Inlägg från: Klockarbol |Visa alla inlägg
  • Klockarbol

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    *fräser*

    Här och nu lyckas mig sällan så mindfulnes funkar dåligt för mig... Jag har stora fina väggar jag kan måla fan på jag Skäms

    När jag tog ridlektioner så var det nog det närmaste mindfulnes jag kommit - träningsvärk överallt och helt utvilad i själen efter en timmes lektion!

    I skogen kan det hända korta ögonblick.

    Undulaterna är duktiga på att bjuda på mindfulnes oxå Skrattande
    I går kväll (typ en timme efter att vi skulle ha gått och lagt oss) stod jag och äldsta vid fågelburen i säkert 20 minuter och stirrade lyckligt på när 2 av undulaterna försökte sitta på samma pinne på deras klätterstege

    Till slut vräkte jag bägge fåglarna från stegen och tog ut den så vi skulle få sova lite grand!

    Vi ska fö utöka familjen med 2 marsvin. Då blir även "mjuk och lurvig" kvoten fylld.

    För dagen retar jag mest upp mig på att det ska vara lögn i h-e att få gå och allergitesta INNAN man skaffar nya djur - nä för man måste träffa en läkare och beskriva vilka besvär man har först...

  • Klockarbol

    Jösses Lanovia! Vilken mardröm...
    Hoppas ni får lite respit från sjukdom och annat jämmer nu!

    För flera år sedan hittade jag exet platt på rygg på badrumsgolvet så jag vet precis hur det känns när man tror att han har dött! (I exets fall var det nå jox på balansnerven så han blev sängliggande i flera veckor)

    Extra otäckt att din make slog sig så illa på handfatet Rynkar på näsan

    PB - så himla otäckt med din systers baby! Sänder en tacksam tanke åt nåt håll för att det gick bra!

    Jag och äldsta har precis läst lite i den här tråden:
    www.brollopstorget.se/Forum-1-4/m3352763-38.html

    Vi skrattade så vi grät och jag missade väderprognosen Förvånad

    Natten till idag hade vi -21 grader... Ohemult kallt om ni frågar mig! (Såg hur kallt det var hos flamman och då kändes det lite bättre, men bara lite...) Nu är det mer måttliga -8

    Under helgen har lilla familjen varit riktigt duktig!

    Undulatklor har blivit klippta (jag ligger fortfarande kraftig på minus hos de bevingade...) och fågelburen har fått nya äppelgrenar på nya platser så nu är det mer harmoni i buren när inte alla tre undulaterna ska sova på samma lilla pinnsnutt!

    Vinbärssaft har kokats, både med och utan vanilj.
    Frysen har fyllts med hemlagad "snabbmat" - 3 sorters pizza i portionsbitar  och smaskens svamppaj till mamman i bitar.
    Storkok på makaronipudding har det också blivit så där kom sista skivorna julskinka till nytta, vi pimpade med snuttad chorizokorv oxå - 4 middagar och 5 lunchlådor/snabbmatslådor.

    Veckans matlista är gjord och ytterligare 3 storkok är inplanerade. Sen får vi äta oavbrutet för på nåt sätt blir det bara fullare och fullare i frysarna Obestämd

    3 sorters kakor hann vi med att göra också så nu står vi oss till nästa helg Skrattande

    Det märkliga är dock att köket som var nystädat och glänsande i lördags förmiddag ser ut som katastrof nu?
    Liiiiite kan det bero på att vi portionerat upp en höbal i mer hanterbara påsar här i kväll och det är förunderligt så mycket mer hö skräpar när man är i köket och inte på stallgolvet... Men marsvinen blev glada iaf! (alltså marsvinen bor i vardagsrummet och inte i köket men höpåsarna är till marsvinen)

    Nu är jag tydligen rörig både i huvud och text så jag tar sikte på kudden!

    Kram alla trådisar Hjärta

  • Klockarbol

    Här är bara runt 8 grader kallt nu men det blåser så det är nästan värre än de ~20 kallgraderna härom dagen!

    MSW - Rödvinbärssaften med vanilj började nog med att jag såg det här receptet:

    www.dansukker.se/se/Recept/Saft/R%C3%B6d_vinb%C3%A4rssaft_med_vanilj.aspx

    Jag gjorde den enligt receptets mängder första gången men tyckte att det blev ruggigt jolmigt med så mycket vaniljsocker till så lite saft!
    Minska istället mängden vanligt socker med nån dl och börja med halva mängden vaniljsocker (förutsatt att du anänder äkta vanilj) och prova dig fram.
    Jag avråder bestämt från att "mosa bären mot grytans kant!!!! Blir bara grumsigt och svårsilat!

    Natriumbensoat tycker jag är svårdoserat så om jag ska ha konserveringsmedel i (jag fryser oftast saften) så använder jag flytande Atamon

    Jag följer nästan aldrig några recept när jag kokar saft utan skottar i vad bär jag har i grytan och slår en slatt vatten i botten, mängd beror på vad det är för bär/frukt.
    Sen kör jag med 6 dl socker per liter avrunnen saft. Bär med mycket pektin kokar jag inte upp när jag ska ha i sockret utan jag bara rör ut socker i den nysilade ljumna saften.
    Det blir aldrig så fin gelé som i saftflaskorna annars :(

  • Klockarbol
    ingenjörsbruden skrev 2012-02-06 11:04:59 följande:
    O så kanske till det allra roligaste o härligaste på min dag.... besöket på SMV

    Blev så klart ul igen......maken var med o vi var nog rätt nervösa båda två....... o lättnaden i min kropp när jag själv identifierade hjärtat som pickade innan dr hann säga ngt var helt underbart!
    Längden var perfekt o följer utvecklingen precis enl mina uträkningar! Så idag är jag i v9, v8+5!

    Känns så fantastiskt!
    Hurra! Solig
  • Klockarbol
    ingenjörsbruden skrev 2012-02-06 11:01:53 följande:
    Ett gammalt barndomsminne poppade upp här.....mamma gjorde alltid egen svarta vinbärsgelé men konsistensen blev alltid lite olika....någon gång blev det så löst så sugrör hade varit optimalt för inmundigandet! Kära goa mamsen.....inte alltid så glad för att läsa recept.... hihihihi
    Både jag och mamma har för vana att bestämma vad det är vi har kokat efter att vi sett resultatet! Ffa med sylt och marmelad.

    Det blir ju så sällan det vi siktat på från början

    Flytande gelé kan raskt hällas på flaska eller redas av till saftkräm - det är betydligt mer bökigt att få ur gelé ur flaskor...Obestämd
    Men det går!

    Och recept är överreklamerat (eller så är det kanske mera så att de helt enkelt aldrig kan hittas när man behöver dom? Jag önskar mig fortfarande en bra receptdatabas!)
  • Klockarbol

    MSW - det tror jag helt klart funkar. Jag har lagt med vaniljstång när jag har gjort äppeldricka som ska stå o dra. Kanelstång funkade bättre i kokt äppelsaft.

    Annars är det mest fläderblomssaft och slånbärssaft jag gör som ska stå och dra. Fast jag har inget bra svalutrymme på sommaren så det blir på frysta blommor/bär.

    I tidernas begynnelse använde jag min saftmaja ofta men när slangar och proppar gav upp av ålderdom och idog användning så lyckades jag aldrig hitta reservdelar och jag är alldeles för snål för att köpa en ny saftmaja så min står oanvändbar på vinden!

    Fast oftast blir det nog kokt saft. Och oftast för att det inte får plats mer bär o frukt i frysen. Och oftast blir det ännu fullare i frysen efteråt...

    Jag saknar verkligen mitt stora skafferi

  • Klockarbol
    passionsblomman skrev 2012-02-06 13:30:25 följande:

    ...ni vet att jag bor i ett vedeldat hus för att då överlever jag längre ifall Ryssen kommer va?


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
      Å jag har minst 20 liter blåbär i frysen så man står sig om det blir nödår!
  • Klockarbol

    Jag är ganska duktig på att ha ordentligt med i bilen. Vi är fryslortar alla 3 så oftast har vi täckbyxor på när vi åker men filt i bilen är det sämre med får jag erkänna.
    Filt hörde lixom ihop med hundarna och när vi nu inte har någon hund längre så har jag helt enkelt inte tänkt på att lägga ut nån ny.
    Det får bli eftermiddagens projekt!

    Reflexvästar finns i bilen, i våra väskor och hemma.
    Låsolja & en extra isskrapa har jag i handväskan.

    Har precis varit hos doktorn och är fortsatt sjukskriven 25% en månad till. Hoppas på att kunna gå upp på heltid sedan.
    Hade jag fått önska fritt skulle det ha funnits ett steg till mellan 75% och 100%

    Promenerade faktiskt till doktorn i dag för första gången sen viktraset. En sträcka på bergis en knapp kilometer.

    Jag är helt färdig. De stackars muskler jag har kvar har kramp. Allihop. Så ögonen tåras.
    Åsså blir jag lite lesset arg för att min kropp har tagit så mycket stryk och för att vägen tillbaka till normalvikt och nån form av kondition är så lång.

    Jag ska nog ta en kaka nu.

    *ställer fram kakburken*

  • Klockarbol

    *vinkar*

    Idag firar vi en nybakad 10-åring hemma så Yngsta är inte så liten längre *här hade jag velat haft en smiley som ser ut som en tårta...*

    Dagen ska firas med tidig hemgång, tårtätning och paketöppning, sedan in till staden på första danslektionen och som avslutning äts det ute på Yngstas favoritrestaurang.
    De "stora" presenterna har hon fått i förväg, danskursen och ett alldeles eget marsvin, men lite paket ska det ju också vara!

    Min privata dator krashade hej och hå förra veckan  
    Förhoppningsvis kan jag rädda mina data ur den idag, sedan blir det inlämning.

    Mest är jag trött "innuti"och känner mig himla låg. Drömmer en hel del mardrömmar så jag har en massa skräp i huvudet som dräller kvar under dagarna.
    Jag har bestämt mig för att motverka lågheten med en djupdykning i mina hudvårdprodukter. Låter kanske ytligt men jag är så less på att möta ett gråglåmigt benigt medelålders vrak i spegeln. Medelålders är jag gärna, benigheten får jag väl ha tålamod med men det gråglåmiga kan jag ju faktiskt göra nåt åt!

    Rena porer = nytt liv? Flört

    Skämt åsido, förutom känslan av att vara lite snäll mot sig själv och vardagslyx (10 minuter ansiktsmask med fötterna på en pall är mumma för själen!) så ger det vardagsrutiner som jag känner att jag behöver. En förberedelse för att gå och lägga sig och läsa en bok innan jag somnar. Ett slags nedvarvning om ni förstår vad jag menar? Så kanske jag kommer i säng i bättre tid. Och på ett bättre sätt. Å då kanske jag slipper mardrömmarna?

    Igår var det minsann dagsmeja med takdropp hemmavid. Sån't gör mig glad i själen.
    I dag var det snorhalt på gången till bilen... Så nästa gång det är tö ska jag kosta på mig att sanda

  • Klockarbol

    Vinkar till tråden och hoppas stillsamt att alla fina trådisar i områden med blixthalka har stannat hemma idag och sitter varmt och tryggt i sina soffor och dricker kaffe!

    Jag kom hela 300 meter i morse innan jag stod i diket... En sån där "och då svängde vägen men det gjorde inte jag"-avåkning. Jag var tydligen inte ensam i diket på vår lilla väg för det tog inte många minuter innan en glad man i traktor lyfte upp mig på vägen igen.

    Så jag halkade hem igen och tog en semesterdag.
    Å det var ett smart drag - jag trodde ju att det bara var vår lilla väg som var miserabelt hal och om jag bara tog mig till riksvägen så skulle det vara lugnt, men icke!
    3 timmar efter min lilla dikesutflykt så halkas det fotfarande hejdlöst på alla vägar i länet och den mesta busstrafiken är inställd.

    Var rädda om er idag!

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård