • Darling Daisy

    Secretbride:
    Jag gillar den översta jättemycket! Tror att den kan bli riktigt snygg till din klänning. Du får väl klippa och klistra lite i bilderna och kolla om det ser ok ut!

    Vi tänker ha ett förmiddagsbröllop. Vad tror ni då kan vara lämpligt att ha för klänning?
    Jag läste nån stans att man ska ha kort klänning om man gifter sig på förmiddagen, men det är inte ett alternativ för mig (gillar långa klänningar myyyyyycket bättre!).  

  • Darling Daisy

    Sommarbrud; tärnklänningar kan visst vara dyra historier! Kanske tur att jag inte ska ha några tärnor

    Ja, jag tänker ta en klänning som jag gillar och trivs i. Just därför går de korta bort, jag skulle inte trivas i en kort klänning, även om det finns så otroligt vackra korta brudklänningar.
     

  • Darling Daisy

    Har också lekt med tanken på två klänningar, eftersom det kommer att bli en lång dag för oss. Fast det känns samtidigt onödigt att köpa två klänningar som bara ska användas en halv dag var... 
    En sak som jag definitivt behöver tänka på är dock något slags kofta eller liknande att sätta på på kvällen. Vår fest ska vara i vår ombyggda ladugård så där kommer förmodligen att vara ganska kallt på kvällskvisten. Och att bara slänga på sig nån av min vanliga tröjor över den fantastiska brudklänningen skulle se superkocko ut!
    Tips?

  • Darling Daisy

    Oh, vad snällt om du kommer med tips! Jag är så dålig på att hitta saker på nätet... 

    Nu är det dags att gå ut i stallet och ge hästarna kvällsmat innan jag kraschar i sängen.

    Godnatt! 

  • Darling Daisy

    Tack för förslagen, Sommarbrud! Det var snygga överdelar. Eftersom jag inte vet hur klänningen kommer att bli, så är det ju supersvårt att veta vilken stil på kofta/bolero som skulle funka. 
    Den sista var mycket bröllopig och passade super till hennes klänning. 

  • Darling Daisy

    Igår provade vi att skriva ut vår inbjudan! Shit, vad verkligt det blev då!
    Vi hittade fina vita kort med lodräta blanka ränder på framsidan. Helt enkla och passar oss perfekt. Efter mycket svärande lyckades vi också få skrivaren att samarbeta så att texten hamnade åt rätt håll på rätt sida!
    Nu ska vi bara lista ut hur man snyggast lägger i informationsbladet, inuti kortet eller löst i kuvertet. Hur har ni gjort (ni som har informationsblad medskickat)?

    Secretbride: vilka underbara buketter som fanns på thewhytehouse!!! Inspirerande!

    Idag ska jag ringa och kolla upp boendealternativen för våra gäster. Vi har mellan 20-30 gäster som är långväga och kommer att behöva hotell. Det finns inte så roliga hotell här på vischan, så jag hoppas att det kan bli bra ändå.

    Har ni andra bokat hotell till er själva på bröllopsnatten? Vi kommer förmodligen att sova hemma. Inte så dunderromantiskt, men himla bekvämt!

Svar på tråden Dags att börja planera för 2:a Juli, wiiii