• Illi

    Redo för bröllop, men inte barn?

    Till sommaren ska jag och min sambo (varit tillsammans i två år och är i 30-års åldern) gifta oss. Vi har pratat om att jag i samband med bröllopet ska ta ut spiralen och att vi ska börja göra barn, då vi båda vill ha barn. Nu berättar sambon att det inte längre är givet att vi som par är redo för ett barn bara för att vi ska gifta oss. Att man inte är föräldrarredo bara för att man gifter sig.

    För mig har detta gått hand i hand, framförallt eftersom han är mannen jag ska dela mitt liv med och som jag vill ha barn med. Kan man vara redo att gifta sig med en kvinna som man inte är redo att skaffa barn med?

    Hoppas ni förstår frågan och kan ge lite synpunkter.

    Tack!

  • Svar på tråden Redo för bröllop, men inte barn?
  • Illi

    Hej igen och tack för era svar!!

    Precis som Sebastiana tror inte jag heller att man någonsin blir riktigt redo för barn. Min sambo vill gärna ha barn, men vill att det ska kännas bra till 110% i förhållandet då han själv är skillsmässobarn. Min invändning då är väl att känns det inte bra till 110% i förhållandet när vi gifter oss (och att vi då kan planera in ett barn), då bör vi inte gifta oss överhuvudtaget.

    Giftemål är inget jag tar lätt på och går in med en attityd som att "vi provar och ser hur det går". Giftemålet för mig är ett startskott på ett ansvarstagande om ett liv tillsammans där barn är en självklarhet (om vi nu kan få...). Denna inställning förstår inte sambon tyvärr... Men har jag fel, eller tar min sambo giftermålet för lättvindigt?

    Inte lätt det här :)

Svar på tråden Redo för bröllop, men inte barn?