Inlägg från: Semlorna |Visa alla inlägg
  • Semlorna

    För oss med en liten mindre budjet!

    Vi ska också ha ett "budgetbröllop" som kommer gå på ca 20 000 exlusive resa. Igentligen tycker jag att 20 000 är mycket att lägga på en enda dag så jag ser det inte som så budget men i jämförelse så :)

    Vi drar ner pengar genom att inte ha livemusik utan spotify, ha egengjord buffe och på våra underbara vänner och släkt som hjälper till på många vis!

  • Semlorna

    Mina föräldrar hittade ett recept på chokladkaka som är gjord på 2 kladdkakeliknande bottnar, hallon emellan och sen mörk tryffel runtom som vi ska göra (+lite andra sorter för barnen och icke chokladälskare). Dekoreras sen med färska hallon och blir så vacker, otroligt enkel och goood!

  • Semlorna

    MiaAnd
    Säg till om du vill ha receptet. Vi testbakade den i helgen och mums säger jag bara!

  • Semlorna

    365
    Vi testade med vit choklad och jag tyckte det var för sötsliskigt och så blev tryffeln för mjuk och gick inte att ha på kanterna som den mörka. Ska höra med mamma i em och återkommer.

  • Semlorna

     


    Karamellen skrev 2010-11-24 17:18:09 följande:
    Jag tar gärna ett recept, låter hur gott som helst!

    Ska fixa fram det så fort jag kan :)

  • Semlorna

     Som utlovat :)


    Hallonfylld chokladkaka


    1. Kladdkakebottnar:
    200 g smör
    4 ägg
    4 dl strösocker
    5 dl vetemjöl
    1 dl kakao
    1 msk vaniljsocker
    1 krm salt

    2. Fyllning
    :
    4-5 dl färska eller tinade hallon (200-250 g)

    3. Tryffelglasyr
    :
    250 g mörk choklad
    2 dl vispgrädde
    1 msk honung
    25 g rumsvarmt smör


     


    Två formar med löstagbar kant. Klä botten på formarna med bakplåtspapper och smörj kanterna. Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker lätt och blanda sen ner det smälta smöret. Blanda ihop mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i egen bunke och rör sen försiktigt ner i smeten. Hälls smeten i formarna och ställ i nedre delen av ugnen 10-15 min i 200 grader. Kakorna ska fortfarande vara lite kladdiga efter gräddning. Låt de färdiga kladdkakorna svalna och ta sen ur formarna.


     


    Lägg hallonen på en av kladdkakorna och lägg den andra ovanpå.


     


    Hacka chokladen. Koka upp grädde och honung, dra kastrullen rån plattan och rör ner chokladen i den varma gräddblandningen tills all choklad smält. Tillsätt sen smöret i små klickar och rör tills det blivit en slät smet. Låt glasyren stelna i rumstemperatur eller ställ in i frysen men var då noga med att den inte stelnar för mycket. Glasera hela tårtan och dekorera med hallon.


     


    Gör gärna tårtan i förväg, den är som godast efter en dag eller två!


  • Semlorna

    Hittade kostym till sambon och vigselring till mig på nyårs-semestern i Berlin. Helt oväntat men vi är väldigt nöjda.

    Kostymen blev en Hugo Boss som kostade ungefär hälften mot dom vi sett i sverige. Den gick på runt 2800 kr (med ändringar då byxorna var lite tighta i midjan och byxorna lite långa). Sambon vaktade den som en hök på hemresan och är nöjd. 

    Ringen blev en rödguldsring med diamanter som troligtvis gjorts på 30-talet i tyskland. Helt underbar är den och jag kände direkt jag fick den på fingret att den var MIN MIN MIN! Fanns oerhört mycket fina ringar och priserna var helt galna jämfört med nya. För min ring med flera små diamanter på totalt ca 0,3 carat gav jag knappt 1800 kr.

  • Semlorna

    Har lagt in bild i mitt galleri nu på vigselringen (som kostade 1800) och förlovningsringen.

  • Semlorna
    363 skrev 2011-01-13 21:10:48 följande:
    Åh vilken annorlunda och helt ljuvlig vigselring!
    tack! Fördelen med att inte handla nytt är att det blir unikt. Den är som du säger annorlunda och inte alls modern men jag är såld iaf :)
  • Semlorna
    Brudiframtiden skrev 2011-02-20 13:44:31 följande:
    Gick precis ett steg bakåt i den sk planeringen. Vi hade tänkt hyra en hembygdsgård. Det visar sig nu att den är såld. Var i hela friden ska man nu hitta en liten billig lokal i närheten av den kyrka vi tänkt oss. Suck! Cocktal/mingel eller en mindre middag beroende på hur många vi blir. Funderade på om det kanske blir onstigt med en sån mottagning om man bara är runt 20-30 vuxna personer...?
    Usch så jobbigt. Finns det något förening som har lokal inärheten? Vi ska tex vara i IOGT-lokal vilket är lite otippat sådär.
  • Semlorna
    Brudiframtiden skrev 2011-02-20 13:51:19 följande:
    Jag vet inte riktigt..ska kolla upp det! Lite surt är det. Tyckte ju vi hade den perfekta lokalen till vår dag!
    Vissa vandrarhem har fina lokaler också. Ska ni gifta er snart eller har ni lite tid på er? Är platsen/kyrkan viktig och/eller bestämd med gäster redan eller kan ni tänka er att anpassa efter lokal? Själv valde jag lokal först och anpassade kyrkan efter det.
  • Semlorna
    Tittski skrev 2011-02-21 12:18:19 följande:
    Jo jag har en fråga. 

    Vi ska ha vitt stort tält med långbord och vitta tallrikar och sånt. så blir de för vitt med vit duk?? Jag är sugen på att ha svart duk. sen med någon vit och vinröd dekoration kanske..färg temat är Vinrött, svart och vitt... 
    Titta på lite bilder på olika dukningar i dom färgerna och se vad du fastnar för är mitt tips. Tror absolut inte det blir för vitt men det är frågan hur ni vill ha det. Vit duk-svart löpare och sen dekoratiner i dom färgerna+rött? Svart duk, vitt porslin och sen dekorationer i det+rött? svart duk, röd löpare osv. Kika lite och se vad som känns mest er!
Svar på tråden För oss med en liten mindre budjet!