• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Ninnnis

    Fina parvlarna som växer så det knakar! ♥

    Flamman, jag kramar lite på dig här också.*kram*

    Bruttan, Kenya?! Du är inte den enda som blev avis...

  • Ninnnis
    Fjällbruttan skrev 2011-01-27 10:05:04 följande:
    Ninnis, tack än en gång för tipset om att inte sjunka ner i svårmod över vad man inte får utan tänka på hur snäll jag är mot kroppen, det funkar

    Kul att höra om din fina mage, har du börjat känna nåt litet fladder i magen än?

    Kram
    Vassego!

    Inget fladder än. Enligt BM har jag moderkakan i framvägg (?) vilket kan göra att det tar lite längre tid innan jag känner något. *otålig*
  • Ninnnis
    Fru E skrev 2011-01-27 08:49:35 följande:
    Ninnis-alla ska kunna skriva vad de vill här utan att känna sig "skyldiga" det är bara jag som har en släng av avundsjuka
    Det är faktiskt roligt att läsa och se hur det går för era underbara magar
    Jo jag vet, men samtidigt vet jag ju själv hur det känns... *kramar*
  • Ninnnis

    Hvidis, jobbigt med svärmor... Men nu har du klarat av halva tiden i alla fall.

    Ingis, om du vill kan jag kanske skaffa lite insideinfo om tingsrättsprocedurer. När är det ni ska dit?

  • muggles
    Soldemor skrev 2011-01-27 11:56:45 följande:
    Det är en ICHI, glömde jag kanske skriva. Har sökt som en galning på nätet, men utan resultat. Men om någon mot all förmodan ser den...?
    Har du frågat Mrs Google i andra tråden? Hon är rätt fantastisk ibland på att hitta saker. Även Vickan i andra tråden gör sina insatser emellanåt.
  • muggles

    Ninnnis: när jag var gravid med Moa kände jag första fladdret i v16-17 (moderkakan i bakvägg) medan min kompis som var gravid samtidigt och hade moderkakan i bakvägg kände först i v23. Hon hann bli riktigt orolig... Jag går in i v23 imorgon och de hoppar runt och gör Friskispass redan därinne Ada och Beda Men så har jag moderkakan i bakvägg denna gången med (vilket var en stooor fördel vid op).

    Flamman: du håller ihop förvånansvärt bra. Det kommer att gå upp och ner tror jag. Liknelsen att gå på krossat glas var mkt talande... Kram!

    Daa: vad roligt att höra ifrån dig! Jag kommer att plåga dig med en massa frågor sedan när jag ploppat (om allt går vägen - måste alltid tillägga det). Det där att man ska synka deras mat- och blöjtider - funkar det i praktiken? Det kanske är för tidigt för er att säga iofs...
    När ni var på neo - fick ni ta föräldradagar då el var det VAB (vård av sjukt barn)? Min BM sa att det är VAB och inte f-dagar när barnen ligger på neo (för de ligger på sjukhus = sjuka) och det är ju så rackarns dåligt betalt, särskilt om båda ska VAB:a samtidigt... Man är väl på neo båda två samtidigt väl?

  • Soldemor
    muggles skrev 2011-01-27 14:49:14 följande:
    Har du frågat Mrs Google i andra tråden? Hon är rätt fantastisk ibland på att hitta saker. Även Vickan i andra tråden gör sina insatser emellanåt.
    Tack för tipset! Är gjort nu!
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård