• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • ingenjörsbruden
    Hvidbrud skrev 2011-02-15 14:25:18 följande:
    Vilkar till Ingis gröna plupp. Jag somnade visst i soffan... Jo, tack allt bra himma. Till och med rajtantajtan har kommit igång. (men jag är lite motvillig, för ibland är jag så jäkla öm i symfysen) Valentin bojkottade vi. Vi firar kärleken varje dag istället! (någon som hör stråkkvartetten gnisla illa i bakgrunden? ) Lilla e är så stor. Babblar på, säger orden rätt en gång, sen använder hon en slags förkortning. Så vi talar i koder här. Pippi och teletubbies (pipa å tabbetta) ska det vara hela tiden nu. Och bilar... Bilar bilar bilar bilar... Tuttarna är också väldigt intressanta igen. Men mest för att stoppa saker i. Vantar och bilar såklart. Hon är bara världens gosigaste lilla finaste tjej, tycker jag, helt opartisk. I morgon kommer min mamma och hon ska passa henne på kvällen när vi ska på föräldrarmöte på förskolan. Rektorn ska prata om förändringar på förskolan. Ska bli intressant att se vad som ska hända. Tand nr 7 och 8 är påväg. Fortfarande bara två risgryn i underkäken... BVC på torsdag med vaccination och test och hela faderullan. Så vi har övat på att gå i trappan lite.
    Snackefior har vi...MKT konstigt....
    Busan säger Pakka.....Hon tittar på "I drömmarnas trädgård" går kl 5.30 o kl 12.30 om dagarna på barnkanalen... så jag har spelat in ett helt gäng med avsnitt....hon ääääälskar Makka Pakka....kanske för att han eg är konstigast o går om kring o tvättar stenar.....kanske städissiues från sin pappa....

    Skönt att det är bra hemma....trist med ömt i symfysen.....

    Mysigt med besök av mormor! Håller tummarna för bra förändringar på förskolan! *håller hårt*
  • ingenjörsbruden
    passionsblomman skrev 2011-02-15 17:52:37 följande:
    Jaha, ja Skål då, eller vad säger man? Oskyldig
     
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    JAPP!
  • ingenjörsbruden
    passionsblomman skrev 2011-02-15 18:23:47 följande:
    Jag försöker verkligen läsa lite varje dag så jag inte tappar kollen helt på er allihop. Men det är egentligen inte alls läge för mig att hänga såmycket här just nu.
    Jag har så mycket med att försöka hitta bra rutiner och allt som rullar på med teamet och de olika personerna jag har tider hos, träningar, läxor och matcher för sonen och så hans nyväckta mat-och bakintresse, mina bollövningar och promenader plus allt annat som faktiskt behöver hända hemma oavsett sjukskrivning eller sorg. Elda, kånka ved, diska, tvätta, hålla undan den värsta skiten (det går sådär) och så naturligtvis planeringen av mat varje dag-maten hör ju till mitt upplägg dessutom.

    När man är där jag är nu, så räcker resurserna inte riktigt till, men jag gör så gott det går och även om jag inte kommenterar allt ni gör och upplever, så hänger jag med efter förmåga och BRYR mig gör jag helhjärtat.

    En hund mitt i allt? Är hon galen tänker ni.
    Ja det tänker jag med.
    Fast vi har ju faktiskt pratat om hund och kollat uppfödare på rasen i sisådär tre år nu, så det är inte så värst överilat, även om det blev lite tidigare än tänkt.
    Och egentligen är nu kanske lika bra, eftersom jag ju mest är hemma och valpen ju behöver den tillsynen nu.

    Min son kommer i varje fall att smälla av. Han fyller år på torsdag och då ska jag berätta för honom att efter helgen kommer en liten person till att bo här. Jag tror sportlovets aktiviteter kommer att ge sig helt av sig självt faktiskt...
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Människor som har hund är dokumenterat överlag friskare än människor som inte har hund!
    Vilka ljuvliga valpar! Tycker inte alls du är tokig....tror snarare att det är bra för dig.... O så roligt för Blompojken! *massa kramar* Tänker massor på dig osså!
  • ingenjörsbruden
    Heloise skrev 2011-02-15 19:25:04 följande:
    Gråter lite över fina fina blompojken! Ge din underbara unge en stora kram ifrån oss!

    Hälsa fina pappan med!

    Jag orkar inte ens bena ut mig själv och vad jag skulle behöva hjälp med just nu. Jag försöker bara överleva känns det som, näsa ovanför ytan, ett andetag åt gången. För det mesta är jag stark men idag är jag skitsvag. Jag fattar inte hur det här ska gå, jag är inte skapt för det här. Men vi får massor med hjälp på KS och sen ska Panzer och jag träffa psykolog och kurator den 7 mars.

    Och däremellan är hon ju så ljuvlig att det skär i hjärtat!
    Om hon bara kunde ät anär Panzer matar, om hon bara kunde slippa sonden så kan vi får mer hjälp, men sondamata får bara vi göra och hon är så speciell med flarran att det inte går när andra försöker. Men snart, snart, bara hålla i ett litet tag till...
    Heloise, det är OK att känna sig svag..... vi har alla sådana dagar.....du har det bara 1000 ggr tuffare....men så är du också 100 000 gånger tuffare än många av oss....*hjälper till allt vad det går att hålla i o ut* *KRAAAM*
  • Leksi

    Vad härligt med hund Blommis!! Skrattande Helt fantastiskt söta!! *smälter*
    Och jag tror som Hvidis, det kommer bli hur bra som helst. Glad Solig

  • Ninnnis

    Nej men är det sant, Blommis!? Så underbart!  Den lilla krabaten kan inte få ett bättre hem. Och jag tror som sagt att det är perfekt tajming för dig. Åh vad jag hade velat vara en fluga på väggen när Blompojken får veta!

  • Leksi

    Fan för bakslag Heloise! Skrikandes Hoppas hoppas magknipet går över snart och att ätandet går bättre och bättre.
    Du är fantastisk! Kram ♥

  • Ninnnis

    Heloise, vad jag önskar att ni hade sluppit mer krångel nu. Lilla Elise, hoppas ni kan få hjälp så och att ni håller ut tills dess. KRAM!

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård