• Emelie 87

    Äntligen fredag del 23

    Halluu! :) Idag tittar solen fram. Bara efter ett par veckor syns det löv på alla träden och nu är våren verkligen här på allvar. :) 

    Janos - Intensiv på vilket sätt? På ett bra sätt får man hoppas. :) 
    Saker och ting har verkligen börjat arta sig gällande bostadsjakten, men visningarna kör vi på lägre växel med just nu till förmån för slutförandet av exjobb, samt arbetsintervjuer. Dock är jakten helt koncentrerad till de områden där vi trivs allra bäst. :)
    Hur var solsemestern?

    Vidatilda - Jo det känns ju en aning kompromisslöst att både begära mat och presenter från sina gäster, varav en del kanske utöver detta måste betala sin resa från andra orter? Det är lite som att man vill ha två presenter från alla och det vet jag inte många som inte skulle reagera på.
    Jag tror ändå att det kan bli bra till slut, vem vet? Kanske lite övertalning kan få din man på andra tankar? :)

    Kram!  


    En man, två barn, oändligt med kärlek
  • Emelie 87

    Awww trist! Men på samma gång förstår man ändå varför. Konceptet var ju som sagt inte det mest inbjudande.

    Här funderas det ifall jag och min man skulle fira vår årsdag med en kryssning.

    Kram! 


    En man, två barn, oändligt med kärlek
  • Emelie 87

    janos - Men gud gumman, vilket tungt besked att få. Men samtidigt finns det väl en massa forskning, så att E kan få det stöd han behöver. inget kul besked alls.
    Massa kramar till dig. :)

    anne på grönkulla - Nej vad roligt! Grattis! :D Massa kramar till dig med.

    Jag skulle gärna vilja ha fler barn, men som vi bor nu går inte det. Kanske blir det när vi har flyttat. I vilket fall som helst ska jag ta en sväng ner till Tallink/Siljas butik alldeles strax, för att kolla närmare på olika paket. Det verkar nämligen som om det blir en kryssning trots allt. :) 

    Kram!


    En man, två barn, oändligt med kärlek
  • Emelie 87

    Ja verkligen. :) Jag kan säga att min son och min dotter är det bästa och absolut finaste som någonsin har hänt mig. :) Det är så roligt att se dem växa upp och utvecklas. Och de är otroligt berikande på alla sätt och vis. :) Dessutom är man som förälder sina barns allt, massvis med yrken på en och samma gång. Kanske är det i bland inte det trevligaste, men så är man ju mamma med allt vad det innebär. :)

    Kram!


    En man, två barn, oändligt med kärlek
  • Emelie 87

    Ojdå! Men då ska det väl gå utmärkt att dricka sojamjölk och laga mat med kokosmjölk. Ofta kan ju dessa livsmedel vara väldigt bra ersättare om man är allergisk. 

    Vi har kört med LCHF ett tag nu faktiskt. Inte för att vi behöver gå ner i vikt någon av oss, men det är gott och man avvänjer sig från kolhydrater.

    Kram! 


    En man, två barn, oändligt med kärlek
  • Emelie 87

    Hej hej tjejer! 
    Nu är jag tillbaks. :) Har precis gjort färdigt det sista på mitt exjobb och nu återstår väl bara att skicka in det för att det ska granskas innan redovisningen. Sedan är det slut med skolan för min del. :D
    Och kryssningen är bokad och betald. Det blir en 40-timmarskryssning till Helsingfors.

    Vidatida - De erfarenheter jag har av LCHF är att det faktiskt kan bli riktigt spännande. Exempelvis introducerade min syster en LCHF-tårta med mandelmjöl till mig, som till en början kan smaka surt tack vare den mörka chokladen, men sedan vänjer man sig och då är den riktigt smarrig och vips behövde man inga sötningsmedel mer. :) 
    Viktminskning kräver dock att man håller sig strikt till kosten och rör på sig för att förbränna mer än det man tar in.
    Det kan också vara bra att ta en fuskdag i veckan och äta precis vad man vill. Detta lurar kroppen till att förbränna mer utan att den tar in kolhydrater. Men då är det viktigt att man bara har en fuskdag och inte fler. :p
    Så hur går det med kostuteslutningen?

    Janos -  Skönt att du ser framåt efter alla omständigheter. Det är bara att kämpa och göra det bästa du och din man kan. Och även Es bror. :) Så blir allting hur bra som helst. :)

    Kram! 


    En man, två barn, oändligt med kärlek
  • Emelie 87

    Hihi tack! :) Nu har jag också redovisat och nu är det slutpluggat för min del. :) All tid går nu till att söka jobb överallt. Förhoppningsvis blir det snart en anställning. Fast nu i dagarna var jag och mannen på kryssning och firade årsdagen ute till sjöss och några timmar i Helsingfors. :)

    Då är det snart midsommarafton. Blir nog att vara med släkten. På söndag fyller dessutom min lilla flicka 2. :)

    Kram och Glad Midsommar på er tjejer.


    En man, två barn, oändligt med kärlek
  • Emelie 87

    Vidatilda - Ja, det känns helt underbart att vara färdig. Inga fler tentor och inga fler inlämningsuppgifter. Det kan inte bli bättre. :D Men jobbfronten får vi se hur det blir när de hör av sig. Än har det inte blivit något, men det kommer väl till slut. :) 
    Båda våra små är riktiga busfrön faktiskt, men det är mer spring i sonen än i dottern. Sedan sover de som stockar efter en godnattsaga av mamma. :)

    filibustern - Jag har hört otroligt mycket bra om airebra. Funderar på att skaffa några själv. :)

    Kram! 


    En man, två barn, oändligt med kärlek
  • Emelie 87

    Heej tjejer! Hjärta
    Härligt att det är liv här i tråden igen. :) Jag får börja med att tacka så mycket för gratulationerna för exjobbet. Det var verkligen kul. :) Denna vecka har hittills ägnats åt intervjuer och samtal med olika bemanningsföretag, så jag tror att det ser ganska så ljust ut nu. Snart kan vi återuppta bostadsjakten på allvar. :)

    Jag håller helt med angående fejan. Där ska man gärna tänka sig för vad man skriver ut. Fel saker kan hamna på fel vägg och det kan bli väldigt ödesdigert på många sätt. 

    Gable - Tackar! :) Jag får väl säga välkommen tillbaka. Ja, här kan man ju säga att det är fredag hela veckan. Det är varmt och mysigt här precis som du säger. :) Och sällskapet är super. :D
    Men usch vilken svärmor. Sådana själviska människor hade nog vem som helst lackat ur på. Stå på dig bara. 

    anne på grönkulla -  Spännande med det lilla livet som växer i magen. :D Har ni funderat på några namn åt henom?

    Janos - Duktig E som kämpar och gör framsteg. :) Det är så trist med alla ovetande som bara säger saker utan att de faktiskt vet tillräckligt mycket eller förstår. Men det är väl lätt hänt att man inte tänker hela vägen heller. Jag har råkat säga ett par ord för mycket när jag mest tänkte på att avdramatisera situationen. Det gick åt ett helt annat håll än det jag hade förväntat mig. :p

    Vidatilda - Aire Bra ska vara jättebra, men tydligen bara för den som har liten byst. Nu har ju inte jag det heller, så då är frågan om jag verkligen ska kasta pengar på något sådant. Kan ju förvisso vara kul att prova någon gång och se hur mycket den ökar komforten.

    Kram på er alla! Nalle


    En man, två barn, oändligt med kärlek
  • Emelie 87

    Vinkar från nya jobbet. :)  


    En man, två barn, oändligt med kärlek
  • Emelie 87

    Helluu.. Angenämt. :) Jag har ju varit här ett år nu och sällskapet här är helt underbart. :) Och att folk börjar återvända hit är ju bara positivt. :) 

    Nu letar vi bostäder igen och nu är tanken att vi ska köpa och flytta så snart som möjligt. Vi har redan haft ett par potentiella köpare som kommit och tittat på vår tvåa, så vi får se hur snabbt den kommer att gå. Den ligger i miljonprogrammet men nära ett stort köpcentrum och har ett ännu större bara ett par kilometer bort. För oss är det dock storleken och priset som är avgörande i första hand. :) 
    Undrar om jag kommer att kalla mig söderböna snart. :p 

    Jag älskar skärgården. Det finns nog ingen plats som jag finner mer lugnande. :) 

    Åh, kämpa på med skolan Hilde. :) Vad gäller matte och naturkunskap är det väldigt engagerande ämnen där den ena slutsatsen alltid leder till en annan. :) Det är både roligt och krävande på samma gång. 


    En man, två barn, oändligt med kärlek
  • Emelie 87

    *vinkelivink* :)

    Här går bostadsjakten framåt. Vi är nu inne i en budgivning, men vet inte hur den kommer att gå. Det känns som att det är lättare att få ett nybyggnation, men det kostar ju lite mer också. Så vi kollar vidare på samma gång som vi budar.
    Vi har också fått bud på vår lilla tvåa, men vi avvaktar lite med att svara på dem.

    Massor med kramar till er alla. :) 


    En man, två barn, oändligt med kärlek
  • Emelie 87

    I lördags firade vi en glad fyraåring med barnkalas. :) Vår stora pojke fyllde egentligen år i fredags, men på grund av jobb fick vi lov att fira i lördags istället.
    Det var kul! :)

    Och det ser ut som att vi kommer att flytta i början på december. :)  


    En man, två barn, oändligt med kärlek
  • Emelie 87

    Åh tack. :) Ska bli så härligt med större ytor, det kommer vi verkligen att behöva snart. Det blir även lite extra sovmorgon. :) 

    Helt underbart. :D

    Skickar varma lyckatillkramar till alla.


    En man, två barn, oändligt med kärlek
  • Emelie 87

    Äntligen lördag. :) Här håller vi på med att packa flyttlådor. Lika bra att göra det nu, eftersom vi inte hinner i veckan när vi får tillgång till vår nya lägenhet. Och medan vi förbereder oss för flytt har barnen tillfälligt bosatt sig hos mormor och morfar.

    Kram!


    En man, två barn, oändligt med kärlek
  • Emelie 87

    Då är det dags att åka hem och flytta lite saker. Yayy! :) Sedan är det middag hos mamma.


    En man, två barn, oändligt med kärlek
  • Emelie 87

    Stort grattis till lilla flickan, anne på grönkulla. :)

    Hela flytten är avklarad för vår del nu. Det är så skönt att få en halvtimmes extrasömn varje morgon. :p


    En man, två barn, oändligt med kärlek
  • Emelie 87

    Glad påsk tjejer. :)


    En man, två barn, oändligt med kärlek
  • Emelie 87

    Barn nr 3 är på väg


    En man, två barn, oändligt med kärlek
Svar på tråden Äntligen fredag del 23