Inlägg från: prinsessanogrodan |Visa alla inlägg
  • prinsessanogrodan

    4e juni 2011

    Vi har:


    -bokat kyrka


    -lokalen är bokad, det är ett pensionat som även fixar maten och beställer tårtan och ser till att den kommer dit


    -klänningen är köpt, ska dock ändras en del - tid är bokad för ändringar i mars


    -musiker till kyrkan bokad


    - smycken är köpta


    -buketten är bestämd men ej beställd - jag "fick" inte boka ännu, de tyckte jag var väldigt ivrig


    -makeup och hår är bestämda, frissan är prel. bokad, hon ska göra mina naglar också det är "min" vanliga frissa och hon känner mig och mitt mjuka jobbiga hår


    -mina skor är köpta, ska bara gå in dom också


    -färgtemat är klart: rött, blått och vitt/ivory


    -vigselringen är bestämd och ska beställas nu i dagarna


    -tärnan är tillfrågas och har glatt tackat ja


    -inbjudningar och andra trycksaker är bestämda


    -inbjudningarna är beställda, resten av trycksakerna beställer vi efter OSA så vet vi hur många placeringskort och sånt som behövs


    -gästlistan klar


    Kvar är:


    -bestämma fotograf vilket är svårare än jag trodde det skulle vara


    -göra en vägbeskrivning till kyrkan och från kyrkan till lokalen...min mamma är inte så klartänkt under stress eller känslomässigt inflytande eller vad man ska säga...det är det jag oroar mig för mest nästan: att mamma ska köra vilse ha ha ha!


    -proväta maten


     


     


     

  • prinsessanogrodan

    Har fått ett provex av inbjudningarna! Vi är så nöjda Har godkänt layouten och texten så nu är inbjudningarna under produktion! Så snart dom kommer så ska de skickas ut och då är det officiellt ! Äntligen kommer jag kunna babbla med alla utan att behöva tänka mig för

  • prinsessanogrodan
    Matilda Bäcker skrev 2010-12-05 13:46:58 följande:
      Oj då. Ser man det nu då?
    Mina förslag är följande:

    -skippa blommorna i monogramet


    - skriv ditt namn först och lite högre upp än din blivande mans


    - skriv datumet i text också, alltså så här: 4 juni 2011


    Det skulle bli nåt sånt här:


    matilda


              din blivande mans namn


    Och så mongramet i mitten och liksom i bakgrunden....Hoppas du förstår eller så kan du titta här: www.kortdesign.se/default.aspx&action=Enlarge&command=2000 så kanske du förstår hur jag menar med texten.


     


     

  • prinsessanogrodan

    Vi skickar våra inbjudningar nu i veckan som kommer! Vi är ute i extremt god tid men vi har långväga gäster och gäster med oregelbundna arbetstider som behöver veta om det långt iförväg för att kunna få ledigt. Jag är ingen pysselmänniska och inte m2b heller så vi beställde inbjudningarna från kortdesign.se. Vi ska beställa placeringskort osv därifrån också. Vi har inte berättat för någon mer än tärnan (min bästa vän) att vi ska gifta oss så inbjudningarna blir en glad överraskning i jul, för våra föräldrar blir det nog den bästa julklappen...dom har hintat länge om att vi "borde" gifta oss

  • prinsessanogrodan
    nsdtr skrev 2010-12-11 19:47:26 följande:
    Vi har oxå tänkt skicka våra inbjudningar i slutet på Januari,,är ju som sagt en långhelg vi gifter oss på.. Vi ska oxå beställa från kortdesign.se..däremot ska vi fixa ihop festhäften själva med hjälp av en jobbarkompis...
    Ringarna är nu beställda,men de levereras inte förrän i Mars..vill inte ha dom ligga hemma,dels för att jag kommer gå o titta o prova hela tiden o så är jag rädd för att ha bort dom.  Någon som har tänkt att ha en frivat fotograf på den stora dagen,,vi ska ha min jobbarkompis som är grym på att ta fina kort o redigera o allt som hör till,,MEN, det jag är livrädd för är att det ska regna,,,vag gör man då??? Har ju ingen studio att rymma in till då:)Hur har ni andra tänkt???
    Ja vädret är mitt största orosmoment också! Vi har inte valt fotograf ännu men börjar fundera på att välja den med största/finaste studion för att vara säker på att ha en plan B. Ni kan inte få vara i kyrkan innan då? Jag har funderat på att fråga på hotellet som ligger i närheten om man kan vara där om det blir kris, men det kanske inte går, vad tror ni? Jag funderar på att kolla med pensionatet där vi ska festen om man kan ta foton inne på deras dansbana som finns där i trädgården också. Eller ska manbara ta bilder inomhus om det regnar?
  • prinsessanogrodan

    Vi har skickat våra inbjudningar och alla gäster är jätteglada för vår skull! Av 10 skickade inbjudningar har vi fått besked av 7 familjer/par att de kommer Våra föräldrar hade gråtit glädjetårar och våra vänner har redan börjat tänka på kläder och presenter En vän ska även kolla runt på sitt jobb efter en fotograf åt oss

  • prinsessanogrodan
    Myskulla skrev 2011-01-03 21:58:19 följande:
    Nu ni tjejer, idag hittade jag min brudklänning. Tog med mig min syster till butiken och letade runt lite,
    personalen tog fram några klänningar till och den första klänningen som jag provade var verkligen klick, jag blev lite tårögd när jag fick se mig i den.

    Jag provade ju resten också, och sista var också fin, men kanske mycket dyrare då det var fler detaljer på den och det blev inte riktigt den "jag/min "känslan, 

    Sen så köpte jag en slöja till och skor också, så det har jag nu.
    Det blev en Kik-Marie. =) 
    Visst är det en härlig känlsa att hitta rätt klänning? Jag vill prova min klänning varje dag Den hänger i garderoben och varje gång jag öppnar garderoben tänker jag " Ska jag prova? Bara lite snabbt kanske?"

    Var köpte du slöjan? Har inte bestämt mig angående slöja...
    Tror ni att det för mycket med slöja, min klänning är ganska fluffig (tycker jag iaf) och jag ska eventuellt ha underkjol med 90 cm ring nertill så klänningen blir rätt så fluff-fluff om ni förstår? Och vi ska ha ett litet bröllop med endast 25 gäster...blir det för mycket med fluff-puff klänning och slöja på ett litet bröllop?
  • prinsessanogrodan
    AnnaOchAndreas skrev 2010-12-26 21:09:28 följande:
    Hej!

    Hoppar in i tråden jag med! Här har vi inte planerat särskilt mycket alls!!! Ni andra verkar så himla förberedda, så jag blir nästan lite nervös.

    Kyrkan är i alla fall bokad, och  vi har prelbokat några festlokaler som vi dock inte hunnit titta på och bestämma oss för än. 

    Inbjudan kommer jag att skicka ut tidigast mars/april någon gång. Jag ville ha "save-the-date"-kort som var lite speciella, så vi tryckte upp kylskåpsmagneter och lade med i julkorten. Förhoppningen är att våra gäster sätter magneten på kylskåpet och minns datumet så att de inte bokar något annat just då.

    Färgtema är nästan bestämt. Jag lutar åt vitt, silver och lavendel. Men inget riktigt bestämt än.

    Klänning tycker jag är svårt. Jag vill ha en klänning med axelband som är breda nog att dölja bh-banden. När jag surfat runt verkar det inte finnas alltför många sådana modeller. Jag är i alla fall inne på att köpa klänningen istället för att hyra. 

    Värdpar kommer att vara toastmadame och toastmaster hos oss. Vår toastmadame är även vår bröllopskordonator, så jag litar på att hon ser till att allt blir klart i tid!

    Vi kommer att gifta oss kl. 16 och efter det blir det middag med dans. Det lutar åt att vi kommer att ha festen på ett hotell med festvåning. Vi har dock inte bestämt riktigt vad vi ska bjuda på för mat. Förrätten är svårast tycker jag.  Jag totalvägrar Toast Skagen. Till varmrätt lutar det åt att det blir helstekt oxfilé med potatisgratäng och rödvinssås. Efterrätt lutar vi åt att hoppa över och köra på kaffe till tårtan istället. Min M2B älskar choklad, så det lutar åt att det blir chokladtårta med skal i vit choklad. Några förslag på bra förrätt?

    Som ni märker är det en hel del kvar. Men jag är full av tillförsikt, det är ju 5 månader kvar! 
    Ni kommer hinna allt, det är ingen fara! Det är lätt att tycka att andra hunnit längre eller gjort mer men ni kommer hinna,helt klart. Min syster och hennes man bestämde att dom skulle gifta sig i juni eller juli och gifte sig i september samma år..så det går att planera på kort tid. Ett annat par jag känner bestämde sig i maj och gifta sig i juli...Alla är olika och har olika förutsättningar. Verkar som att ni har samma smak gällande maten, förutom förrätten då Vi älskar skaldjur och toast skagen är bland det godast jag vet...svennigt kanske (?) men smaken är ju som baken

    Ni har ju det viktigaste bokat (kyrka och har prel.bokat festlokaler). Nu är det ju det roligaste kvar med inbjudningar,klänning och mat och sånt

    Vit,silver och lavendel verkar som ett bra och mjukt romantiskt färgtema förresten. Det finns ju hur mycket som helst att välja på i dessa färger när det gäller inbjudningskort,servetter, smycken och blommor. Ok blommor i silver kanske är svårare att hitta men vita blommor och lavendel i buketten kanske?

    Jag försökte hitta klänning med lite bredare axelband, men det är visst svårt, precis som du skriver. Jag hade det mycket enklare som köpte en axelbandslös. Trist att utbudet inte är mer varierat! Sen tycker jag mig märka att amerikanska sidor ibland har lite mer utbud med axelband och ärmar. Ska se om jag kan luska fram nån sån sida åt dig. det jag hittat hittills är några Lilly-klänningar:

    Jag hittade den här: www.lilly.dk/Default.aspx&GroupID=GROUP8&PageNum=6
    och den här: www.lilly.dk/Default.aspx&GroupID=GROUP8&PageNum=7
    och den här: www.lilly.dk/Default.aspx&GroupID=GROUP8&PageNum=7
    och den här: /www.lilly.dk/Default.aspx&GroupID=GROUP8&PageNum=8
    och den här: www.lilly.dk/Default.aspx&ProductID=PROD708&GroupID=GROUP8&VariantID=VO59
    och den här:www.lilly.dk/Default.aspx&GroupID=GROUP8&PageNum=9

    Jag vet inte om det är din stil på dessa klänningar, men det kanske går att sy upp en klänning? Och dessa som jag hittade kanske ger lite inspiration? det kanske går att  köpa någon av dom och sedan låta en sömmerska ändra den lite?
  • prinsessanogrodan
    Miceme skrev 2011-02-19 15:00:27 följande:
    Jag tycker också det är konstigt när man kan med att ifrågasätta någons bröllop??
    Det verkar heller inte spela någon roll vilken realation man har till varandra för övrigt. Utan är det bröllop då har alla rätt att högt och ljudligt tycka och tänka?
    Hoppas att "fotografen" respekterar er önskan semlorna och att ni kan känna er avslappnade och bekväma på ER bröllopsdag
    Ja, jag förstår inte heller det här med att folk bara kan med att ifrågasätta tusen olika saker just när det gäller bröllop! Som jag såg i en annan tråd (tror jag) så är det ju ingen som ifrågasätter önskemål på andra tillställningar! Om jag har 30-års fest och vill ha den på ett visst sätt, säg utan barn eller utan alkohol eller bara en lugn middag utan dans långt in på natten eller världens röjfest så är det ingen som skulle ifrågasätta det...men när det är bröllop...då ska det ifrågasättas till höger och vänster. Märkligt!
  • prinsessanogrodan

    Och sen tycker jag att det är märkligt att många människor (släkt, ytliga vänner, kollegor,gamla barndomskompisar, även nära vänner också för den delen) verkar förvänta sig och ta för givet att dom ska "få gå på bröllop" när någon dom känner ska gifta sig. Helkonstigt tycker jag.
    Det är en sak att HOPPAS att man blir bjuden, det är en annan sak att FÖRVÄNTA sig en inbjudan. 
    Men just bröllop verkar dra fram en massa konstiga beteenden hos folk. Som att brudparet och just deras bröllop drar fram alla möjliga känslor....som att brudparet och just deras bröllop får symbolisera omgivningens egna erfarenheter och förhoppningar och besvikelser av/från bröllop, kärlek och hela livet.
    Och omgivningen verkar i många fall ha extremt svårt för att förstå vilka erfarenheter,förhoppningar och önskemål osv som är DERAS och vilka som är brudparets....som att gränsen mellan deras egna jag och brudparet suddas ut. Det verkar som att många inte kan se att brudparet och deras bröllop inte "ÄR" dessa männsikors erfarenheter,förhoppningar, bitterhet över besvikelser osv...
    Det verkar som att många på nåt märkligt vis "sätter sitt hopp" till brudparet...nu ska dom själva "få sitt eget drömbröllop" eller så som dom tycker att "alla borde ha sina bröllop" och att "nu minsann så ska dom få gå på bröllop och nu ska dom få vara med och ge 'goda råd'  så att det blir ett bröllop som DOM själva skulle vilja ha"...Så när brudparet har önskemål som inte stämmer in i bilden av hur dom här människorna vill ha bröllopet då krockar det liksom i huvudet på folk...

Svar på tråden 4e juni 2011