• Fru Hilde

    Äntligen fredag del 23

    Nja inte jättepigg, men definitivt mindre illamående och kräks. Alltså är jag på det hela taget mycket nöjdare.

    CM väldigt kul att se dig igen!!! Låter spännande med flytt, även om det är jobbigt också.

    Jag har föresten fått roliga nyheter igår. Eller jag tyckte det var roligt. Maken däremot fick skrämselhicka.
    Jag var på läkarbesök på specialmödravården igår. Läkaren frågade hur jag ville göra med snitt, vilket sjukhus osv. och då kläckte jag ur mig att min innersta önskan nog skulle vara att föda vaginalt om man nu får och kan det efter att ha gjort två snitt. Läkaren såg inte det minsta förvånad ut utan sade att det brukar gå alldeles utmärkt att få föda vaginalt men hon ville titta i mina förlossningsjournaler först. Efter att hon ögnat igenom läkarens anteckningar från föregående två förlossningar så sade hon att hon inte såg några som helst hinder för en vaginal förlossning. Min livmoder är antagligen i bra skick och jag hade ett bra värkarbete förra gången, det var bebisens läge som ställde till problemen. Maken är fortfarande väldigt skrämd från förra gången då han trodde att jag dog när jag krampade på operationsbordet och de slängde ut honom ur lokalen. Han vill nog helst bara att nästa födsell ska gå så snabbt så han inte hinner blinka ska prata med min BM för han behöver faktiskt få lite mer lugnande info och stöd denna gången. Önskar att Aurora-samtal kunde finnas för pappor också...  

  • Fru Hilde

    Fick dåliga odds på vårt Kub-test igår också så på måndag ska jag göra moderkaksprov. Känns lite tungt just nu. 

  • Fru Hilde

    JAg gissar att det kommer ta ngn vecka innan jag får svar, men snabsvaret skulle rent teoretiskt kunna vara färdigt i slutet av nästa vecka gissar jag... men vågar inte hoppas på det. Det blir alltså att hoppas och hålla tummarna. 

  • Fru Hilde

    Moderkaksprovet tror jag kan ta reda på de vanligaste kromosomförändringarna och några andra åkommor, men jag är faktiskt inte säker på hur mycket de kan få reda på, bara att jag kommer få ett definitivt säkert svar på om barnet har DS eller de andra trisomierna. Jag tror egentligen att man kan få reda på mer från ett fostervattenprov, men då måste man vänta fram tills vecka 15 med att göra det och ytterligare ngn eller några veckor på svar. Alltså kändes moderkaksprovet mycket bättre för då slipper jag vänta och undra lika länge.

  • Fru Hilde

    Ja äntligen fredag!

    Här bakas det för fullt. Har gjort grovt rågbröd och just nu ligger det två limpor med solrosbröd i ugnen. Mums

    Vad gäller provsvaret så har vi bestämt oss för att behålla så länge inte svaret visar på livshotande skador/handikapp eller handikapp där barnet inte får någon livskvalitet. Jag har arbetat med barn med DS tidigare och är ganska införstådd med problematiken och skulle faktiskt inte klara att ta bort det för jag har redan fäst mig vid det. Maken kände precis likadant så det var skönt. Vi har också haft hand om en liten tjej med DS på helgerna för många år sedan när vi bodde i Stockholm. Det jag är rädd för är alla tilläggshandikapp som ofta följer med diagnosen. Hjärtfel, svår epilepsi, tidig alzeimer m.m. m.m.  

  • Fru Hilde
    anne på grönkulla skrev 2011-01-28 22:56:28 följande:
    Ja, verkligen, vilken lättnad att vara överens i så livsviktiga frågor, som berör både värden och vardag.

    Här följer jag världen med andan i halsen - jag tror knappt det är sant vad som händer.
    ja det är omvälvande händelser i världen för tillfället! Jag hoppas att de blir till det bättre, men som någon nämnt tidigare så är ju spåkulan otydlig. Jag hinner inte riktigt följa upp händelserna hela tiden, men försöker så gott jag kan och hinner. 
  • Fru Hilde

    Ja idag blev det gjort. Inte så farligt faktiskt. Nu är det bara att vänta på resultatet.

  • Fru Hilde

    hmm hade grannen bråttom och glömde bihanget som luktade illa ?  

  • Fru Hilde

    Jaha och här har man inbillat sig att maken ska komma hem imorgon, men nähä flyget är helt inställt. Hoppas att han kan hitta något annat lämpligt flyg inom närmsta dygnet. TRÅKIGT !!!

  • Fru Hilde

    Ja väldigt dumt men å andra sidan borde man ju veta vid det här laget att det kan vara osäkert med hemresedatum när det ska flygas Har en bekant som fastnade på jobbresa  i Grekland över jul nyår pga dålig snövana på flygplatserna i Europa  

    Försöker förkovra mig i Egyptenkunskap igen. det är pinsamt vad lite jag har koll på läget. en gång i tiden var jag allmänbildad men nu får jag nog erkänna att jag inte hängt med alls. För någon som mig som gillar att veta saker så känns det faktiskt lite skämmigt får ta mig i kragen och sluta lyssna på kommersiellt radiodravvel och istället mer på P1  Av rent själviska skäl så är det ju betydligt bättre att sysselsätta sig med Afrika/ mellanöstern plugg än att fundera över vad nästa veckas provsvar ska innehålla...  

Svar på tråden Äntligen fredag del 23