Inlägg från: start september |Visa alla inlägg
  • start september

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Och Hvidis, bra jobbat med vikten! Och håller tummarna för att jobbet ska visa sig vara något bra för dig.

    För egen del har det varit ett långt sommarlov för Stora, idag började hon igen. Halva tiden har maken haft semester och en hel del har jag haft båda barnen själv. Körigt ibland och vädret har satt lite käppar men det har gått bra. Lilla är 11 månader och hasar på rumpan i väldig fart. Stora gick vid 11 månader, alla är vi olika påminns man om. Just nu pågår projekt sova bättre och ta bort nattamningen.

    Jag går med någon slags oro och missnöje i kroppen som jag dövat med sämre mat (sen har jag semsterätit dessutom) så det blir fokus på att röra på sig och vad man äter den närmaste tiden, hoppas det hjälper upp lite. Och mer mindfulness dessutom.

    Fyraåringar är dessutom svåra, de kan ibland mycket och ibland är de små. Det är lätt att kräva alldeles för mycket och det vill man inte.

  • start september

    Hoppas så att det blir en fin födelsedag Ingis och att det sedan drar igång illa kvickt! Är det pga diabetes du sätts igång tidigare?

    Här är det sista månaden innan dagisstart. Brottas mycket med vad jag tycker och vill kring det, inte alltid helt enkelt att veta. Jag mår väldigt bra av att jobba och hon är understimulerad hemma när vi inte går till öppna förskolan,och det är ett bra dagis men det tär lite på mig att hon inte går ännnu och att det möjligen tar ett tag till. Hon är trygg och öppen, men det känns ju inte bra om hon blir nersprungen hela tiden. Ja ja. Mammanojor säger maken. Hon blir ett nu i dagarna.  

  • start september

    Ninnis, stor kram till dig. Gå på din känsla, är du orolig så åk in och be om CTG, det skadar ju inte. Man ska inte sitta och fundera själv för mycket är min erfarenhet, det är bättre att bli lugnad om inte annat så i stunden. Sen är ju alla individer och 18% mindre än en norm måste ju några vara också.  Hoppas så på att det bara var en dålig bild eller UL-maskin och att navelsträngen är som den ska Och inte är det väl liktydigt ändå med en avvikande navelsträng och kromosomskada?. Verkar klokt att prata med din egen BM på måndag.

  • start september

    Hej PB! Kul att se dig också! Du verkar ha haft en nedåtdipp nu, men jag tror ändå att du är på rätt väg med studier och funderingar på saker i egen regi. Kämpa på!

    För egen del är det bra, Lilla (16 månader) går nu på dagis och gillar det skarpt och jag jobbar. Jag som alltid älskat mitt jobb är just nu lite ambivalent, men det är nog nyttigt att reflektera över sin tillvaro. Stora är stor och trotsig på ett mer tonårigt vis, trodde det skulle ta längre än 4,5 år att nå denna nivå. Suck. Tålamod behöver jag mer av.
    Livet är mest barn och renoveringsprojekt, men jag är rätt nöjd med det.  

    Och vi börjar planera för ett försök på en nr tre. Det är alla möjliga känslor inblandade, men vi vill försöka i alla fall. Steg ett är ett läkarbesök för att se om jag kan få samma blodförtunnande mediciner som funkade förra gången. Får jag inte det vete katten. Jag har ju haft tillräckligt med missfall tycker jag.

  • start september

    Hej Piggelin - så kul att höra av dig! Nej, jag har ju ingen koll alls på någon, men jag funderar ju såklart ibland och vad det gläjder mig att höra om Lappis. Fantastiskt - hälsa och gratulera! Och Piggelin, det låter ju som en jättebra lösning med dina fredagar. Jag funderar vidare på hur det ska bli. Men vad bra att ni tar hjälp av tecken1

    Och här har vi ju Fru E att följa också. Hur är läget idag?

    Ninnis, vad skönt att du tar det lugnt och toppen med aktiva fosterrörelser.

  • start september

    Heja Fru E! Så spännande!  Och vad bra att Ninnis får ta det lite lugnt, det lät alldeles för tufft.

    Hej MSW! Lilla började i november och det har gått jättebra. Hon var knappt 14 månader och var inskolad på en vecka. Det är samma förskola som stora, men en annan avdelning. Hon går tillsammans med storas bästis småsyskon så det var en extra trygghet eftersom vi umgås en del.  Lite sjukor innan jul såklart, men hon orkar med dagarna bra och verka gilla det skarpt. Hon är liten i växten och petig med mat så det är utmaningen, men det funkar.  Hoppas att det flyter på bra för er också!

    Och det hade varit jätteroligt att se Lappis här. Och BS, dig tänker jag mycket på.

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård