• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Villemoa

    Håller med det många skriver om att det analyseras alldeles för lite ibland! Många bara går på utan att tänka efter både en och två gånger.

  • Soldemor

    Här är en till som gärna analyserar olika situationer, både vad andra sagt och vad jag själv sagt och hur jag sa och hur det kan ha  uppfattats osv. Speciellt i situationer som kräver lite koncentration. När jag höll på att söka jobb för två  år seda, var jag helt skrynklig inuti till slut, av allt analyserande. Så jag är inte bara bullsozer! Kan kanske ha sina fördelar att analysera situationer så där, man lär sig känna av dem och inte förhasta sig, tror jag.

    Så härligt att lilla Elise har fått komma hem, gott för lilla familjen i Gävle!

    Nu skall jag börja röra med julnatten, JÄTTERKAMEN TILL ALLA!

  • ingenjörsbruden

    Ja det är sååååå HÄÄÄÄÄRLIGT att familjen Helipanzer äntligen är samlad i hemmets trygga vrå!

    Klart som korvspad att läkarna inte hittade något på tösabiden! Hon är ju perfekt!

  • ingenjörsbruden

     


    Fru sy skrev 2010-12-09 11:32:16 följande:
      Jag tänker absolut försöka få ihop en träff nere hos er till hösten. Om det är några som vill och kan såklart Har inte så långt till Blomman, tar kanske 1,5 timme med bil men vet inte riktigt hur våren kommer se ut... tror inte jag vill ge mig iväg med en liten nyfödd plutt men vi får se helt enkelt...

    Iofs....men bor du nära Blommis så är det fullt möjligt att du får besök osså!

  • Fru sy

     


    ingenjörsbruden skrev 2010-12-09 12:55:01 följande:
      Iofs....men bor du nära Blommis så är det fullt möjligt att du får besök osså!

    Ni är så välkomna Till våren har vi troligen ett helt gäng med små lamm oxå som man kan få hälsa på

  • Ninnnis

     


    ingenjörsbruden skrev 2010-12-09 11:13:41 följande:
      Inbjudan är på väg t din mail.Jag tänkte att de som är intresserade får en inbjudan....därav inboxandet....

    Tack! Fiiiiina familjen och sötaste lilla Busan!

  • Norrskensflamman

     


    muggles skrev 2010-12-09 10:57:23 följande:
    Flamman: det där med kultur och uppväxt är jättesvårt. För lika svårt som du skulle ha att anpassa dig till hans kultur helt och hållet (börja serva honom som hans kompisars fruar gör, låta honom göra vad han vill utanför hemmet osv), lika svårt måste det vara för honom att anpassa sig till livet i Sverige. Men han verkar ändå ha lyckats hyfsat sedan innan om han tom varit f-ledig i 5 mån (inte alla svenskfödda pappor som är det!). Jag vågar inte skriva så mkt mer, för jag är en äkta rödstrumpa  


    Rödstrumpa eller inte. Jag uppskattar din insiktsfullhet ang det här med kultur och uppväxt, att det inte är några lätta grejer att ändra på Men jag gör så gott jag kan!

  • Ninnnis

    Vi åt julmat till lunch på jobbet och jag är fortfarande proppmätt två timmar senare. Shit pommes frites vad jag åt!  Det blir nog den ända julmaten innan julafton så det är ju bäst att passa på

  • Norrskensflamman

     


    muggles skrev 2010-12-09 10:57:23 följande:
     En nackdel jag har som jag är medveten om är att jag både IRL och här på BT kan uttrycka mig spontant och ogenomtänkt vilket kan bli fel många gånger. Ibland tror jag att jag tyvärr är lite klantig utan att mena ngt illa. Men ofta upptäcker jag det i efterhand och ber om ursäkt. Däremot blir jag ändå - även om jag har tjock hud - sårad när folk är oempatiska och trampar på mig, vilket hände nyligen. Och jag har kommit fram till att om man känner sig sårad och övertrampad så är man det. Det kan hända att personen inte gjorde det med mening men känslan hos en själv är korrekt och inte inbillad. 

    Så där upplever JAG mig själv faktiskt! Mitt i prick! Du har SÅ rätt i att ovsett om en person sårar med mening eller inte, så är känslan man känner ändå verklig och inte inbillad. Sen om den är befogad alla gånger är en annan sak. Man känner det man känner, punkt slut.

  • Norrskensflamman

     


    Ninnnis skrev 2010-12-09 13:52:54 följande:
    Vi åt julmat till lunch på jobbet och jag är fortfarande proppmätt två timmar senare. Shit pommes frites vad jag åt!  Det blir nog den ända julmaten innan julafton så det är ju bäst att passa på

    Oj, så gott! Klart du åt mycket, Bulan vill väl också ha julmat

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård