• Fru Hilde

    Äntligen fredag del 23

    Har vår "kontaktfamiljhelg" igen. Väldigt ansträngande och jag börjar fundera på om vi kommer kunna fortsätta vara kontaktfamilj nu när barnen blir äldre och kommer kräva mer energi. Vår tjej som kommer tål inte barn som kräver att få höras och synas och om hon inte kan tygla sin tunga i framtiden får vi ta en rejäl funderare för jag kan inte låta henne såra våra barn, det går inte helt enkelt. Jag ska kontakta LSS-handläggaren för vi behöver få lite handledning nu. Måste kunna ställa krav på henne, samtidigt är ju det ganska svårt eftersom hon inte förstår sociala relationer speciallt bra.. 

  • Fru Hilde

    Hejsan svejsan brudar

    Synd om de som är magsjuka. Är något av det värsta jag vet!

    Jag sitter här och är på riktigt dåligt humör. HAr svårt att säta tummen riktigt på varför, men jag har helt enkelt tröttnat grymt mycket på mitt begränsade umgänge. Att vara mammaledig leder alldeles för ofta till att man umgås med människor som man inte har speciellt mycket gemensamt med.  Jag har också en tendens till att uttala mig totalt motsatt "vissa" mammors världsuppfattning och då blir det knepigt tyst överallt... typ... eller nja om man säger fel sak på kyrkans öppna förskola dvs...

    Måste måste måste börja umgås mer utanför femtioskyltarna.... (dvs. utanför byn ) Men ärligt talat finns ju inget värre än självgoda människor som har begränsad världskunskap... eller omvärldskunskap.... eller vad man nu ska säga om de som bara är intresserade om vad som händer kring knuten och (HERRE GUD I HÖJDEN) tror att fotboll är något som ALLA tycker är intressant...  hummelihum dum mummeli dum dum.... Jo jag är sur idag... märks va?

  • Fru Hilde

    Jaha fler som behöver skrika av sig!!! TREVLIGT !!!!  

    Jag råddar som bäst med att försöka få tag på en syo på universitetet, vår bankkvinna, Ett Ultraljud och så lite annat smått och gott. Känns ganska "busy" faktiskt . Verkar vara himla svårt att få ordning på vad jag kan använda mina föregående studier till. Måste ju gå att ha till nåt annat än det jag utbildade mig till kan jag tycka. Funderar på pedagogiskt arbete men har ingen lust att läsa ytterligare fyra år helt utan pengar så jag vill hitta mig någon sorts lösning... Måste skaffa mig ett mål och en mening med livet nu så jag inte går och räds ett blivande vacum efter mammaåren. Vet bara inte vad jag ska göra. hittade en distansutbildning som förskollärare inom kulturarv ovh funderar bla på om jag kan tillgodoräkna mig en del av den. Hade varit underbart om det varit som det var förr då man bara behövde läsa till pedagogik för att få undervisa i de ämnen man tidigare läst... men jag har missat den chansen.  

    Har dock fortfarande kvar mina drömmar om att starta eget, men känner att jag måste bli lite mer realistisk också men vet inte riktigt hur  

  • Fru Hilde

    Kräksig son, pladdrig dotter med snuva och butter karl. Dagen kunde klart vara bättre just nu  

    Vet inte om han har magsjuka, stämmer inte riktigt med hur förloppet brukar vara så jag funderar på om han är på gång att bli rejält förkyld och att han fått ner en massa slem i magen. hmm önskar jag hade någon läkarkompis i närheten att rådgöra med, den buttra karlen tycker jag pjåskar och oroar mig för mycket. Ungen är å andra sidan blåaktig om läpparna och ser riktigt dålig ut så det är svårt att inte få hjärtsnörp när man är mamma.  

  • Fru Hilde

    barnet är rosig om kinderna och har 39.7 i feber. Det var förstadiet till insjuknandet som skapade kräkningarna. 
    Skulle haft ettårskalas imorgon men det flyttar vi på nu. Känner mig lite mör i hjärnan för tillfället, men sonen är knepigt nog vid väldit gott mod.

    Jag har iallafall unnat mig att beställa lite nya tyger. Man måste ju ha något kul att se fram emot en sådanhär dag  

  • Fru Hilde

    Jag blir galen snart ! Sonen grinar så fort han kommer fem cm från mig och så har det varit sedan i fredags. Ikväll åker jag hemifrån en stund så får sjuk son och pappa faktiskt försöka klara av situationen ändå. Ingen pardon här inte den här mamman checkar snart ut! Dottern verkar vara på väg att bli sjuk hon också så livet är ju fullkomligt STRÅLANDE *NOT*

  • Fru Hilde

    Aha ja lycka till med ditt vansinne. Mitt går nog också över snart.

  • Fru Hilde

    Nu är pojken på tillfriskning. Han vill inte äta som vanligt men äter åtminstone ngn msk i timmen vilket är en klar förbättring. 

  • Fru Hilde

    Jag har kraschat i soffan och vet inte om jag kommer orka upp igen Foten i munnen Min älskade ettåring är så kinkig och gnällig och vill inte sova fastän han nu är frisk så jag är så trött så jag stupar. Snorhyvel är nog rätt ord om honom också för tillfället Flört Nu längtar jag till klockan blir fyra och maken kommer hem. Hoppas att sonen kan ta och sova middag snart så hans mamma också kan passa på att blunda en stund. 

  • Fru Hilde

    Janos jag har precis kommit in i V 20 så nu är jag halvvägs. Imorgon ska jag på rutinultraljud. Hoppas de inte flyttar på datumet för då tänker jag ställa till med problem. Jag har hitintills gjort tre ultraljud redan och alla har gett mig samma datum, nämligen 7 Augusti (första blev 6 Augusti) och dessa stämmer ypperligt med sista mensen också. skulle de trilskas imorgon och vilja flytta på det blir jag ond. har dåliga minnen av när de flyttade två veckor på första graviditeten. Inte kul om man verkligen vet när bebisen tillkommit och riskerar att få gå upptill fem veckor över tiden om bebisen inte skulle vilja titta ut... vilket i sin tur skulle vara faligt för bebisen. I mitt landsting får man nämligen gå till V 43 innan de sätter igång osv. Nu målar jag kanske fan på väggen, men min dåliga erfarenhet från första UL hänger med ännu. 

    Lillen sover faktiskt fortfarande 2 ggr/dag. Första sovstunden sover han visserligen inte alltid, utan  ligger mest och pladdrar för sig själv och vilar i sängen. På eftermiddagen däremot kan han sova en hel del. 

    APG Bråk med make är aldrig kul, men ganska oundvikligt då och då. Här har det varit lite gruff också. Maken och jag själv har varit ganska slitna av arbete och barn och då är det svårt att hålla humöret på topp. Min make har en tendens till att bli stingslig, få dålig hörsel och sucka högt och ljudligt när han är trött och då blir jag lätt ursur. 

    Vi har föresten varit riktigt fiffiga med svärmor idag. Hon ville bjuda till kalas när hon fyller år, men vi har kontrat med att föreslå att vi helt enkelt tar och firar alla aprilfödelsedagar (tre st) hemma hos oss ett annat datum. hon brukar ju alltid göra så för att förenkla för sig själv, fastän se till att kalaset sker hos henne, men vi köper tårta m.m. så nu tänkte vi att eventuellt återgällda med liknande meducin... har mailat alla berörda familjemedlemmar också så nappar de så får hon väldigt svårt att avstyra eventet... *moahaha*

     

Svar på tråden Äntligen fredag del 23