Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Daa, minken simmar i högönsklig välmåga vidare-han (eller, det är säkert en hon bara för det) är listig.

    Vad råsaftscentrifugen beträffar, så beror det ju på vad man gillar. Jag älskar ingefära och vet dessutom att det är rena dynamiten för kroppen, så det går med i typ alla juicer.
    jag kör antingen "en grön" eller "en gul" och i de gula är det
    citrusfrukter (citron, blodgrape och apelsiner),
    morötter,
    ingefära och äpplen. Ibland drar jag i chili också. Den juicen blir rätt het och är inget för barnen gissar jag.
    men
    ananans,
    apelsiner,
    äpplen,
    morötter och jordgubbar blir barnsligt gott! Jag tycker man kan safta alla de första och sedan köra det i mixern med frysta jordgubbar, då blir det smooooth och lite tjockt och kallt.
    I de gröna gillar jag äpple, citron, ingefära, gurka, stjälkselleri och där drar jag gärna i stocken från broccolin (som ju annars bara slängs), sockerärter eller lite sallad som behöver gå åt-bladspenat tex. Jag tänker även här testa att köra mixervarianten och köpa hem sådan där fryst spenat som ligger i kuber i påsen, så kan man hälla i det och mixa för smoothie.
    Jag gör alltid fulla kannor och har i kylen-man kan ju inte hålla på me d den där apparaten vareviga dag och juicerna håller rätt bra eftersom det är så mycket syra i dem.
    Vill man göra en grön till en röd, så tar man i rödbetor också.
    Nässlor plockar jag och torkar och mal till pulver-det har jag alltid i mina smoothies-men dem tar jag inte i förrän det ska drickas.

    Vill man ha den tunnaste juicen, så kan man ju pressa i allt-men som sagt, jag använder gärna juicen som bas för smootihes, och då kan man ju mixa i sallad, kiwi, jordgubbar etc. Det finfördelas ju bra. Och avocado, banan och mango tex, som inte är lämpliga att råsafta, ger ju jättefin cremighet åt smoothies. Om man vill ha det matigare så tar man i yoghurt (eller havremjölk, sojamjölk eller sådan där kokosvatten eller vad man nu vill ha för stuk på sin smoothie)

    En gul juice ser jag som en del av frukost eller ett mellanmål. En grön tycker jag är bra som fördrink innan maten, kickar igång kroppen, boostar vitaminintaget och får igång ämnesomsättningen-ett schysst komplement till salladen och en hjälp att ta lite lagom mycket mat, för man har redan något i magen.

    Men, experimenterandet med dessa juicer har ju bara börjat! Jag ser tex inget hinder att man häller i lite av en redan färdig juice-som tranbär tex om man har känningar av UVI.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Oj, vilken juice-svada!

    Hörni, är det ingen som vet ngt vart Hvidis tog vägen? Jag blir orolig-gravida kvinnor som man inte hör av har lätt den effekten. Å andra sidan kanske "bara" småbarnsliv och studier är ett hinder att hinna hänga här? Men , hur ÄR det då?

    Och Ninnis?
    Heloise?
    Everyhopa? Allesammans? Hela högen?
    Kom nu, flickor, och berätta hur ni har det, vad ni drömmer om, vad ni sliter med, vad som passerat och vad som ligger framför. Vad har ni senast skrattat åt? Vad får dig att gråta?
    I vått och torrt you know.

    Själv är jag SÅ förkyld att det är nästan så det är synd om mig som om en man. Jag har totalt lock för båda öronen och det gör o n t. Halsen gör mindre ont nu, men näsan, den ska vi inte ens prata om. Har inte kunnat sova, mend kryp i kroppen och frysa/svettas. Inatt somnade jag inte alls. jag var vaken när sambon steg upp. Måste ha somnat sedan, för när Blompojken kramade hejdå, väckte han mig. Jag vill hemskt gärna och hellre sova på natten och vakna på morgonen.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    NINNIS!Skrattande
    Älskade fina gamla ur-trådare! ÅH vad kul att se dig!

    Jag tror faktiskt inte någon här har svårt att fatta att livet fyller upp dagarna och att man inte kanske jämt prioriterar livet framför datorn. Fast jag märker ju själv att det lätt blir att man glider iväg helt och hållet om man inte petar ner några rader ibland. Och jag VILL vill vill behålla formen av umgänge, för att jag tror att det föder tillfällen att ses, tankar att dela och möten som inte blir av om man bara ska maila privat eller ses på FB.

    Förbaskat att du ska ha ont i knäna! Hoppas det läker ihop så du får funka. Sömnpaniken vet vi ju också hur hemsk den är. Jag har tänkt på dig ska du veta!Hjärta

    Min hund behöver förresten träffa dig så att han får lära sig veta hut. Han vt bara inte om det själv...


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Flamman, jag är också discoförälder på fredag-fast mitt ansvar är tydligen städning "22:00-tills det är färdigt", står det på lappen. Hoppas ungarna inte spiller för mycket läsk...
    Blompojkens klass är arrangör (de samlar ju pengar till sin skolresa) och han har bett att få låna saker till spökrunda. Således har vi grävt djupt i utklädningslådan. Under åren har jag faktiskt samlat på mig en del masker, så vi bidrar rätt bra till skräckupplevelsen härifrån. Får se vad för form jag är i på fredag-om jag är på humör kanske jag bidrar med ett överraskningsnummer-ett som 6:orna själva inte vet om...det kan bli rätt schysst effekt, hehehehe{#emotions_dlg.djavulsk}


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Första ägget, allra första dan hönsen kom hit.




    Mirre och Majken, som minken tog. 13v är de här.

    Och tuppen Ruben i all sin prakt



    Lovisa och Trix

    Äggkläckning på farmen. *tjipp tjipp-hacka hacka*




    Inte ens en dag gammal, men avtorkad och fluffad


    Hos hönsmor Cornelia ligger man gott.



    Utom den här parveln, som bara hann finnas en dag och sedan blev ihjälklämd.

     




    När man är ett eftertraktat bytesdjur, gäller det att växa till sig snabbt!


    2,5v

    4,5v




    Så ser de ut, invånarna på hönsfarmen, levande och döda...
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Eller hur?
    Tycker du inte att det ser ut som om den här kycklingen kaaaanske faktiskt tänker vara en höna, eller vad? Det vore så himla behändigt jämfört med om det är en tupp.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Idag ska jag åka och klippa mig.
    Det hänger ihop med ytterligare ett beslut som egentligen kostar pengar vi kunde och behöver göra tusen andra saker med. I helgen, när Blompojken ska upp till Stockholm och bästisen, så åker vi med. Och bor på hotell. Bara en enda natt, för att äta på restaurang, strosa runt i gamla kvarter och skapa lite egen total lyx mitt i allt annat. Bara sambon och jag, för en gångs skull. Och då tänker jag vara fin i håret åtminstone.

    Och då får saker lösa sig vartefter med allt annat. Faktiskt.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Daa, men hör nu här!
    jag hör ju vad du säger-och att känna sådär är ju helt och alltigenom vedervärdigt. *kramar hårt*

    Men, i allsindar-det KAN ju inte vara på riktigt sant? Du måste väl ha gjort hundratals bra grejor, även om det trilskas för dig med somligt? Och trilskas gör det väl ibland med det man gör? Eller?

    Vidareutveckla! Jag tänker som så, att i resonemanget, så borde det någonstans finnas ett svar på hur du kan gå vidare-du kan väl bolla med oss?


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Daa, jag fattar. Det är jobbigt med sådana där Storheter omkring sig. Om man dessutom ställer ganska höga (eller alldeles väldigt höga) krav på sig själv-som jag är rätt säker på att du, liksom jag gör-så blir det lätt att varje gång man mäter, kommer man själv till korta. Särskilt om man är onyanserad nog att inte tillåta sig själv vidare mycket vare sig i fråga om misstag eller övrseende med det enkla faktum att man är människa (och alltså ofullkomlig).
    Förutom att man är missnöjd med sin prestation för egen del, så bär man skuld och hundhuvud för andras skull.

    Jag tror du vet att du visst kan-och att du måste ge dig själv tillåtelse att var i en period där du lär dig nytt om du ska fortsätta utvecklas-hur skulle du kunna vara fulllärd utan att ha övat liksom. Men det är ju en sak att fatat med förståndet och en anna att begripa med hela sig. *kramar igen*


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård