Inlägg från: Liina86 |Visa alla inlägg
  • Liina86

    Dags att börja planera för 2:a Juli, wiiii

    JulyBrud skrev 2011-01-11 13:35:26 följande:
    Vi satt och letade hotell rum igår, för bröllopsnatten, men nä, Malmö överlag verkar ha otroligt dålig smak, hittar inget stilrent snyggt (finns typ tusen snygga i sthlm) så om nån har några tips?? Räcker med att det är snyggt men enkelt, utan fula mönstrade gardiner och överkast!! Vi tänkte att vi väntar tills vi är tillbaka i sverige med att boka, så vi kan åka och titta på det, så får vi hoppas på att det fortfarande är ledigt :)

    Och sen letade vi låtar, inte lätt :) vi har en färdig OCH min underbara vän mailade igår och sa att den hon har skrivit (otroligt duktig låtarskrivare) är klar nu, såååå nyfiken, vet inte om man ska be om att få höra den innan för att minska ful-hulkningarna framme vid altaret, eller om man ska låta sej överraskas på vigseln, vilket så klart vore finast! Vad hade ni gjort?

    Lycka till med inbjudningarna, hoppas på att få mina klara snart också!
    Ni kan inte tänka er något lite utanför Malmö? Jag brukar boka hotell genom countrysidehotels.se och alla jag varit på har varit supermysiga.

    Vad roligt med en låt skriven för er =) Jag vet inte jur jag skulle göra angående att lyssna på den före eller inte. Hoppas att jag skulle klara av att vänta dock. Min sambo och jag har valt varsin låt som våra bästa vänner ska sjunga och som den andre inte vet vilken det är. Jag är så sjukt nyfiken på vad han valt!
  • Liina86
    JulyBrud skrev 2011-01-13 01:52:33 följande:
    Liina86, hur gör man så man kan citera inte hela utan bara en del av vad nån skrivit tidigare? Är det en lång text så är det ju bra mkt smidigare om man kan plocka ut det det gäller :) jag har då bara lyckats fatta att man kan trycka på "citera" och då få med hela stycket!
    Man citerar bara som vanligt och sen markerar man det man inte vill ha med och trycker delete =)
  • Liina86
    JulyBrud skrev 2011-01-14 01:51:21 följande:
    Ah...nej, det var ju inte så svårt, är inte jätte teknisk, haha, tänk att min karl vågade skicka mej att köpa en ny hårddisk!!! cred till honom :P
    Haha, jag är världens mest otekniska människa. Alla teknikprylar går sönder bara jag kommer i närheten. Förstår inte vad det är. I vanliga fall är det ju mest sin egen dator eller DVD eller köksmaskiner man riskerar men nu gör jag mitt examensarbete och använder teknsika saker som kostar mellan 1 och 40 miljoner styck. Lite läskigt när man är teknsika handikappad som jag =P 
  • Liina86

    Hej allihopa!

    Hur går det för er?

    Vi har idag bokat vår bröllopsresa och skickat ut våra inbjudningar (eller ja 53 av 54, har inte lyckats få tag på en av mina kusiners adress i Australien än). Det känns roligt och lite pirrigt men också lite stressande. Vi har alltid tänkt att vi har så himla mycket tid på oss men nu känns det plötsligt inte så längre. Får sätta fart nu och börja fundera på sånt vi inte bestämt än helt enkelt.  

  • Liina86

    Låter som ett väldigt bra buffépris, secretbride! Roligt att få hjälp också med dukning och dekoration. Jag är inte sådär jättepysslig så jag har inte tänkt så mycket på sånt. Inte än åtminstone. Tror dock att det blir fint dukat och så även om inte jag lägger mig i =)


    Här har några svar kommit in från gästerna, hittills har alla tackat ja =) Jag är ju så himla nyfiken av mig så jag hoppas att många kommer svara fort =)


    Vi har tänkt ha lite om varje gäst i vårt festhäfte så det ska vi väl försöka börja tänka på snart så att det inte blir en sån där sak som bara känns jobbig sen för att man inte har tid. Annars händer det inte så mycker med bröllopsplaneringen hos oss just nu tror jag... 

  • Liina86

    Välkomna hit sahu och Lucinta!

    Sahu: Jag tycker det verkar som om du också kommit en bra bit på väg i planeringen. Anledningen att jag försöker vara ute i så god tid som möjligt är att jag vet att jag kommer vara jättestressad senare i vår och jag vill verkligen inte att bröllopsplaneringen ska vara något som bara kännsjobbigt och som ett "måste". Därför sysslar jag med det nu när jag har mer tid =)

    Lucinta: Min sambo skulle också älska att få ha hög hatt men det passar inte så bra in i resten av vårt bröllop så jag tror han skippar det.

    Nån av er som har varit på/ska på någon bröllopsmässa? Jag hade inte tänkt det men sen visade det sig att jag måste till Sthlm i jobbet torsdag-fredag så jag bestämde mig för att ta med min mamma på bröllopsmässan på Grand på fredag och sen gå ut och äta efteråt. Hoppas att jag blir lite inspirerad. Just nu är jag mest intresserad av tårtor, brudbuketter och håruppsättningar.

  • Liina86

    Var som sagt på bröllopsmässan på Grand i fredags, inte alls så mycket folk så det var skönt. De flesta går väl lördag eller söndag antar jag. Hittade inget sådär super förutom en smyckesdesigner som jag tänkte beställa manschettknappar till sambon från. Vill att de ska vara personliga. Men det var roligt att se på modevisningen med alla klänningar och buketter även om inget var för mig.

    Nu ska jag försöka slänga ihop lite bilder på hur jag vill att manschettknapparna ska se ut, är inte direkt den konstnärliga typen men ska göra ett förslag ändå.

  • Liina86
    The secretbride skrev 2011-02-01 17:59:32 följande:
    Blev ingen mässa för mig i helgen, blev ingen tid över. men jag var ute och tittade med syrran i olika butiker efter accessoarer till mig och klänning till henne, hon ska vara tärna. Hittade en väldigt snygg klänning till henne men som sagt de kostar en del om man köper en riktig tärnklänning från brudbutik. Den här kostade 2100 kr vilket ändå är billigt för en tärnklänning,  vi ska tänka på saken, för i övrigt var det ingen annan klänning som vi fastnade för.

    När det gäller att hitta brudskor i min smak och en passande väska känns det nästan omöjligt, fram tills idag. När vi var i stan i helgen gick vi runt i massa butiker både vanliga och riktiga brud- och festbutiker men hittade knappt något som var intressant. Det finns knappt några vita skor alls ute nu, det kommer väl till våren. När det gäller väskor finns det nästan bara "hårda" små väskor med konstiga lås och som nästan alltid är täckta med plotter och glitter. Men så idag gick jag förbi en galleria som jag aldrig är i och på deras Bianco hade de Rea och  där på hyllan fanns ett par ursnygga champagnefärgade skor, med öppen tå och lite strass. De kostade 200kr och passade perfekt =) vilken lycka! köpte dem direkt. Sen när jag kom hem tittade jag på en hemsida som heter sweeties.se, de har massa fina saker och där hittade jag MIN väska, det är som en sidenpåse med lite broderier och sånt på och är så söt, kostar 300 kr. Perfekt! Ni ser bilderna nedan.

    Sen har vi lyckats hitta en vigselförrättare också så det känns som om vi kommit en bra bit på vägen. Å  när det gäller bröllopsresa blir det en romantisk weekend till paris =)  min fästman tänkte överrasska mig först men han tyckte det skulle va roligare och lättare att planera tillsammans så får vi båda vad vi vill ha. Känns så bra!!
    Vad roligt att det går framåt i planeringen och Paris kan verkligen vara underbart. Har ni varit där förut?
  • Liina86

    Jag beställde min vigselring igår. Skulle egentligen bara boka en tid med en guldsmed men de hade tid när jag kom så jag beställde direkt. De ville också ha min förlovningsring så att de skulle passa bra ihop så nu kommer jag vara utan den i några veckor vilket känns väldigt konstigt. Har satt på mig en annan ring men jag tror ändå hela tiden att jag tappat förlovningsringen =P

  • Liina86
    JulyBrud skrev 2011-02-03 11:53:46 följande:
    Igår vad det FEM månader kvar, idag MINDRE än FEM Glad

    Ja, kul att det händer grejer! Cateringfirman kunde vårt datum, yay! Hur har ni det med provsmakning och så vidare? Är det nån av er som använder serveringspersonal genom cateringen, vad betalar ni då? (frustrerande att inte prata med dom på telefon, har skickat frågorna på mail, men man får ju liksom vänta på svar istället för att få det direkt!!)

    Däremot blev det ett litet bakslag med vigselkyrkan, vi vill så gärna ha någon man känner eller har anknytning till som viger oss, och vi hade en jätte go person (som inte jobbar i svenska kyrkan) en pastor i malmö som tackade ja till att viga oss (och vi skulle då försöka få ett godkännande av vår vigselkyrka, då varje stift bestämmer för sej om dom tillåter det eller ej) vi fick ett nej :( Så just nu funderar vi lite på hur vi ska göra...

    Jättefina skor och väska secretbride, och vad härligt med Paris! (åker ni helgen efter bröllopet då?)

    Åh, jag vill också titta på vigselring, men det får vänta till vi är hemma igen, hur lång tid kommer det ta för dej att få den??
    Visst känns det knäppt att vi om mindre än 5 månader kommer vara gifta!

    Tråkigt med kyrkan!

    Vi har inte catering utan är på en herrgård som fixar allt så jag har ingen input om serveringspersonal. 

    Angående ringen så skulle det ta ungefär en vecka och få ett kostnadsförslag och för dem att ta hem stenar som jag kan godkänna. Sen tror jag att det skulle ta 1-2 veckor att få den. Tror dock att de skulle kunna göra det fortare om man har bråttom. Våra förlovningsringar tog bara en vecka ungefär. 
Svar på tråden Dags att börja planera för 2:a Juli, wiiii