Billiga, nyttiga maträtter?
Apropå att riva morötter i köttfärsen så vill jag bara säga att jag river i alla möjliga rotsaker i köttfärsen jämt. Det gör både mycket, mycket godare smak, och det drygar ut som en extra positiv effekt.
Kålrot, palsternacka, rotselleri och morötter är helt klart underskattat. De är perfekta som bas i vilken kött-eller fiskgryta som helst dessutom.
Ett tips från mig är att göra ett storkok på grundkryddad köttfärs med rotfrukter och salt och peppar etc.
Sedan fryser du in i lagom stora pytsar för att sedan enklelt kunna ta fram och göra lasange, chili eller köttfärspaj eller köttfärssås.
När du sedan väl gör just den rätten du valt, så gör du två Lansanger, två pajer eller rejält med chili , så att du återigen får en middag till frysen utan något egentligt extrajobb.
På det sättet kommer du undan med att bara göra skalandet och rivandet och hackandet EN gång för att få ihop till mängder av middagar.