Inlägg från: Telis |Visa alla inlägg
  • Telis

    Tur & retur

    snaily, ååååh, jag har bott på ett hotell i Österrike där hälften av alla gäster blev svårt magsjuka inom loppet av ett par timmar en förmiddag och researrangören skyllde på vinterkräksjuka. Tillåt mig tvivla... Dom som blev sjuka fick 2000 kr i rabatt på nästa års resa men bara till samma hotell - undrar hur många som hade lust att åka tillbaka till det stället?

  • Telis

    Puder möjligen men telis? Och dom två orden i kombination? Nä, jag fattar ingenting.

  • Telis

    Vad kul, Piggelin! Detaljer bitte! Men finns det någon från den andra tråden som inte läser här?

  • Telis
    Lapinette skrev 2010-11-30 14:51:58 följande:
    Senaste resesurfningen så här i kylan är faktiskt på Island. Funderar på om jag ska ge en flygbiljett till maken i julklapp .. dock ska vi inte åka förrän i Juni. Fast jag har inte bestämt mig än ... det kan även bli massage på Sturebadet eller pt-timmar på SATS.
    *biter mig i tungan*
  • Telis
    Lapinette skrev 2010-11-30 15:45:41 följande:
    Telis - ajjj!!! Varför biter du dig??
    För att jag inte ska tjata mer om Island, du vet ju redan så väl vad jag tycker.
  • Telis

    Lappis, nej att hinna hela vägen (riksettan ) runt gör man inte på några dagar, det är inte så värst bra vägar. Så även korta avstånd kan ta längre tid än man tror.


    Det som man absolut inte ska missa, tycker jag, är att kolla in Reykjavik (svårt att missa eftersom man antagligen bor där ), bada i Blå lagunen, åka Gyllene cirkeln (Thingvellir, Gullfoss och gejsrarna), och att åka till Jökulssárlón-lagunen (ja, jag erkänner att jag var tvungen att goggla stavningen ) där Vattnajökull kalvar i havet.


    Sen om man hinner och gillar det så är det ju förstås härligt att rida islandshäst. Ett par fd kollegor var där och red, de stannade vid ett ställe och badade där två bäckar flöt ihop. Den ena bäcken bestod av smältvatten från en glaciär och den andra av skållhett vatten från jordens inre men precis där dom flöt ihop blev vattnet en så där 38 grader.


    Sen är det så häftigt att bara åka runt och kolla in landskapet, det skiftar hela tiden och lite här och där hittar man lerpölar som kokar eller hål i marken som det pyser ånga ur.


    Island är så galet coolt!

  • Telis

    Alltså, man hinner ju förstås åka runt hela Island på fyra dagar, så stor är inte ön och så dåliga är inte riksettan men man skulle inte hinna se så mycket mer.

  • Telis

    Grattis, Lappis!! Den julklappen kan inte gå fel! När åker ni?

  • Telis

    Krakow är väl i en klass för sig men jag har hört att Warsawa ska vara jättefint också. Dom har ju byggt upp hela Gamla Stan som den såg ut innan andra världskriget och nu för tiden bygger dom ju skyskrapor i glas som alla andra storstäder. En kollega var där och hon sa att dom hade bott så himla fint och fått helt fantastisk mat. Jag blev riktigt sugen på att åka dit efter att ha sett hennes bilder och hört hennes berättelser.

    Fast ännu hellre Krakow, inte minst för Auschwitz.

  • Telis

    Tinga, Wien blev jag jättebesviken på, München är lite småtrevligt (dom har bla ett fantastiskt tekniskt museum). Men finast är Salzburg om man pratar städer i den delen av världen.

    Annars kan jag rekommendera ett stopp i Berchtesgaden, ni är ju intresserade av andra världskriget. Där kan man titta på Hitlers örnnäste och en liten bit längre bort ligger Köningssee. Den sjön är det vackraste ställe jag har varit på i hela mitt liv faktiskt. Sjön ligger inklämd mellan höga alptoppar och är alldeles smaragdgrön. På sjön är vanlig båttrafik förbjuden men dom kör några små turistbåtar som man kan ta en tur med. Båtarna drivs bara med elmotorer så man glider fram alldeles ljudlöst på sjön.

    Äsch, jag kan inte med ord förklara hur magiskt det är i verkligenheten men så här ser det ut på bild iallafall:
    www.flickr.com/photos/eloyrodri/4179800617/

  • Telis

    Men dra mig baklänges, Lappis, firar ni femårig bröllopsdag redan?! Det måste ju betyda att vi gör det också.

  • Telis

    Tinga och Lappis, båda era resor låter som resor jag skulle kunna kopiera rakt av men det blir nog först om en sisådär tio år när sonen (förhoppningsvis) lärt sig åka bil.

    Lappis, vad fin Annecysjön var! Jag har åkt förbi den kanske 15 gånger men alltid på vintern och då är den fin men inte riktigt så fin.

  • Telis

    kängu, hit ska vi i juni: www.langley.eu/sv/solresor-sommar/kreta/almirida/  Langley brukar ha jättegod mat och muggles och hennes familj var där förra året och dom var supernöjda. Känns lite lyxigt också att man kan låna spjälsäng och att dom har barnstolar, barnpool och en liten trädgård också, det är väl inte helt vanligt i Grekland. Vi kanske ses?

    Jag har bara varit på Kreta en gång förut, i Rethymnon, och dit åker jag aldrig tillbaka, så det rekommenderar jag inte. Men å andra sidan är jag orättvis, vi kanske bara hade otur. Hade vi bott på ett bättre hotell hade det kanske varit okej?

    Vi kanske ses i augusti annars, vi brukar vara på norra Öland en vecka varje sommar.

  • Telis

    kängu, ja jag tyckte också att det var helt okej priser! Jag tittade rätt mycket på olika alternativ på Kreta men hittade inget som var så värst mycket billigare. (Inte om man jämförde med att man har halvpension, havsutsikt osv).

  • Telis

    Lappis, så himla tråkigt om ni måste ställa in resan, jag vet ju hur du sett fram emot den! Men jag förstår er, jag hade inte åkt om det hade varit jag.

    Har ni funderat på vad ni skulle kunna göra istället i så fall eller är ni fortfarande upptagna med att fundera på att åka eller inte åka till Japan?

Svar på tråden Tur & retur