• Äldre 16 Nov 22:49
    3772793 visningar
    21824 svar
    21824
    3772793

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Åh Blomman, så fin trådstart. Blir alldeles varm i hjärtat. Precis så känner jag för er mina vänner. Delad glädje är dubbel glädje och sorgen vi delar blir bara halv.


    Och det som jag inte orkar bära ensam...


    Jättefint skrivet Blommis


     


    Håller på och lagar högrev av ren i lergryta i ugnen. Hittade ett recept i Buffé, men det var på älg eller nöt... och jag tänkte va fan. Sen säger en "expert" till mig: "Nämen GUD, inte kan du köra samma recept på ren som på älg, det är ju en heeeelt annan sak"


    Så nu känner jag mig rätt osäker på om mitt slit med den här grytan var mödan värt... Det är morgondagens middag ju. Jag har inte tid att laga till nåt annat imorgon. Jag ska ju gå och simma och lilla härliga K ska leka o plaska med sina badkompisar.


    Danska... gud blir snurrig bara jag tänker på det. Det är så mycket enklare att läsa det i skrift än att höra det när de pratar.


     

  • Äldre 16 Nov 22:51
    #13

    Jag har ikväll inmundigat: 1 glas vitt, 1 kopp örtte med Rigabalsam, en rejäl skvätt, och två Falu Rågrutmackor med smör och Bayonneskinka. Plus lite godis.


     

  • Äldre 16 Nov 22:55
    #15
    passionsblomman skrev 2010-11-16 22:53:25 följande:
    Äh klart du kan använda ren istället! Vad kan hända liksom? Att det smakar ren? Tack för allt trådstartsberöm förresten.
    Jamen jag menar ju det. En renare smak liksom

    Vassego ♥


     

  • Äldre 17 Nov 09:21
    #30

    Godmorgon alla härliga kvinns !
     
    Här är det kallt, se Daa:s temperaturrapport ovan! Nu har nya dunjackan åkt fram och gissa om den värmer gött

    Rengrytan blev sådär. God men lite för mycket citronsmak, lite för sur för mig. Men mört och gott blev det i lergrytan.
    Så bekvämt att laga i lergryta!
    Men jag funderar, när man diskar den (för hand förstås, det har jag fattat), kan man ha diskmedel eller suger den åt sig det då? För den är ju ganska grisig med inbränt geggamojs inuti nu... Nån som vet?

    Jag skulle gärna vilja ha fler enkla, goda lergryterecept på kyckling och kött. Får nog googla lite.

    Heloise: Be absolut inte om ursäkt. Vi är här för att stötta er i den situation ni befinner er. Samt, som Ingis skriver, dela er glädje dubbelt för varje framsteg lilla Elise gör.
    Viktigt nu att du får hjälp med både magen och sömnen. Utan ordentlig sömn brakar du ihop. Stor, varm kram till dig kära Heloise

  • Äldre 17 Nov 09:23
    #31

    *hjärtar Ankungen som gungar på alla 4 och så Bellis som går en massa steg nu*

    *hjärtar Parvlarna i Daa:s mage*

    *hjärtar lilla Elise som växer så det knakar*

  • Äldre 17 Nov 09:24
    #32

    Blomman, kramis till dig. Tantskrället ska INTE dyka upp hos dig utan hos MIG. Skicka hit henne fort som f*n. NU!!!

  • Äldre 17 Nov 10:25
    #36

     


    ingenjörsbruden skrev 2010-11-17 10:19:04 följande:
      Använd inte diskmedel.....varmtvatten bara...o ja de blir lite läskiga....men har för mig att då kan man slänga in lergrytan som man brukar i ugnen men med bara vatten i....så ska den visst städa sig själv.....ska kolla bruksanvisningen jag har där hemma.O ja...lergryta är kanon!

    Ja, snälla, kan du kolla? För min bruksanvisning är borta sen länge... Den här lergrytan har stått oanvänd i måååååååånga år...
    Men NU ska den användas

  • Äldre 17 Nov 10:35
    #37

    Villemoa: Hur går det? Lilla söta Moa som blivit storasyster till karamellen Ellie ♥
    Hur mår du själv?

  • Äldre 17 Nov 18:30
    #65

    INgis, jag inboxar!


    Fru Bygg, hoppas det lugnar ner sig lite snart för dig. Vi finns ju kvar här när du känner att du har tid och ork. Ta det lugnt!


    Ninnis: Visst är det härligt med såna kommentarer Synd bara att jag sällan får såna från min man, men däremot killarna på jobbet brukar uppmärksamma när jag sminkat mig eller har nåt nytt plagg på mig, fixat håret eller så och säga "Vad fin du är"


     

  • Äldre 17 Nov 19:38
    #67

    JIPIIIIIIIIE!!!!!!! För Blomman och Blommannen och deras Blomhus som har fått en excellent panna och grymma ackumulatortankar *gör vågen*


    Jag vet känslan Blomman!!
    Vi hade jätteproblem med vår pelletsbrännare i början. Det höll på i två år tills vi fick ställt in rätt drag i vår skorsten. Vi fick göra en extra insats i skorstenen upptill, byta en draglucka och montera in en extra innan vi fick det till att fungera. Då stod vi också som fån i pannrummet, dumflinandes, och kollade genom det lilla fönstret på lågan i brännaren och hörde ljudet av pellets som matades in den


    I våras bytte vi även expansionskärl och flyttade ner från vinden och jag vet inte vitsen med det men nu har vi alltid varmt vatten i duschen, som tidigare tog slut på ett kick. Och nu är elementen också varma och goa. Det ger en så härlig känsla. Värmesystem som fungerar ÄR romantik!! Men om de INTE fungerar kan de vara en orsak till skilsmässa. Nästan i alla fall!


    *Jublar igen åt att Blomman slipper vakna frusen och hämta in en massa ved*

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård