Inlägg från: Sebastiána |Visa alla inlägg
  • Sebastiána

    4e juni 2011

    Vi skickade inbjudningarna strax innan nyår - de kom fram 3/1. Ingen har hört av sig! Jag är lite förvånad faktiskt. Trodde att åtminstone ett par stycken skulle ringa och gratta.

  • Sebastiána

    Börjar få lite ångest/stresskänslor. 4 månader kvar, herregud! Vi har inte börjat med ring ännu. Det fanns inga ringar som var exakt som jag ville ha så vi tänkte designa en egen, dvs låta guldsmeden göra en variant till oss. Är det för sent för det nu?

  • Sebastiána

    I Norge och Finland kan man designa egna frimärken som blir giltiga som riktiga frimärken också. Synd att inte svenska posten har sånt.

  • Sebastiána

    Hur är det med hindersprövningen egentligen? Vi skickade iväg ansökan för en vecka sedan. Hindersprövningen gäller ju i 4 månader, men gäller den från det att man får intyget eller från det att man skickade in ansökan? Det spelar väl egentligen ingen roll för oss eftersom vi skickade in ansökan efter den 4/2 - och då var det ju 4 månader kvar till vigseln.

  • Sebastiána
    MrsT2011 skrev 2011-02-16 07:20:41 följande:
    En helt annan grej, har ni  bokat samtalet med vigselförrättaren? Jag vill träffa prästen i god tid då det är han som är den viktigaste "leverantören" under dagen, dvs den som ser till att vi blir gifta! På telefon sa vi april preliminärt, men min blivandes schema sträcker sig bara till 31 mars... Är det för tidigt att ha samtalet i mars?
    Vi ska ha vigselsamtal i mars pga av att det är enda tillfället då vi kan träffa prästen samtidigt innan vigseln.
  • Sebastiána
    BlivandeFruW skrev 2011-02-21 16:55:28 följande:
    Hej Brudar!

    Här går det undan, det mesta är bokat, klart,fixat och bestämt.
    Vi gifter oss i Skåne den 4 juni men bor i Sthlm. Ganska spännande och delvis svårt att planera på distans, någon annan som gifter sig i en annan stan en den ni bor i?
    Vi skickade ut ibjudningskorten för en månad sen, finns bilder i mitt album. Jag är toknöjd!
    Bröllopsfärgerna är cerise och orange.
    Hämtade skorna förra veckan, dock fattas en strassten så jag måste tillbaka. 3/3 ska klänningen till skräddaren och 24-28/3 åker vi till Åhus och provar mat och dryck, provsminkar, provar tårta och träffar präst m.m.

    Hur ska ni göra meny och vigselprogram?

    Det är helt galet vad mycket man lär sig om sig själv och andra när man planerar bröllop, man måste fatta beslut man aldrig trodde man skulle behöva göra och tänka i banor man inte trodde behövdes i bröllopssammanhang. Att skriva gästlista är det jobbigaste jag gjort på länge men slutligen lyckades jag känna efter vad jag vill och koppla bort vad alla andra tycker och tänker och fästmannen gjorde det samma. Det är brudparets dag, ingen annans.
    Hade ni svårt med gästlistan?

    Jag längtar tokmycket! och klart man är lite nervös!
    Vi bor i Umeå och gifter oss i Skåne. Jo, att planera på distans är inte lätt. Jag är jättenervös att något inte ska klaffa!
  • Sebastiána
    Matilda Bäcker skrev 2011-03-05 20:18:59 följande:
    Hehe nej man lär väl vara rätt slutkörd efter dagens anspänningar och festande. Men jag tänker att jag ska banne mig ta mig i kragen, man har bara en bröllopsnatt Tungan ute

    Ja enligt de anglosaxiska sederna ska det vara "something old, something new, something borrowed and something blue". Sen har jag hört nåt om ett mynt i skon också, men där går min gräns, det skulle bli för obekvämt Tungan ute
    Vi tänker satsa på en mysig morgon dagen efter bröllopet istället. Jag hoppas att min BM gör något åt sin snarkning i alla fall den natten, annars kommer jag att ha mycket mörka ringar under ögonen dagen efter).
  • Sebastiána

    I går nämnde jag för min BM att det är tre månader kvar bara... och nu börjar han bli lite stressad också, men bara lite.

  • Sebastiána

    Här i Umeå är det så förbaskat mycket snö och is att det känns som början av januari. Jag kan inte fatta att det är mars. Det känns som det är låååångt till juni.

  • Sebastiána

    Kom på att vi inte beställt tårta. När gör ni/har ni andra gjort det? Vi ska iofs inte ha en speciell bröllopstårta utan beställer en variant av konditoriets ordinarie tårtor och bröllopsdekorerar själva, men det är nog ett populärt konditori så man vill ju inte att de ska vara upptagna den dagen.

Svar på tråden 4e juni 2011