Inlägg från: BlivandeFruW |Visa alla inlägg
  • BlivandeFruW

    4e juni 2011

    Hej Brudar!

    Här går det undan, det mesta är bokat, klart,fixat och bestämt.
    Vi gifter oss i Skåne den 4 juni men bor i Sthlm. Ganska spännande och delvis svårt att planera på distans, någon annan som gifter sig i en annan stan en den ni bor i?
    Vi skickade ut ibjudningskorten för en månad sen, finns bilder i mitt album. Jag är toknöjd!
    Bröllopsfärgerna är cerise och orange.
    Hämtade skorna förra veckan, dock fattas en strassten så jag måste tillbaka. 3/3 ska klänningen till skräddaren och 24-28/3 åker vi till Åhus och provar mat och dryck, provsminkar, provar tårta och träffar präst m.m.

    Hur ska ni göra meny och vigselprogram?

    Det är helt galet vad mycket man lär sig om sig själv och andra när man planerar bröllop, man måste fatta beslut man aldrig trodde man skulle behöva göra och tänka i banor man inte trodde behövdes i bröllopssammanhang. Att skriva gästlista är det jobbigaste jag gjort på länge men slutligen lyckades jag känna efter vad jag vill och koppla bort vad alla andra tycker och tänker och fästmannen gjorde det samma. Det är brudparets dag, ingen annans.
    Hade ni svårt med gästlistan?

    Jag längtar tokmycket! och klart man är lite nervös!

  • BlivandeFruW
    Matilda Bäcker skrev 2011-02-21 18:16:45 följande:
    Hej, här är en annan blivande fru W :D
    Vi gifter oss också på annan ort. Vi är båda från Roslagen och bröllopet är där eftersom familjen, släkten och många vänner är där. Vi själva bor i Norrköping så det är lite pilligt att få ihop allt. Men vi har ju som sagt föräldrarna där så vi passar på att hälsa på dem emellanåt och trycka in så mkt bröllopsplaner vi kan på en helg :P

    Det går fort nu ja, ju närmre man kommer desto fortare tycker jag det går :P
    Åh, det är så spännande!
    På något sätt kan jag känna att det bra att planera på distans för att det bli mer koncentrerat. hade vi gift oss i Stockholm där vi bor så hade vi nog försökt göra saker var och varannan vardagkväll. Finns risk att det hade blivit övermäktigt och mindre kul då, men samtidigt enklare.

    Ska ge mig på att skriva komihåg-listor och frågelistor inför Skåneresan, jag håller alldeles för mycket i huvudet förtillfället =P
  • BlivandeFruW
    Semlorna skrev 2011-02-21 17:04:18 följande:
    BlivandeFruW. Vi gifter oss 35 mil hemifrån i göteborg. Visst är det en utmaning att få ihop allt men vi har sett till att vara ute i god tid med att kolla upp det mesta och har mina föräldrar där också.

    Vi ska inte ha vare sig vigselprogram eller meny (om jag får välja). Vill hålla det miljövänligt.
    Ja, det är verkligen en utmaning!
    Vi har ingen i Åhus så framförhållningen har varit A och O. Dock verkar skåningarna inte riktigt ha samma syn på det, de har blivit så förvånade när vi bokat 10 månader i förväg. Vi var bara preliminärbokade på vår lokal (där även alla gäster bor) till november för att de inte fattade att vi verkligen hade bestämt oss, Galet!

    Så ett tips till alla, dubbelkolla alla bokningar så får ni inga obehagliga överraskningar!
  • BlivandeFruW

    Håller med om att det känns som att det närmar sig, man får lite panik fast man nästan längtar ihjäl sig!
    Vi var i Åhus (där vi ska gifta oss) sista helgen i mars och gjorde provuppsättning, porvsminkning, provade maten och tårtan samt träffade prästen och DJn. Det var sååå kul och det känns så snart helt plötsligt!
    Ikväll ska vi träffa fotografen =)

  • BlivandeFruW

    Jag har precis kommit hem efter välbehövlig semester i 10 dagar, det gjorde susen.
    Nu har massor av energi till att göra allt som är kvar, vigelsprogram, meny, placeringskort etc.
    Längtar helt galet mycket och börjar bli lite smått nervös. Det som gör mig stressad än är att jag inte haft möhippa än vilket gör att antagligen så försvinner en lördag att fixa på. Men men, jag tr dagen som den kommer och fixar på vardagskvällar så mycket jag kan. Har ni haft möhippa?

    Någon som har tips på ett bra ställe som har tiaror/diadem? jag är ute efter ett platt diadem/hårsmycke till mitt brudhår.

    Hihi, 1 månad och 2 dagar kvar ;)

  • BlivandeFruW

    Det känns i kroppen att det är nära nu!! Jag är alldeles pirrig!
    För mig är också trycksakerna väldigt viktiga och jag tycker att det är väldigt kul att göra.
    Dock har jag inte bestämt huruvida jag ska gästbeskrivningar eller inte eftersom vi kommer ha grillning på fredagkvällen och alla kommer träffas då, vad tycker ni?

    Räkna veckor och dagar känns bra ;)

  • BlivandeFruW

    Bakslag!
    Träffade min äldsta och bästa vän igår som skulle sjunga i kyrkan och hon måste med största sannolikhet opereras dagen innan bröllopet vilket gör att hon inte kan närvara. Det gör så ont. Att hon skulle vara där och sjunga på mitt bröllop bestämde vi när vi var 14 år.

    Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag ska göra just nu, jag lever på hoppet. Om hon inte kommer så måste vi lösa hur vi gör med solosången, antingen att hon spelar in på CD eller att någon annan får sjunga och då en annan låt.
    Fan.
    Gråter

  • BlivandeFruW

    Jag har inte heller blivit hippad än så jag vågar inte planera något på helgerna. Jag gör allt som måste göras på kvällarna och det funkar bra hittills.  I går gjorde jag placeringskorten eller ja, en del av dem.
    Ska lämna in skorna för färgning idag :)

    Solosången har vi inte löst än, jag lever fortfarande på hoppet. Min kompis erbjöd sig att sjunga in låten på skiva så fortsättning följer.


    Men alltså, jag längtar så att jag håller på att spricka!
    29 dagar kvar ;)

  • BlivandeFruW

    Åh, jag vill också bli hippad!
    Jag är nästan säker på att det kommer bli en, men jag vet inte när.
    I ärlighetens namn stressar det mig en aning...Jag kan ju inte planera någonting!

Svar på tråden 4e juni 2011