• Dolly P

    Tips på Grill buffé

    Vi funderar på att ha grillbuffé på vårat bröllop.
    Någon som har några bra tips på vad man kan ha. Inte jätte mkt mat, utan lagom Skrattande

  • Svar på tråden Tips på Grill buffé
  • Kattpoet

    Om man ska   ha en grill buffe, då är detta är ett bra tips och det också hjälper folk med allergier.

    Ha en grill för endast fisk, en för endast  kyckling och en för kött och sedan om ni vågar en med grönt, på så sätt  kan även fisk allergiern äta något.

    Jag har ett gott recept på kyckling file som man marinerar i äpplejuice, salt och  kryddgrönt och sedan när man lagar det penslar man det  äpplejuice medans det lagas. Jag ska rota rätt på det.  

    Fläskkottletter är också gott att grilla och man ha marinera dem i grillolja, citygross brukar  ha större flaskor grill olja vid sommaren.

    Räkspett gjord på råa marinerade räkor går snabbt att laga och det går att  göra kvällen innan och läggas i marinaden.  Rå räkor är grå och blir rosa när de är klara. 

     Det bästa är att lägga allt kött i marinad kvällen innan och på så sätt  är det ju bara lägga på allt på grillen.

  • Dolly P
    Kattpoet skrev 2010-12-16 16:20:38 följande:
    Om man ska   ha en grill buffe, då är detta är ett bra tips och det också hjälper folk med allergier.

    Ha en grill för endast fisk, en för endast  kyckling och en för kött och sedan om ni vågar en med grönt, på så sätt  kan även fisk allergiern äta något.

    Jag har ett gott recept på kyckling file som man marinerar i äpplejuice, salt och  kryddgrönt och sedan när man lagar det penslar man det  äpplejuice medans det lagas. Jag ska rota rätt på det.  

    Fläskkottletter är också gott att grilla och man ha marinera dem i grillolja, citygross brukar  ha större flaskor grill olja vid sommaren.

    Räkspett gjord på råa marinerade räkor går snabbt att laga och det går att  göra kvällen innan och läggas i marinaden.  Rå räkor är grå och blir rosa när de är klara. 

     Det bästa är att lägga allt kött i marinad kvällen innan och på så sätt  är det ju bara lägga på allt på grillen.
    Vad jag vet så är det inga som är allergiska som ska komma. Bara mot mjölk, så det får man ju tänka på när man gör potatisgratängen.
  • Kattpoet

    Och om har en grill för varje sak kan man också ha olika värme,   kyckling, fisk och kött har inte samma tillagnings tid.

  • Lev idag

    Vi ska ha helgrillat lamm :D Supergott.
    Men det är lite krångligt och alla kan inte grilla det då det behövs verktyg och sånt som är till för just det.
    Och så tar det typ 7-8 timmar att grilla ett helt lamm också.
    Men åh så gott.
    Sen funderade jag på att man har nå mer och kanske nån fisk.
    Så man har lite att välja på.

    Jag funderar faktiskt på att både ha potatissallad med färsk potatis och potatisgratäng :D
    Jag får se.. det e ju ett tag kvar :) (30/6-2012)

  • Dolly P
    Lev idag skrev 2010-12-16 19:50:42 följande:
    Vi ska ha helgrillat lamm :D Supergott.
    Men det är lite krångligt och alla kan inte grilla det då det behövs verktyg och sånt som är till för just det.
    Och så tar det typ 7-8 timmar att grilla ett helt lamm också.
    Men åh så gott.
    Sen funderade jag på att man har nå mer och kanske nån fisk.
    Så man har lite att välja på.

    Jag funderar faktiskt på att både ha potatissallad med färsk potatis och potatisgratäng :D
    Jag får se.. det e ju ett tag kvar :) (30/6-2012)
    Jag hade velat ha helgrillad gris. Men känner ingen som kan grilla det tyvärr.
  • Kattpoet

    Har någon av er funderat på att skippa potatisgratäng och potatis sallad  för  grillade grönsaker eller  grillad potatis?

    Det väldigt gott och lätt att göra grillade grönsaker, man kan göra paket av folie och lägga in en drös grönsaker av olika sorter med lite olja, se bara till att allt har samma koktid eller  skurna så att de har samma koktid. 
    Oftas behöver man bara vända  pakten fyra gånger.

    Grillar man  Amerikansk  stil, kan man saltbaka  potatis,  rödbetor, lök, vitlök, morrötter och gulbetor.

     

  • Dolly P
    Kattpoet skrev 2010-12-16 20:09:12 följande:
    Har någon av er funderat på att skippa potatisgratäng och potatis sallad  för  grillade grönsaker eller  grillad potatis?

    Det väldigt gott och lätt att göra grillade grönsaker, man kan göra paket av folie och lägga in en drös grönsaker av olika sorter med lite olja, se bara till att allt har samma koktid eller  skurna så att de har samma koktid. 
    Oftas behöver man bara vända  pakten fyra gånger.

    Grillar man  Amerikansk  stil, kan man saltbaka  potatis,  rödbetor, lök, vitlök, morrötter och gulbetor.

     
    Grillad potatis är ju riktigt gott. Att jag inte tänkte på det.
  • Lev idag
    Kattpoet skrev 2010-12-16 20:09:12 följande:
    Har någon av er funderat på att skippa potatisgratäng och potatis sallad  för  grillade grönsaker eller  grillad potatis?

    Det väldigt gott och lätt att göra grillade grönsaker, man kan göra paket av folie och lägga in en drös grönsaker av olika sorter med lite olja, se bara till att allt har samma koktid eller  skurna så att de har samma koktid. 
    Oftas behöver man bara vända  pakten fyra gånger.

    Grillar man  Amerikansk  stil, kan man saltbaka  potatis,  rödbetor, lök, vitlök, morrötter och gulbetor.

     

    Har inte tänkt på det faktiskt.
    Egentligen har jag inte tänkt nåt överhuvudtaget.
    Det enda jag VET är helgrillat lamm.
    Eftersom de e ett tag kvar så har jag inte börjat tänka på det än :)
    Men absolut nåt att fundera på.. för det lät supergott! :D

  • Kattpoet

    Gillar på amerikansk sätt är en sån där grill med lock, på sätt kan man ställa en pajform med salt och sedan potatis, rödbetor ,lök i och så  lägger man locket på.

    Jag ska ha en  grillkokbok men  jag kan inte hitta den just nu. 

  • Dolly P
    Kattpoet skrev 2010-12-16 21:16:52 följande:
    Gillar på amerikansk sätt är en sån där grill med lock, på sätt kan man ställa en pajform med salt och sedan potatis, rödbetor ,lök i och så  lägger man locket på.

    Jag ska ha en  grillkokbok men  jag kan inte hitta den just nu. 
    Ställer man allstå en form med allt i, inne i grillen?
  • Fröken T
    Kattpoet skrev 2010-12-16 18:07:10 följande:
    Och om har en grill för varje sak kan man också ha olika värme,   kyckling, fisk och kött har inte samma tillagnings tid.
    Det går ju att ha olika värme i samma grill också... Vi kommer att ha stora grillar så kommer nog att "dela av" så att man grillar kött på en del osv. Jag äter själv inte rött kött och tycker att det är ganska äckligt när kyckling eller fisk grillas på samma plats som rött kött.
    Kattpoet skrev 2010-12-16 20:09:12 följande:
    Har någon av er funderat på att skippa potatisgratäng och potatis sallad  för  grillade grönsaker eller  grillad potatis?

    Det väldigt gott och lätt att göra grillade grönsaker, man kan göra paket av folie och lägga in en drös grönsaker av olika sorter med lite olja, se bara till att allt har samma koktid eller  skurna så att de har samma koktid. 
    Oftas behöver man bara vända  pakten fyra gånger.

    Grillar man  Amerikansk  stil, kan man saltbaka  potatis,  rödbetor, lök, vitlök, morrötter och gulbetor.

     
    Vi kommer nog varken ha potatisgratäng eller potatissallad. Tycker att det känns lite för tråkigt och alldagligt.
    Grillade grönsaker kommer vi absolut att ha.
    Blir lite sugen på att bestämma menyn nu Glad. Vi har en kompis som är kock som kommer att få hjälpa oss att förbereda all mat och vi kommer självklart att ta hans hjälp till att bestämma menyn. Det är även hans bror som kommer att sköta grillarna.
  • Kattpoet

    Saltbakad grönsaker.   du behöver en klotgrill,  två runda  formar ( engångs paj form funkar).   Sätt en  rund form i mitten av grillen, täcke med kol på utsidan om formen, tänd eld vänta tills ni har en bra glöd bädd.

    Lägg grovsalt i den andra formen och sätt ner  ren skrubbad  potatis, lök eller rödbetor , se till att skära ett kryss i alla, annars säger det booom.  Lök  går snabbast att laga.  Lägg locket på  och  kolla efter 30 min, det bör vara klart på 60 min.

    Man kan också göra detta i ugnen,  dra på 200 grader och sedan ställa in  pajformen och vänta 45-60 min. 

Svar på tråden Tips på Grill buffé