Inlägg från: blomtroll |Visa alla inlägg
  • blomtroll

    Någon som kan detta bra?

    Vad jag vet så ska man testa blodsockret innan man ätit (möjligtvis innan och ett tag efter för att se hur blodsockret reagerar - men inte förrän efter att ha kollat med läkare först). Efter måltid så blir blodsockernivån missvisande. Precis som att du inte kollar om du har feber direkt efter att du sprungit ett maratonlopp och är jättevarm.


     


    Kan mycket väl vara diabetes, ring till vårdcentralen bums! (Dina symtom låter inte bra, och nån som verkligen kan bör kolla upp det.)

  • blomtroll

    Glömde: berätta det du skrivit här. & speciellt det med synrubbningar...

  • blomtroll
    Sanna J skrev 2010-12-09 14:11:31 följande:
      Ja precis, så måste det vara.. Något verkar ju inte stå rätt till, vad det nu än är. Känns bara som att man aldrig får svar :( Det enda jag fått svar på (har vart hos VC antal ggr för trötthet, frysenhetosv o mina lätta blåmärken som jag får) är att jag har förstorade halsmandlar. Men jag känner ju mig inte helt frisk eller bara sådär allmänt trött,utan JOBBIGT trött.. men tack för svar, det blir VC för kontroll!
    De är skyldiga att hjälpa dig. Det är du som mår dåligt och känner att något är fel, ge dig inte förrän de ha tagit alla prover man kan ta (alternativt skickar dig vidare om inte just den läkaren kan hitta vad det beror på). Ibland blir jag så trött på svensk sjukvård som ska vara så bra men att man ändå nästan måste slåss för att nån ska göra nåt.

    Ett exempel: Har en vän som gick fick en urinvägsinfektion, sjukvården gav henne medicin och sa att allt var bra nu. Det blev inte bra men hon gav med sig och trodde dem. Ett halvår senare gick infektionen upp i njurarna och hon höll på att dö.

  • blomtroll

    Om värdena stämmer eller inte beror också på hur och när du tagit proven. De efter måltid kan du helt ignorera. Kanske kan du ta prov när du känner dig sådär trött och dålig?

  • blomtroll

    Har för mig att bra tider kan vara innan frukost, mellanmål, lunch, fika, kvällsmat - beroende på hur illa blodsockret är (annars är det innan huvudmåltiderna). Fråga på vårdcentralen eller en diabetessjuksköterska med hur du ska göra. Det vore enklast och ger mest korrekt svar. (Går också att googla sig till vårdguider och diabetessidor.)

  • blomtroll
    Niini skrev 2010-12-10 14:43:17 följande:
    När man testar om en person har diabetes ska det även tas test 2h efter måltid för att se hur bra sockret sjunker. Så TS har gjort helt rätt nä hon tagit både FÖRE och EFTER :)
    Tack för att du rättade.
    (Var så länge sen jag läste in mig på diabetes att jag glömt hur det funkar när nån testas för det.)
Svar på tråden Någon som kan detta bra?