Inlägg från: Norrskensflamman |Visa alla inlägg
  • Norrskensflamman

    Äh, fan, nu kom det där in på fel ställe. Jag skrattade åt Blommans och mitt skrålande i inlägget ovanför Mugglans, men det tror jag ni fattade

  • Norrskensflamman

     


    passionsblomman skrev 2010-12-02 14:26:30 följande:
      Vet du, jag tycker det är SKÖNT om det är någon mer än jag som fattar att det här kommer att ta tid. Och gå i faser och omgångar. Jag menar, kanske kommer framöver en period då jag ska jobba och då under en tid har fullt upp med att tänka på det, sedan inträffar något, som att någon annan ska ha en sladdis fast den fyllt 42, och då brakar man ihop igen...Det är ju inte samam sak som att man vandrar i totalmörker i ett år. Och en viss sorg över att jag aldrig fick de barn jag ville ha, det lär jag nog faktiskt helt enkelt få leva med. Det är ju också, som min AF-handläggare påpekade idag, en jäkla skillnad på att jag faktiskt kunde haft ett stöd och en tillflykt i att gå till mitt arbete-det som är gammalt och vant, där man vet vad man ska göra och kan sitt jobb och där man ha rkollegor som bryr sig, men att man också kan få fokusera på annat, än som jag har det nu, att jag ska orka göra en plan, reka, nätverka, sälja mig själv, gå på intervjuer, skriva brev, visa framfötterna och vara på toppen av mitt eget bästa jag. Hon sa "Det är inte RIMLIGT att ställa sådana krav på dig just nu, du MÅSTE få smälta och bearbeta det här lite nu" Det där med chock, bearbetning/reaktion och sedan nyorientering...

    Du är så klok Blomman! Det är klart det kommer ta tid. Och det är klart att det kommer gå upp och ner.
    Men det är ju så otroligt skönt att din AF-handläggare fattar att det är orimligt att kräva av dig att du just nu ska orka vara på topp och marknadsföra dig själv och grejja på.

    Jag har t ex upplyst min arbetsgivare att jag just nu inte kan till mig så mycket ny info och arbetsuppgifter just nu, utan mitt rutinjobb är i princip det jag orkar koncentrera mig på nu.

    Och det måste vara jättejobbigt att vara hemma själv och rodda i allt detta nu för dig Blommis. Jag är så glad att jag har mitt jobb, om än det är träligt, jobbigt och mellanchefen är puckad, så har jag fantastiska arbetskompisar som varje dag ger mig ett gott skratt så jag för ett ögonblick kan tänka på något annat.

    Kram Blomman till dig från mig.

  • Norrskensflamman

    Godmorgon!

    Gårdagens julspel var en trevlig tillställning. Barnen var så fina så man ville bara äta upp dem. De är en mysig liten klass. Endast 12 elever.
    De sjöng, läste verser, tände ljus, hade ett litet luciatåg med pepparkaksgubbar, tomtar, änglar, tärnor och lucia. Flickorna sjöng varsin vers på Nu tändas tusen juleljus själva. Otroligt modiga barn måste jag säga.
    Det märktes att T har vana av att stå längst fram och sjunga, från kören alltså. Hon sjöng så fint, med hög, klar stämma och alldeles rent. Att hon glömde text på ett ställe gjorde inget, hon kom blixtsnabbt igen.
    Tre av barnen i klassen (inkl. T då) har dessutom småsyskon som är lika gamla som lilla K. Alltså börjar de i samma klass på sexårs till hösten. De är redan lite bekanta via dagis och femårsklubben som de har där. Så de hade riktigt roligt när vi fikade igår efter föreställningen.

    Ikväll blir det fredagsmys med Idol. Och imorgon ska jag banne mig sova ut. För att sedan börja RÖJA där hemma.

    Ha en fin dag!

  • Norrskensflamman

    Dagens ord som dolde sig bakom lucka 3 i den fina adventskalendern jag fick av T värmer fortfarande mitt hjärta: "Mamma, du är som en engel. Jag älskar dig. Mvh T"

    Undrar var hon fått "Mvh" ifrån
    Och ängel med E... den lilla raringen

    Här inne var det tomt idag, var är alla?

  • Norrskensflamman

    God middag!
    Här är en som varken är ovaken eller oäten
    O-ord är fantastiskta. Ohavi-haft är en favorit här där jag bor. Eller ofari'
    Jag har varit och lunchat med maken, och det var fantastiskt gott.
    Vit panerad fisk med en kall sås med ananas och curry. Och så kokt potatis förstås. Himmelskt!

    Bruttan: för ärkeaset till ex!!! Men så härligt att dina barn har så fin relation till M. Tycker också I verkar så himla klok och go och insiktsfull. Lite lik min T faktiskt .
    Det är så mysigt att ligga och prata med T på kvällarna, hon säger så mycket klokt.
    Igår var hon så go när hon bad mig komma upp till hennes överslaf när jag nattade flickorna. Så låg vi och pratade och hon berättade en massa från skolan. Sånt som hon inte berättar när man frågar hur det gått i skolan idag. Då säger hon ingenting. Men så där på kvällen brukar hon börja berätta.

  • Norrskensflamman

    Andbeyond: Härligt att du mår bra och att ni myser

    Vi bodde ganska trångt när T föddes. I en tvåa på 63 m2 på andra våningen (tre trappor upp från barnvagnsförrådet) utan hiss. Det gick bra det med. Däremot installerade vi en liten tvättmaskin i lägenheten och en liten torkvinda, för tvättstugan låg i ett annat hus och jag orkade inte hålla på och springa med bebisen fram o tillbaka.
    En Brio Combi med hård lift hade vi, så när T somnat i vagnen lyfte jag bara ur liften och bar upp den med henne i, till lägenheten.

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård