• muggles

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Villemoa: grattis till min dotters namne!

    Hvidis: usch vilket jobbigt besked! Var det på RUL de upptäckte det? (Har förstått att de senarelagt RUL just för att kunna upptäcka små felaktigheter i hjärtat tex, som är viktigt att veta om innan födseln.) Vilken vecka är du i nu?

    PB: men har sköldkörteln börjat skena nu nyligen el? För det känns som att om värdena blir sämre trots medicinering, så kan det inte ha pågått alltför länge (då skulle du väl blivit ganska dålig utan mediciner tänker jag). Känns det bra att slippa antidepp iaf?

  • muggles

    Ninnnis: ja min förra graviditet var ju väldigt komplikationsfri och denna är väl en ganska "lätt" graviditet med tanke på att det är tvillingar. Dvs förutom de komplikationer som Ada och Beda hade så har ju JAG mått väldigt bra hela tiden. De sa ju till mig att många blir sjukskrivna redan i v24-25 med tvillingar och jag jobbar ju v29 ut. Jag hade väl eg kunnat jobba längre (rent fysiskt hade jag klarat det) men jag är lite försiktigare nu och lyssnar på vad läkaren sa; att vilar jag mer så kommer de stanna längre i magen. Det känns ju viktigare än att jobba... (som jag ska göra resten av livet sedan ).

  • muggles

    PB: min jobbarkompis berättade just under lunchen (pga helt andra orsaker, inte så att jag diskuterat dig här på jobbet) om sin fru som tydligen har överproduktion i sköldkörteln. El ja, hade före behandling. Hon blev överaktiv, kände att pulsen rusade när hon skulle gå och lägga sig och kunde därför inte somna mm. Hon behandlades med en radioaktiv isotop(!) för att ta död på sköldkörteln. När den sedan var "död" så fick hon medicin för att ge en lagom nivå av hormon i kroppen. Men som du skriver så tar det tydligen lång tid att ställa in medicinen rätt (looptiden verkar vara 2 mån) så innan hon fick rätt dos, dippade hon med för låga värden några gånger. Och då kände hon av apati och depression. Så om du har höga värden på sköldkörteln - borde det verkligen ge depressionsaktiga symptom? Hmmm, verkar komplicerat det här. Det är mkt man inte vet om kroppen...

  • muggles
    Daa skrev 2011-03-11 17:09:28 följande:
    Jag har slängt in en magbild från 36+2, det vill säga dagen innan tvillingarna föddes.
    Skojar du med mig eller?! Är det den bilden som det står 101227 på? Den är ju jätteliten?! My god, du skulle se min!
  • muggles

    Heloise: klart det är en stor grej att behöva ändra hela sin inställning till mat - mat styr ju så stora delar av vårt liv. Vi umgås ofta kring mat och pratar mat, och LEVER med mat hela tiden. Det är en stor grej! Jag tror det är väldigt klokt att börja redan nu så att rutinerna sitter sedan när hon blir större och förstår mer. Vad sorgligt med den hypertoni (där har jag lärt mig ett nytt ord!) Hoppas de kan underlätta det på KS.

    Hvidis: vad jobbigt att ni inte fick komma in till specialisten men som du tror även jag att det eg var ett bra tecken.

    Ninnnis: tror de har full koll i granntråden. Jag tycker du ska handla lite begränsat nu såhär innan - man kan komplettera efterhand också (tex skicka maken på att inhandla nappar, nappflaskor mm om man inte kommer iväg själv). För det finns alltid de som säger att ngt är "ett måste" medan andra tycker att just den grejen inte var nödvändig Ett exempel är amningskudde - funkar för vissa, inte för andra. Själv provade jag på BB och tyckte det verkade bra så skickade maken på inhandling efter att vi kommit hem från BB.

    Det som dock är bra att ha innan man kommer hem är allting som behövs till vagnen om ni inte redan har det (kudde/täcke/sängkläder/plastad frotté), allt till spjälsängen (dito), allt till blöjbyte (skötbädd/nyfödingsblöjor/våtservetter/Inytiol) plus ett par klädbyten. Resten kan man skaffa efterhand, tänker på amningskudde, babysitter, nappar, nappflaskor etc.

    Ett litet husapotek för spädisar är bra också: Inytiol/zinksalva till röda ömma rumpor, barnolja för tvätt, ev  Nezeril/Renässans för första förkylningen (Näsfrida www.nasalprodukter.se/ är super!!!), ev Alvedon för spädisar för första febern. Klart, detta kan också inhandlas senare men kan vara skönt att ha det på plats för första sjukdomen slår nästan alltid till på natten - det slår aldrig fel

    Bepanthen är bra för ömma bröstvårtor (kan även användas till ömma rumpor men jag höll isär Bepanthen till mina bröst och Inytiol till Moas rumpa av sanitetsskäl )

  • muggles

    Ninnnis: inte för att bebben sover i spjälsängen direkt när man kommer hem utan först efter några månader i de allra flesta fall - men för att det känns skönt rent "boa-mässigt" att spjälsängen är i ordning (iaf kände jag så). Moas spjälsäng står redan monterad och bäddad klar för Ada och Beda <3 (blir detta ett hjärta tro?)

  • muggles

    Ninnnis: om du ändå inhandlar plastad frotté till vagn + spjälsäng så kan du handla en åt dig själv också, som du kan ha i din egen säng när det börjar närma sig "due date". För en del startar ju det hela med vattenavgång på natten och det rä ju tråkigt att förstöra sängen på kuppen. Jag slapp vattenavgången i sängen (kanske för att jag sov med plastad frotté de sista veckorna? funkar kanske ung som paraply?! ) men använde det i bilen påväg till BB, vilket var tur för det hade blivit blött på sätet annars...

  • muggles
    Ninnnis skrev 2011-03-15 08:11:11 följande:
    Muggles förresten, du är inboxad
    Såg detta nu, har svarat!

    Glömde skriva att om du handlar kläder så handla gärna lite större storlekar för ni kommer att få MASSOR av kläder när bebben har kommit. Alla älskar att köpa bebiskläder och då i de minsta storlekarna. Jag hade några få tjejkompisar (som själva hade barn) som gav oss kläder i stl 74 - mkt uppskattat Vi fick bla en overall i stl 56 (hon är född i augusti) och den hann vi inte ens använda för när det väl blev kallt hade hon växt ur den storleken *suck*

    Men som sagt, om du käper kläder köp OMLOTTbodies! Inte de där med knäppning vid halsen hur söta de än är, iaf inte i de minsta storlekarna. Alla bebisar jag vet hatar att få saker dragna över huvudet och det är dessutom besvärligt innan de blivit lite stabila i nacken.
  • muggles

    Värmelappar till bröna köpte jag men har aldrig använt...

    Jag var på Östra idag och fick kolla tappen och ctg-kurva på Ada och Beda (som båda ligger med huvudet ner nu!) för jag hade som förvärkar i natt. Låg vaken stora delar av natten, inte för att det gjorde så ont men för att jag var orolig över vad som höll på att ske. Tappen var dock intakt och molvärken har försvunnit, så jag blev hemskickad med order om "aktiv vila" och sjukskrivning, inget mer jobbande. Skulle ju ändå slutat på fredag så det gör inget. Har legat här i soffan och fått undan det sista mha datorn, imorgon ska jag bara slappa (förutom planerat TUL så till Östra igen).

  • muggles

    Fru Sy: jag har en avlägsen bekant som jobbar med hjärtoperationer (hon är specialistsjuksköterska) och hon sa när vi hade gjort vår op att en op som går bra från början utan komplikationer går oftast bra hela vägen. Det stämde ju i vårt fall så det låter lovande för din pappa!

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård