Inlägg från: Vi2alltid |Visa alla inlägg
  • Vi2alltid

    Konstiga kramper vi mens!

    En intim fråga...

    Har aldrig haft detta problem någonsin i mitt liv, men nu de senaste tre gångerna jag har haft mens har jag fått kramper kring ändtarmen och analöppningen. Skitkonstigt. Det känns hela tiden spännt och uppstoppat på något sätt, så jag har svårt att sitta. Sedan kan det komma krampanfall som varar i 5-20 sek.

    Nån som känner igen det här? Vad beror det på och vad ska jag göra åt det? Ibland har jag varit tvungen att stanna hemma från jobbet, vilket ju känns trist. Dessutom kan jag inte längre använda menskoppen för att det gör ont, och det gör mig så himla deprimerad - tanken på att jag kanske aldrig kan använda den igen!

    Hjälp...

  • Svar på tråden Konstiga kramper vi mens!
  • Vi2alltid

    Njaej, inte nyligen, men för ett par år sedan bytte jag från p-piller till nuvaring, och tycker att saker och ting har förändrats lite... men det är snarare så att jag upplever att det här med att stoppa i sig hormoner inte är bra för kroppen och jag upplever lite allt möjligt som gör att kroppen och själen inte känns helt 100%. Men om jag slutar helt med hormoner kanske mensvärken blir ännu värre??
    Läste någonstans att en tjej upplevde att hon fick kramper i ändtarmen när hon åt preventivmedel. Men om det verkligen var på grund av det vet man ju inte.

  • Vi2alltid

    prinsessgrodan: jo för mig är det ju helt nytt. är inte riktigt nöjd med min läkare så jag drar mig lite för att kontakta honom... verkar svårt att gå direkt till en gynokolog, utan man måste gå via distriksläkaren först :P

Svar på tråden Konstiga kramper vi mens!