• Lapinette

    Tur & retur

    Vilken gång i ordningen öppnar jag en restråd??!! Här fortsätter vi komma med restips, mattips och allt annat som förgyller tillvaron.

    Kläder safari:
    All around the world:

    Been there, done that:

    En värld full av möjligheter:

    Upp och ned, hit och dit:
    ...
    Restråden som aldrig tar slut:

    Nästa anhalt:

    Go to gate

    Resa mera
    Omwww.brollopstorget.se/Forum-1-6/m3727430.html
    Så långt borta men ändå så nära www.brollopstorget.se/Forum-1-6/m3484455.htmlwww.brollopstorget.se/Forum-1-6/m3365062.htmlwww.brollopstorget.se/Forum-1-6/m3208871.htmlwww.brollopstorget.se/Forum-1-6/m2532440.htmlwww.brollopstorget.se/Forum-1-6/m2372831.htmlwww.brollopstorget.se/Forum-1-6/m2212224.htmlwww.brollopstorget.se/Forum-1-6/m2036077.html

  • Svar på tråden Tur & retur
  • Margaux
    Lapinette skrev 2011-09-01 22:50:33 följande:

    Margaux - det var inte igår! Vad komiskt för Gemma dök upp på en annan tråd här i veckan (som jag också skriver på). Jag sa åt henne att öppna en ny tråd och meddela oss på fb. Kul att höra lite vad som hänt (en del har man ju sett).


     


    Argentina är ett land jag velat besöka men du har väl varit där tidigare om jag inte minns fel? Brasilien har jag varit i men endast i en liten, liten del.


    Det är ju en strålande idé!! En sådär glammig en som vi har haft tidigare...... utspädd med lite djungeltrecking och barnkräks!

    Vi har varit ganska mkt i Argentina(min m2b är ju därifrån), men jag har bara varit i Iguazu i Brasilien tidigare och det räknas knappt eftersom vi bodde i Paraguay då! Om du ska åka till Argentina så rekommenderas att du får med dig Iguazu..... Sjukt imponerande!
  • anne på grönkulla

    Oj, här händer det grejer. Själv var jag i London förra helgen, men vi var sjukt nördiga, med museer och indiska kvarterskrogar som höjdpunkter, och lite shopping. Nu väntar massor med jobb i höst.

    Tack muffins för att du delade m ed dig av intryck och erfarenheter - sånt där är så skanade men så nyttigt samtidigt - insikt i andras livssituation. 

  • Lapinette

    Margaux - glömde skriva - Grattis till bröllopet! Du får gärna (om du hinner) berätta lite mer. När, var och hur? Vi är ju trots allt på BT .

  • Lapinette

    Anne - London är härligt! Man upptäcker hela tiden nya ställen varje gång man åker dit. Senast blev jag förälskad i Holland Park. Så vackert och rofyllt. Vet inte varför men jag dras ofta till parker när jag är ute och reser. Spenderade en hel del tid i Central Park när vi var i New York och i Berlin tog vi en hel eftermiddag och promenerade i Tiergarten.


     


    Och Margaux igen - om ni inte åker direkt på bröllopsresa så rekommenderar jag åtminstone några dagar ledigt någonstans. Man (åtminstone jag) var helt slut mentalt efter bröllopet. Vi åkte till Amalfikusten (Sorrento) och bara tog det lugnt och sov massor de första 3-4 dagarna.

  • Lapinette

    Tinga - tack igen för reseberättelsen. Om jag förstod det hela rätt så var Agriturismon utanför Verona höjdpunkten? Ska spara ned den adressen för framtida bruk. Och har ni redan börjat fundera på nästa års resa? Så det blir en liknande fast med andra destinationer? Själv har jag sjävfallet börjat fundera på nästa års semester .

  • Lapinette

    Muffin - hemskt med sjukhusvistelsen. Emellanåt glömmer man bort hur bra vi har det här i Sverige. De flesta klagar på att det eller det inte funkar men i jämförelse!

  • Tinga

    Anne - muséer är en av höjdpunkterna med London tycker jag; det finns verkligen ett för varje smak och intresse.

    Lappis - japp, agriturismon var höjdpunkten. Jag kommer inte att åka till Italien igen utan att spendera någon natt på ett sådant ställe - känns som att det är grymt prisvärt, och den generalla åsikten bland italienare är att den bästa maten i allmänhet serveras just på agriturismo.

    Jag är precis som du och funderar alltid på framtida resmål och är aldrig helt utan planer, så självklart funderar jag lite på nästa sommars resa. För tillfället är vi bundna till bilsemestrar när det gäller att vara borta lite längre tid (säg längre än en vecka) pga våra barns speciella matbehov, så vi utgår från att vi måste hålla oss i Europa nästa år. Eftersom Kroatien var OK, men inte mer, drar vi oss hellre bort mot franska rivieran och kanske in i Spanien istället. Medelhavsområdet blir det definitivt, eftersom både vuxna och barn i vår familj älskar sol och bad. Fick jag välja helt fritt tror jag att det hade blivit en rundresa i USA (New York, Niagarafallen och New England), men vi får väl se efter jul hur det ser ut på matfronten, när det börjar bli dags att planera lite närmare vad som ska hända nästa sommarsemester.

    Jag känner lite USA-abstinens just nu, men som tur är ska jag dit på tjänsteresa i oktober. Jag hinner med en ledig dag i San Francisco, och eftersom jag varit där förut är planen inte att springa runt till några särskilda sevärdheter, utan bara promenera runt och uppleva stan i största allmänhet. Har bokat ett hotell vid Union Square, så jag kommer att bo mitt i smeten. I slutet har jag också en ledig dag, då på östkusten, så den tänkte jag spendera på en bra outlet vid Williamsburg. Sportgrejer och vissa klädmärken är ju mycket billigare i USA, särskilt med den relativt fördelaktiga dollarkursen, så lika bra att passa på med lite shopping också. Som småbarnsmamma är det dessutom höjden av lyx att få ägna en hel dag åt shopping i lugn och ro.

  • Lapinette

    Tinga - ja du kommer verkligen att få din beskärda del av resor. Vad är det i New England som lockar? Jag har själv kollat lite löst på att bila från Chicago upp till Quebec men vet inte så mycket om området däremellan. Sen har jag också tittat på alternativet att bila från New York och till Canada och då är det väl New England vi passerar? Sen har jag varit och sniffat på Michigan.

  • Tinga

    Lappis - jag tänker mig de där traditionella badorterna norr om New York, typ Provincetown, Nantucket, osv, - lite a la Lexington. Vi vill ju gärna bada lite också. Sen tror jag att skogarna i Vermont också kan vara trevliga, fast dit borde man nog åka på hösten, när bladen har börjat skifta färg. Vill gärna tillbaka till New York också, och så se Niagarafallen, och Boston med universitet och sådär, så det är väl den saliga blandningen som lockar.

  • Tinga

    En sak som jag gillar med USA är att det är så lätt att få kontakt och prata med folk. Visst, det är bara ytliga kontakter, men det är ju oftast det det ändå är under en resa, och att få prata med "lokalbefolkningen" tycker jag är en rolig del av att resa. När vi var i Kalifornien för några år sen pratade vi med massor av människor, om både högt och lågt.

Svar på tråden Tur & retur