Billiga, nyttiga maträtter?
Några studenttips som vi allt som oftast tillämpar, men några tips har jag sett att du har fått tidigare.
Matsedel och storhandla. Ha minst en soppdag, en grötdag och en vegetarisk dag per vecka.
Vi blandar alltid ut köttfärs med fint rivna morötter när vi kör köttfärsås, lasagne, köttgryta, tacos osv. Då går det åt mindre dyrt kött (nyttigt också).
Nu i höst är rotsaker billigt. Kålrötter, mörötter, palsternacka, rödbetor, vitkål.
Kålpudding är toppen. Dels drygar man ut köttfärsen med ris, sedan blandar man det med kål och dessutom kan man äta potatis och brunsås till det. Och det är gott!
Kålsoppa är också gott. Bara att bryna kål och steka köttfärs, blanda med buljong o vatten och vitpeppar. Mums!
Tomtegröt är gott och billigt. Likaså mannagrynsgröt. Billigast är dock havregrynsgröt och den går att variera med att ha saker när du kokar den, t.ex. frusna blåbär eller kanel och kardemumma.
Drick bara vatten till maten. Inte juice, saft, måltidstryck, mjölk etc. Vanligt kranvatten fungerar utmärkt.
Plocka gärna nya recept och fundera hela tiden på hur du kan göra dem billigare. Byta ut köttet mot billigare alternativ? Utesluta färdig kryddad cremefraise och krydda själv, tänk ekonomiskt helt enkelt.