Inlägg från: anne på grönkulla |Visa alla inlägg
  • anne på grönkulla

    Redo för bröllop, men inte barn?

    Det kanske inte är så att han inte vill skaffa barn med dig, han kanske inte är redo för barn själv än, även om han vet att han vill leva med dig?

    Jag kan bara tala från min egen erfarenhet, vi gifte oss vid 31 och 34, men nu 5 år senare har vi fortfarande bara "nästan" kommit dit i livet att barn blir aktuellt. Jag vet ju vem som ska bli pappa till mina barn, men jag är fortfarande inte helt säker på att jag vill ha några (trots ett missfall nu i höst). Vi är så etablerade att vi absolut skulle välkomna ett barn, men till att vara angelägen om det har vi inte kommit än. Men det är nu inget mått, för oss iallafall, på hur stark vår relation är t ex.

    Kan du lyssna på honom och ta reda på vad det är som inte är självklart för honom? Det finns ju ingen naturlag som säger att man ska gifta sig och sen omedelbart få barn, vid en viss ålder, t o m. Kanske har han en annan dröm först? Hur kan ni lyssna på varann i detta? Det är ju ett stort beslut som ni bör vara ense om.

  • anne på grönkulla
    Illi skrev 2010-12-09 08:14:02 följande:

    Hej igen och tack för era svar!!

    Precis som Sebastiana tror inte jag heller att man någonsin blir riktigt redo för barn. Min sambo vill gärna ha barn, men vill att det ska kännas bra till 110% i förhållandet då han själv är skillsmässobarn. Min invändning då är väl att känns det inte bra till 110% i förhållandet när vi gifter oss (och att vi då kan planera in ett barn), då bör vi inte gifta oss överhuvudtaget.

    Giftemål är inget jag tar lätt på och går in med en attityd som att "vi provar och ser hur det går". Giftemålet för mig är ett startskott på ett ansvarstagande om ett liv tillsammans där barn är en självklarhet (om vi nu kan få...). Denna inställning förstår inte sambon tyvärr... Men har jag fel, eller tar min sambo giftermålet för lättvindigt?

    Inte lätt det här :)


    Varför skulle det vara att se lättvindigt på äktenskapet, att inte vilja ha barn bums? Jag förstår faktiskt inte det.  Livet tillsammans har ni väl ändå redan?

    Ingen av er har fel, skulle jag säga, men ni behöver lyssna mer på varann - jag skulle själv inte skaffa barn (eller gifta mig) med nån ajg inte upplevde att jag hade en god dialog med där man respekterade varandras olika åsikter.
Svar på tråden Redo för bröllop, men inte barn?