Inlägg från: Fårävvör |Visa alla inlägg
  • Fårävvör

    28 maj 2011

    Idag har vi köpt papper och stämplar till ibjudningskort! Hittade cardstock i metallicskimmer för 8 kr styck (gör två kort per papper) och stämplar på rea för 5 kr styck! Hittade flera hjärtan samt texterna "vi gifter oss" och "tack" (kunde också välja på"atjoo!" och "prosit" men det kändes inte lika bra... ) så nu ska vi bara fixa papper till inlagan samt bestämma om vi ska trycka eller embossa och vilken färg det ska ha. Vi har inget direkt färgtema än haha. Andra planer för i januari är att hitta kostym till sambon samt skor och ring till mig. Vi får se hur det går med det... Hur gör ni andra med era kort? Gör ni själva (och hur ska dom då se ut) eller köper ni färdiga?

  • Fårävvör

    gott nytt år! känns bra att det är "i år" och inte "2011" eller "nästa år" som vi ska gifta oss! Det börjar närma sig! =)

  • Fårävvör
    mrsJR skrev 2011-01-03 17:22:54 följande:
    Nu är det full fart i planeringen. Har bokat tid hos floristen nästa vecka, då ska alla blommor beställas. Vi har fått menyförslag från cateringfirman och har pratat med en guldsmed som eventuellt ska göra våra ringar. Har också bokat in möte med fotografen för att gå igenom lite. Men viktigast av allt, idag har jag köpt mina skor! Mindre än fem månader kvar nu!
    Verkligen full fart!!
    Jag har börjat fundera på ring, borde beställa ett par skor jag hoppas starkt på och ska ta tag i inbjudningskorten denna veckan. Florist har jag inte tänkt på alls, borde man boka det snart?
  • Fårävvör

    Jag hoppas på att kunna ha pioner!

    Ska försöka att få tummen ur och beställa mina skor idag eller imorrn... Hoppas att de passar bara!

  • Fårävvör

    Jassa! Idag har vi kollat kostym till sambon och ska prova en i rätt storlek nästa helg! Dessutom har vi kollat med en guldsmed om ring och fått ett prisförslag på en ring som känns bra. Vi köpte också embossingpulver och mer papper till inbjudningskorten. Till sist ringde vi också prv och kollade upp hur vi ska göra med det efternamn vi vill ta! Effektiv dag!

  • Fårävvör

    Vi har börjat göra inbjudningskorten, vikt pappren, embossat på framsidan, skrivit insidestexten på datorn. Borde skriva ut den så vi kan börja montera dom också, och just det beställa kuvert och organzaband! Sambon provade en kostym i mer lagom storlek, till nästa helg ska de beställa hem en i rätt färg (var inne på grått först, men nu blir det svart istället). Dessutom var vi till en guldsmed och tittade på ringar igen! Hittade en modell jag gillar (i princip samma som jag och guldsmeden spånade om för en vecka sen) men eftersom guldsmeden hade ett lägre pris fastän högre kvalitet på stenarna så ska jag beställa från henne istället! Det rullar på...

  • Fårävvör
    Kakform skrev 2011-01-18 11:09:52 följande:
    Här är också inbjudningskorten på gång. Vi har köpt materialet och ska börja göra dem så fort som möjligt.

    Bröllopshemsidan är också under arbete
    Salat> Vi ska inte ha vår bröllopshemsida till att samla gästanmälningar på, utan hemsidan är till för information om festen, lite mer text och bilder om oss och så länk till vår presentönskelista.

    Vi har velat jättelänge angående vad vi ska ha för temafärg. (Eller om vi skulle ha nån...) Fler som har haft samma "problem"?
    Vår hemsida ska ha liknande innehåll.

    vi har också "problem" med temafärg! Suckar varje gång någon frågar vad vi ska ha för tema! för mig spelar det ingen roll om inte bandet på inbjudningskorten inte matchar min brudbukett... De kommer man ändå aldrig ha jämte varandra. Huvudsaken är att jag och sambon inte skär oss fullständigt om vi står brevid varandra! Vilka färger det blir beror lite vad sambon väljer att ha för färg på plastrongen... Min enda åsikt om det är att jag gärna vill ha pioner i buketten (så helst någon nyans av rosa i buketten, eventuellt röda eller vita pioner). Inbjudningskorten blir silveraktiga och vigselprogram och festprogram blir nog krämvita med något passande band (beroende på plastrong och blommor...)
    Men jag tar inte så hårt på det här med färgtema... Det gjorde ju att man hade desto mer att välja på när vi valde papper och stämpelfärg till inbjudningskorten, på både gott och ont! Vi hade ganska svårt att bestämma oss... :-P
  • Fårävvör

    Har ni löst det här med efternamn än? Vi velar fram och tillbaka hela tiden och är nog aldrig riktigt överens... Jobbigt!
    Igår funderade jag på att ta "Inget" som efternamn. Den här dialogen vore rätt kul:
    Person1: Vad heter du i efternamn?
    Person2: Inget.  =)

    Nä, jag skojar bara... En lösning som sambon i alla fall nu verkar se som ett eventuellt alternativ är att jag byter till min mormors namn och han tar det också som efternamn men tar sitt nuvarande (andersson) som mellannamn... Han tycker att släktnamnet inte riktigt passar till sitt förnamn bara som det är, och dessutom har han lite svårt att släppa taget om Andersson, förstår inte varför!

  • Fårävvör

    Vi köpte sambons kostym igår, väntar bara på att den ska bli upplagd, insydd här och där etc... :)

    Har beställt en väska som ser tillräckligt vettig ut för att man ska kunna ha den som partyväska efter bröllopet!

    Har beställt mina skor, så det kommer forhoppningsvis med posten nästa vecka!

    Har hittat organzaband på Ebay (1,50 kr/m) som vi ska ha till inbjudningskort, tackkort etc. skitnöjd, men inte fått hem dem än såklart...

    Kollade på väst och plastrong till sambons kostym, men tycker att det är för dyrt att köpa väst för 1200 kr i butik... Så nu försöker jag finkamma ebay efter västar... Någon som har några tips?

Svar på tråden 28 maj 2011