• Liina8­6
    Äldre 17 Dec 17:55
    27724 visningar
    217 svar
    217
    27724

    Dags att börja planera för 2:a Juli, wiiii

    Vi gifter oss också den 2:a juli Glad

    Det vi fixat är:
    Plats för vigsel och fest
    Vigselförrättare
    Värdpar
    Toastmaster
    Ett par av sångerna till vigseln
    Inbjudningerna
    Meny
    Påbörjat hemsida
    Fotograf
    Band
    Bokat frisör men vet inte alls vad jag ska ha för frisyr

    Just nu jobbar vi hårt på att bestämma och boka bröllopsresa till Maldiverna

  • Liina8­6
    Äldre 17 Dec 21:24
    #5

    Vi gifter oss också på en herrgård och all mat, dryck och så är genom dem. Vi har varit där ett par gånger och ätit och maten är helt fantastisk.

    Vår meny ser ut som följer
    Förrätt: Lättrökt Bjärred kyckling med getostterrine på getost från Oviken med hel rostad gulbeta samt torrostade dinkelkorn och färsk salladslök
    Förrätt vegetariskt: Getostterrine på getost från Oviken med hel rostad gulbeta och bondbönor samt torrostade dinkelkorn och färsk salladslök
     
    Varmrätt: Lågtempererad oxfilé från Dalsjöfors med senapscremé på Liss Ellassenap, mörk ölreduktion samt svampragu efter säsong serveras med potatismillefuille(smörvarvad potatis som tillagas under press) grönsaker efter säsong tillkommer.
    Varmrätt fisk: Halstrad hjälmargös med svampragu och vitvingräddreduktion samt potatismillefuille. Grönsaker efter säsong tillkommer.
    Varmrätt vegetarisk: Bön- och tzayfyllt savoykålsknyte med svampragu och vitvingräddreduktion samt potatismillefuille. Grönsaker efter säsong tillkommer
     
    Dessert: crème brulée smaksatt med vit choklad. Serveras med färska jordgubbar och mandelströssel

    Design och smak på tårtan har jag inte bestämt än men jag tror att den kommer vara vit och ha lila blommor på. Exakt hur de ska se ut ska jag bestämma när jag lyckats bestämma något om brudbuketten. Har verkligen ingen koll på blommor! Vår tårta kommer göras på herrården och ingår i deras bröllopspaket men jag har tittat lite på tårtor från olika bagerier och de verkar kosta 40-45 kr/bit beroende på hur många bitar man beställer.  

    När det gäller inbjudningar så är jag också väldigt imponerad av de som är kreativa nog att göra egna. Som tur är har vi en nära vän som är fantastiskt duktig och gör alla våra trycksaker. Jag är evigt tacksam! Vi kommer också skicka ut våra inbjudningar i januari, dels för att folk planerar semester tidigt och dels för att om gästerna vill övernatta, vilke vi hoppas att de flesta vill, måste de bekosta det själva och jag vill att även våra vänner med lite mindre pengar ska ha tid att skrapa ihop de hundralapparna.

    Första låten under vigseln kommer vara För kärlekens skull av Ted Gärdestad. Sen har jag och min blivande valt varsin hemlig låt som ska symbolera vad vi känner för varandra (lite istället för egna löften). Min är Annie's song av John Denver. Av naturliga skäl vet jag inte vilken hans är. Sen försöker vi komma på en avslutande låt som helst ska vara lite mer fart i. Har otroliga problem att komma på någon som skulle passa så har ni några tips så får ni gärna dela med er!

    Hur många gäster ska ni ha ungefär?

  • Liina8­6
    Äldre 19 Dec 00:36
    #14

    Jag tycker både älg och hjort är supergott så vilket som blir nog superbra!

    Ja, gästlisan är ett riktigt aber. Vi hade bestämt oss för att bjuda 90 personer och nu är det 97 eller 98. Får se om vi lyckas dra ner lite på den eller hur vi gör. 

    Jag beställde också frimärken från postens hemsida men håller med  The secretbride om att porto är dyrt och en betydligt större utgift än vad man kanske tänker på. Det är också en av anledningarna att vi inte skickar Save the date kort, tycker det räcker med frimärken till inbjudningar och tackkort.

    Jag skulle vilja ha en ganska utsläppt frisyr, dels för att det är fint och känns som jag men mest för att jag har supermycket hår så skulle jag sätta upp allt är det stor risk för både ras och nackspärr.

    Ska prata lite med en florist jag känner när jag åker hem till mina föräldrar över nyår och se vad hon kan tipsa om för fina blommor också.

    Jag har inte lagt in några bilder i mitt album än men har tänkt att jag ska börja göra det nu på inbjudningarna och så.

  • Liina8­6
    Äldre 19 Dec 17:29
    #19

    Jättefina frisyrer! Kan tänkas att jag lånar lite inspiration Glad

    Vad fin inbjudan, secretbride! Med tanke på vad material kostar så är jag inte ett dugg förvånad att det blir rätt dyrt dock. Våra är bara tryckta så vi kommer undan med en kostnad på ca 600 kr för 60 inbjudningar inkl kuvert och frimärken så det är jag sjukt nöjd med!


    Vi skulle boka vår bröllopsresa idag men sambon har blivit magsjuk så vi får göra det en annan dag. Tycker så synd om honom och det är ju inte mycket man kan göra för att hjälpa tyvärr.

  • Liina8­6
    Äldre 21 Dec 21:30
    #21
    JulyBrud skrev 2010-12-20 13:38:52 följande:
    Usch, tråkigt med en sjuk karl, att vara magsjuk är verkligen inte roligt! Hoppas han mår bättre snart! Vi ska också boka flygbiljetterna i dagarna, har satt deadline innan jul :) känns så spännande!
    Vi har en månad på oss, tror vi har bestämt resevägen:
    Köpenhamn-Paris Paris-Kuala Lumpur Kuala Lumpur-Kambodja Kambodja-Chiang Mai (thailand) Chiang Mai-Bangkok Bankgkok-Koh Samui (Koh Thao och Koh Phangan) sen via Kuala Lumpur-Paris-hem :)
    Hej igen

    Visade sig att det inte alls var magsjuka utan blindtarmsinflammation. Jag blev lite misstäcksam när han inte hade blivit bättre i söndags kväll så jag googlade lite och hittade att han hade de flesta symptomen av blindtarmsinflammation så vi åkte in till akuten och han opererades tidigt måndag morgon. Allt gick jättebra och han fick komma hem fort så det känns bra. Dock har det ju gått sådär med alla julförberedelser vi hade planerat in men skit samma, det viktigaste är gjort nu och det är ju inte hela världen att vi inte hunnit baka eller göra godis och sånt.

    Er bröllopsresa verkar helt underbar för övrigt!
  • Liina8­6
    Äldre 27 Dec 22:31
    #29

    Hej igen

    Nu är jag tillbaka i en värld med Internet, åtminstone i några dagar. Vi har firat jul i fem dagar nu och även om det var underbart att träffa all släkt och så är det skönt att vara hemma och bara ta det lite lugnt också. Mannen min mår också mycket bättre nu efter sin operation så nu ska vi försöka ta tag i lite bröllopsbestyr igen.

    Bröllopsresan till maldiverna ska bokas. Tanken är att vi ska vara där i 10 dagar så med restid så blir vi borta i 12. Först hade vi tänkt åka på måndagen den 4:e juli men nu har vi tänkt om lite och funderar på att kanske vänta till tisdagen eller till och med onsdagen så att vi hinner vila lite. Pratade med min syster och hon sa att hon och hennes man var helt döda ett par dagar efter bröllopet så hon rådde mig att vänta med resan ett par dagar.


    Sen ska vi leta upp alla adresser till gästerna i morgon tror jag så att vi kan skriva kuverten och skicka inbjudningarna. Måste också fixa lite bilder och så till vår bröllopshemsida så att den är klar tills inbjudningarna skickas ut.


    På onsdag eller torsdag så ska jag också träffa sömmerskan som ska sy min klänning. Känns roligt men samtidigt supernervöst =)


    Hur går det med era planeringar?


    Hoppas att ni haft en trevlig jul =)

  • Liina8­6
    Äldre 28 Dec 19:36
    #31

    Vad hade du tänkt dig för klänning?? kul att få den skräddarsydd   =) det går säkert jättebra, lycka till!!
    Jag har sett en klänning på en Internetsida som jag blivit inspirerad av. Den har ett broderat liv och en helt slät A-kjol. Är axelbandslös. Dock har jag nu börjat fundera på om det verkligen är den bästa modellen för mig så jag ska prata med sömmerskan om vad hon tror blir bra.
  • Liina8­6
    Äldre 31 Dec 00:25
    #33

    Fint paraply!

    Jag var hos sömmerskan och beställde min klänning igår Glad Känns jättebra, hon verkar väldigt duktig och kunnig om vad som passar min kropp bäst. Valde ut tyger och allt, ska bli så spännande att se hur det blir på riktigt sen.

    Jag har också funderat lite på hur vi skulle kunna involvera mannens familj lite mer i bröllopet. Hans mamma har varit med och tittat på herrgården där vi ska gifta oss men annars är det mest min familj och släkt som är involverade i det mesta. I och för sig så har jag också större släkt som jag har bra kontakt med men ändå. Hans morbror ska i alla fall vara toastmaster så det känns bra att någon från hans sida har en stor och viktig roll under själva bröllopet.


    Gott nytt år allihopa!

  • Liina8­6
    Äldre 2 Jan 18:18
    #36

    Skrev precis ett jättelångt inlägg som försvann =( Hinner inte skriva nytt nu men återkommer i morrn istället. Hoppas alla hade ett trevligt nyår!

  • Liina8­6
    Äldre 10 Jan 20:23
    #40

    Nu är jag tillbaka. Hann tyvärr inte berätta om min klänning innan vi åkte till Sälen förra veckan men nu är vi hemma igen efter några trevliga dagar med skidåkning och vänners sällskap.


    Jag beställde en axelbandslös klänning med broderat liv och med en vid A-kjol i brudsatäng. I ryggen kommer det vara broderade knappar som enligt sömmerskan visserligen kommer göra av- och påklädning lite tidskrävande men det spelar ingen roll tycker jag. Det är ju inte som om man ska ha av och på den hela tiden.


    I helgen ska vi skriva våra kuvert och skicka inbjudningarna. Hoppas också på att få många svar fort, mest för att jag är så nyfiken och för att det känns som att det blir på riktigt när folk börjar svara =)


    Ha det bra allihop så hörs vi snart igen!

Svar på tråden Dags att börja planera för 2:a Juli, wiiii