• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Soldemor

    I kväll är jag btw  gräsänka, så jag kan fixa och greja lite i lugn och ro och avsluta med ett natt-aerobic-pass och sedan duscha utan någon som vill stressa hem för att se nyheterna.

  • Heloise

    hej hopp i stugan!

    Varma kramar till flamman, det är allt jag har att ge.
    hvidis: svårmödrar kan vara påfrestande...
    Ninnis: längtar efter fler magbilder!

    Mugglan: vi fick tillfällig föräldrapenning när vi hade Elise på neo, skulle tro att det är samma som ni får om neovistelse blir aktuellet. Båda får, man ansöker och så får man intyg ifrån neo där det står att barnen vårdas på neo och att båda föräldrarna behövs i vården, nemas problemas. Samma "dag"penning som förädraledighetens dagpenning.

    Daa: Oj vad de växer, gullparvlarna.

    Idag ringde Margareta specialistsjuksköterska på DEMO kliniken KS till mig Den 18 feb ska vi dit, och planen är att Elise ska börja med  tillväxthormon när hon är 3mån korr ålder dvs 22 mars. De hade inte hört talas om ett så pass förtidigt  fött barn med pws, mao det är som vi alltid vetat vår unge är då unik Hon är den enda som de hört talas om som legat i en varfylld livmoder och överlevt, den enda ungen i sverige som fötts 12v förtidigt med pws( som man vet om), nä men det är ju skönt att man kan göra och föda barn i samma stil som man lever sitt liv, one of a kind liksom...

    Det var iaf jättekul att prata med henne och jag ser verkligen framemot att få träffat överläkaren, margareta, dietisten, sjukgymnasten och neurologen på ks!  Vi ska sova över och göra en andningsregsistrering.  Underbart att det tar fart och ännu mer att de tar sig tiden att ringa upp och småprata och ställa frågor inga medicinska direkt utan mer, hur man klarar vardagen, hur Elise mår, vad vi får hjälp med etc. Idag känner jag mig lätt om hjärtat!

    Och dessutom har dockan ätit 40ml på 10min ur flarran, sendan 30ml målet efter, enorma framsteg för en unge som förut fick i sig 5 ml och då sjönk till 35% i saturation

  • passionsblomman

    Heloise, ÅH vad skönt att läsa "lätt om hjärtat"!!!!!!
    Jag blir så glad av att se dig glad! Skrattande *också lite lätt om hjärtat av bara farten*

    Flamman, vända blicken framåt kan man göra även om man är mos inuti och även om man inte ser ett kskit av värde där i blickens riktining. Men det är ia varje fall en viss omväxling mot att stirra ner i bottenlösa djupet och undra hur ont det gör att slå ihjäl sig där på botten, när den väl kommer. Och även om det är något därframme som tänker döda en så slipper man ju veta det nu åtminstone. *håller handen och stirrar envist framåt-eller i allafall åt det håll jag TROR är framåt, i dimman*

    Bruttan, Kenya? Hallå, jag vill också titta på giraffer och lejon(-finns det i Kenya? )
    Himmel vilken spännande resa för tjejerna(och dig). Du, vad gör ni i Påsk förresten? Hvidis, hujedamej när det promeneras på nerverna! DödIngis, usch! Lycka till på rättegången! Ingen kul grej alls. Rynkar på näsan

    Min son har idag alldeles själv med bara mitt överinseende bakat en alldeles egen sockerkaka. Han är lite missnöjd över att han inte får äta hela ikväll, annars är han mycket stolt. Jag med. Över honom.
    Och jag har ätit två skivor varm sockerkaka med mjölk. Det var gott.
    Och eftersom jag var ute och gick i över 1 1/2 timme i solskenetSolig idag så gör det ingenting. Eller inte så mycket iallafall.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • Ninnnis

    Heloise, vad härligt att höra! Blir också alldeles glad över ditt glada inlägg. Hon är allt bra unik, er lilla tjej. Men du, nu måste jag fråga: hur ni gjorde barn egentligen?


    Blommis, heja dig och heja Blompojken! Tänk vad lite sol kan göra för humöret

  • Ninnnis
    muggles skrev 2011-01-27 14:57:17 följande:
    Jag menade ju att min kompis hade moderkakan i framvägg...

    Jag förstod det


    Jag har förstått att det kan ta lite tid innan man känner något, så jag är inte så otålig egentligen. Jag är mer nyfiken på hur det känns Vilken tur att du hade moderkakan i bakvägg om det underlättade operationen. Jag är fortfarande glad och lättad över att det har gått så bra för er.

  • Fjällbruttan

    Just nu är det mycket som söker min uppmärksamhet såsom skotrar, traktorer och snöskottning...


    MEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEN

    du behåller din plats i kön.... (detta torde köras runt runt i min makes huvud...)

    Varför i helvetes förbannade jävlar ska det vara så svårt att kommunicera och om man nu öppnar käften, måste det då vara för att SLÅ tillbaka och hojta att jag inte kan ta kritik istället för att lyssna, säga att jag hör vad du säger och ska fundera på det?!

    Morrar!!!!

  • Ninnnis
    muggles skrev 2011-01-27 14:56:37 följande:
    Jag går in i v23 imorgon och de hoppar runt och gör Friskispass redan därinne Ada och Beda
    Härligt!
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård