Inlägg från: Salat |Visa alla inlägg
  • Salat

    28 maj 2011

    Hej alla
    Om sex månader är vi gifta, otrolig härligt att tänka på!!
    Vi har bokat kyrka, restaurang (meny o pris avklarat), florist, fyra mans band (8500 kr), toastmaster och frisör (hoppas värkligen jeg blir fantastisk fin, det kommer att kosta ca 2400 kr!!) Skall nästa vecka boka brudsminket! Brudbuketten har jag inte kommit så lång med men eftersom jag inte är så lång 162cm så får det bli en rund bukett fast jag tycker dom droppformade är snyggast... Invitasjonskorten skall min blivande svägerska göra, skönt att slippa, är inte så pysslig av mig. Jag har fått min blivande svärmors brudklänning som hon hade för snart 40 år sedan. Världens vackraste brokad med ganska stora roser invävd i tyget. Då dom gifte sig hade klänning långa ermer och ett litet släp, sen fick hon den omsydd till axelbandsklänning (släpet finns kvar) så den är tipp topp modern! Sömmerskan som skall göra vissa ändringar tyckte också den var helt otroligt fin så då bestämde jag mig för den!! Känns härligt! MEN en vild plan har dykt upp : Min blivande man har ju sett den...Dock inte på! Innan jag bestämde mig för svärmors klänning hann jag  prova, sucka  och beställa en sagolik vacker axelbandslös brudklänning...  (gjorde jag redan i sommras) Vad om jag köper den och dyker upp i den lagom till brudvalsen, surprise!! Den kommer strax efter jul/nyttår så jag kan tänka om flera gånger... (behövde inte betala ngt, har str 38 så vill jag inte ha den så försvinner den på ett blunk endå Tur för mig! Och sen var den inte jättedyr... Någon fotograf har vi inte beställt... Min blivande tycker kompisar kan ta foto av oss utanför kyrkan... Jag vill gärna ha proffs...  Eftersom vi inte är riktigt överens ,än väntar vi ett tag till med den saken!

  • Salat
    Fårävvör skrev 2010-11-30 21:56:47 följande:

    Har ni funderat/bokat bröllopsresa än? (om ni ska åka på en vill säga...) Jag funderar och funderar, men sambon verkar inte tycka att det är dags att tänka på det än


    Skulle vi börja att tänka och planera när dom tycker det är dax ja då blir det brottom...Cool
  • Salat

    Min tärna har provat tärnklänning i dag, så nu är modell ocg färg avklarat! Hittade också jättesöta skor, herligt! Inbjudningskorten är snart klara... en rätt lång process (om man som vi gör dom själva, men fint blir det)
    Skall snart skicka in ansökan om namnändring (skall byta mitt nuvarande efternamn till mellannamn... Vi skall heta mitt flicknamn som gifta men jag vill också behålla min f.d mans namn, vill heta samma namn som mina stora barn! Tack o lov en självklarhet för min blivande och förra detta( han måste godkjänna det) Frisörtid är också klart. Brudsmink likaså (skulle vi giftat oss i början på juni hade dom inte haft tid, hua) Hoppas det mästa kan bestämmas och avklarats jan/feb sen vet man ju att det kommer massssssor till!

    En liten fråga till er som har beställt skor från matildas fest, hur vågar ni det, utan att prova?

    Fårävvör, skall ni ha en hemsida där alla skall/kan svara om dom kommer eller inte? Hur gör man en hemsida...

  • Salat

    RINGEN vald och beställd!
    Tärnornas klänningar beställda!
    Möte med florist på tisdag!
    Träff med sömmerskan som skall ändra min blivande svärmors brudklänning bestämd.
    Lysningspapper klara till att skickas in e 28/1
    OCH har pratat med prästen som skall gifta oss och hon tycker inte om att vi inte skall gå upp tillsammans MEN vägrar inte. Är från Norge så för mig är det självklart att jag går upp med min pappa och att min blivande inte har sett mig i min klänning och frisyr/smink förrän i kyrkan!
    Så underbart det skall bli!!! 

  • Salat

    Hindersprövning och namnbyte för min del avklarat! Snygga underkläder likaså Vi skall hämta min ring till helgen!! I lördags var vi och snackade med killen som kommer att ha hudansvaret från vi tar brudskålen till vi lämnar restauranten! Vi svävade på små moln när vi gick därifrån! Snacka om att ha koll, komma med bra idèer och ha ett helhetstänk som heter DUGA! Längtar...

  • Salat

    NU börjar nedräkningen på riktigt eller hur?
     Det mästa är klart, lite smägrejer kvar, tror jag....
    Har haft som mål att fixa,beställa och bestämma så mycket som möjlgt januari och februari.
    Har dock inte riktigt klarat min eh menar vår deadline... än
    -klänningen ändras lite hos sömmerskan
    -väst och tillbehör till mannen
    -sko till mannen, två söner och dotter
    -väska till mig
    -gästbok
    -Prata med trykkeriet, vill ha cerisa bordplasseringskort, hittar inte på Panduro etc så får väl beställa.
    -Hämta RINGEN och lämna in våra förlovningsringar till puttsning
    -Prata med prästen (äntligen fått tid)
    -Prata med fyra-mans bandet som skall spela på kvällen, lämna önskemål (dom skall höra av sig)
    -Prata med fotografen (hon skall höra av sig)
    -Bestämma klart in o ut marsch, nästan bestämt oss meen...
    -bestämma sista sången solisten skall sjunga, nästan klar meen... så många att välja mellan
    -bordsplasseringen!
    hm.... undrar vad jag har glömt....

    Och till sist, varför är alla så tröga med att svara JA VI KOMMER PÅ ERT BRÖLLOP

  • Salat

    Tack Kakform för ditt tips om hemsida Kom snabbt på hur man använder en bröllopshemsida... Fårevvör, du frågade hur man skall göra med önskelista! På vår hemsida har vi en sida där vi har skrivit vad vi önskar oss, enkelt för alla och jättevanligt!  
    På tal om toastmaster, min bror (som är på besök från Norge) kommer om en liten stund och då skall vi gå igjennom dagen med stort D Vi frågade min bror därför att han är duktig på att prata (van med att prata inför människor) och rolig! Sen att han är duktig på att informera och hålla koll gör ju inte saken sämre! Vi har tur som hade ett så självklart val men det är ingen enkel uppgift!!

  • Salat
    Fårävvör skrev 2011-03-04 22:24:44 följande:
    Salat: vi har också en hemsida och funderar på att skriva där vad vi önskar oss... Men hur gör man så att man inte får samma sak av flera olika personer? Kanske är lättare att göra så om man önskar sig pengar? De saker vi vill ha finns inte heller i en och samma butik, som typ cervera så vi kan inte göra en sån lista heller... Vill samtidigt inte göra det alltför komplicerat!

    Vi önskar oss presentkort på Ticket, så ja det är nog det enklasteSkrattande Men vi har också en lista på Hasselgrens, där personalen har koll på hur många kaffekoppar etc som har handlats.
    Man kan göra så här också:
    Skriv vad ni önskar er på hemsidan och meddela samtidigt vem dom sen kan ringa. Den dom ringer till har listan och kan hjälpa till så det inte blir dubletter

  • Salat

    Vi  har 14 april som svardag. Den 16 april åker vi till Spanien för en vecka semester tillsammans med min blivandes föräldrarCool Tanken är att vi tillsammans skall kunna börja bestämma bordsplaceringen!

  • Salat

    Vi (hm...) har bestämt oss för två veeeldigt vanliga psalmer Psalm 199. Den blomstertid nu kommer och
    Psalm 200. I denna ljuva sommartid just för att "alla kan dom" Trevligt om alla sjunger!!

    Vi gifter oss kl 15.00Solig

  • Salat

    Det sista stora som skall göras nu är bordsplasseringGlad Alla skall svara senast i dag (hm 9 familjer har INTE svarat, tror vi har för många akademikere på gästlistan, så vana vid deadlines att dom inte vet om att man kan leverera innan...Flörtgott om tid, flera timmer ju...)
    På lördag åker vi till blivande svärföräldrar som hyr hus  i Spanien och då skall vi göra bordsplasseringen och bara ladda batterierna i solenCool 
    Hittade världens sötaste små finskor till sonen i söndags, kläderna är klara!!
    Hade inte klarat mig utan listor!! En lista på vad som skall göras, en på vad som skall köpas och en på vad som skall väljas som tex in & utmarsch, solo etc
    Så skönt när man bara kan stryka över och se att listan bara blir kortare och kortareSolig

  • Salat
    LSJS skrev 2011-04-26 19:32:55 följande:
    Har lite små panik över festhäftet, vi ska göra det själva och har börjat lite smått..men jag använder nån mall från kortdesign.se, när jag försöker kopiera in så byter den format och så vidare...jag är verkligen inte bra på word...Har du nåt tips om vilket program ni använder? Jag har försökt ladda ner publisher men lyckades inte, vi har windows 7Vi tänkte faktiskt binda ihop festhäftet med ett vanligt glansigt snöre man använder till att slå in paket med..en kompis gjorde det och det blev helt ok. Vi ska ha samma tapet som vi använde till inbjudningskorten som omslag..och sen binda samman med snöret.
    20110528
    Om du provar brollopsguiden.se har dom ett jättebra festprogramverktyg! Vi har gjort vårt festprogram och vigselprogam där! Busenkelt!

    Diamanten90, jag skall inte byta namn men min blivande skall byta till mitt Hjärta 
    Han har ett -son namn så för oss har det aldrig varit någon diskution!

    Buppielove, Jag kan verkligen rekommendera er att ha en solist och inte musik från cd-spelare i kyrkan.
  • Salat

    I lördags blev vi hippade (han med sitt gäng o jag med mitt)
    Jätte-jättetrevligt!! Underbart att ha så goa vänner!
    Ja nu är det inte länge till!
    Detta är kvar:
    Trycka ut några festprogram till (Brollopsguiden som jag har tipsat om flera gånger om har haft problem men nu är det löst så skrivaren går så det ryker
    Tärnornas klänningar skall sys upp o in (Tack svärmor för att du gör det!)
    Mammas klänning skall hämtas pluss min underkjol som jag skall hyra
    Hämta förlovningsringarna (som har puttsats lite)
    Spraya fågelburet vitt (till presentkort på presentbordet)
    Prov brudsmink fredag 20 maj
    Färga ögonfransar/ögonbryn (gör jag varje månad iofs) fredag
    massag
    naglar fredag 27 maj
    Öva på brudvalsen

    Njuta!

  • Salat

    Underbart att sitta och prata om den stora Dagen tillsammans med mannenHjärta 
    Vi känner oss löjligt glada över vår planering.
    Festprogrammen klara!
    Vigselprogrammen klara!
    Körschema klart!
    Taxi beställd klart! 
    Vem hämtar brudbuketten etc klart!
    Fick titta på en provdocka hur min frisyr bli,  wow!! Jättenöjd!
    Skall provsminkas i morgon, hoppas jag tål sminket och att du är bättre Diamanten90!
    Trevlig helg på er!

  • Salat
    lunah skrev 2011-05-23 10:27:09 följande:
    Nästan lika många som det blir gäster i kyrkan. Lika bra att trycka upp ett gäng! Pinsamt med för få!
    Bröllop 28/5 2011
    Säger det samma, hellre för många! Så vi har en till varje gäst och 35 extra!
  • Salat

    Har nog inte riktigt fattat att på LÖRDAG är det dax!! Fattar det väl när pappa och hans fru kommer från Norge i morgon... kanske. I måndags kom sonen, 14 åringen, hem från skolan med feber och ont i halsen NEJ... han skall ju sjunga i kyrkan!! Hoppas hoppas det går över, det är ju måååånga sekunder kvar till lördag eller hur?


    Hör ni, en fråga, skall ni ha höfthållare? Provade klänningen etc i dag och fattar inte hur man gör, trosorna över höfthållaren säger endel men hålla det ser ju inte klokt ut? Ta på höfthållaren (där bak) klarar jag inte själv, små hakar... hjälp Någon som vet?


    En annan liten fråga, var hittar man slips till en fyraåring? Lindex, kapahl??


    Vädret hör ni, vart tog värmen vägen? I Lund skall det regna, får väl ut o leta efter ett vitt paraply


    Lycka till med alla förberedelser och bröllopsdagen!!

  • Salat

    Vi fick en helt UNDERBAR dag som helt otroligt nog gick precis som vi hade planerat och drömt om. Minnet för livet! Dagen blev riktig lyckad! Vigseln i kyrkan var så fin, så härlig känsla att få min fina ring på fingret, sonen sjöng och förstörde mångas smink... ajajaj dotter`n var tärna (18) och vacker som en dröm, lillebror (5) vägrade gå först men när han fick hålla mamma i handen var det jättebra Många roliga och fina tal och överraskningssångar under middagen, mitt tal till min man blev succè jättegod mat & dryck och sist men inte minst vårt liveband Zeb satte verkligen pricken över i`et. Fullt ös på dansgolvet, så otroligt kul alla hade!! Bröllopsnattenn på Grand, ett minne till för livet! Och nu väntar sommarlov och bröllopsresa... Livet är härligt!! <3

Svar på tråden 28 maj 2011