Inlägg från: Osskox |Visa alla inlägg
  • Osskox

    Bröllop á la Astrid Lindgren-lantligt

    Jag och min pojkvän planerar giftemål i sommar.


    Vi ska köpa hans barndomsgård som är en riktig Barnen i Bullerbyn-idyll och i samband med detta vill vi gärna gifta oss.


    Varken han eller jag är intresserade av att lägga en förmögenhet på ett klassiskt Hollywood-bröllop utan vi vill hålla det enkelt.


    Än så länge har vi kommit överrens om att vi vill gifta oss på gården (utomhus om vädret tillåter, annars på höskullen i en lada) och vi vill bara att den närmaste familjen samt 2-3 kompisar var närvarar.


    Vi vill ändå att bröllopet ska bli speciellt och personligt, genom att hålla oss till det lantliga temat rakt igenom, nästan i "dräng-stil". Min kille kommer ha enkel skjorta, gammaldags hängseln och ev. hatt, medan jag kommer ha en enkel vit klänning och en handplockade blommor i handen.


    Vi tänker oss typ grillbuffé som middag och vi ska hålla ögonen öppna efter någon som kan spela dragspel/munspel under vigseln.


    Det jag vill ha hjälp med nu är att komma på de små, men ack så viktiga detaljerna för att få ihop detta bröllop!


    Hjälp mig att hitta andras bilder från liknande bilder, eller ord som kan hjälpa mig att hitta inspirerande bilder i en googel sökning :)


    Jag har försökt hitta en klänning, men vet inte var jag ska leta. Jag vill hitta en enkel klänning, kort eller lång.


    Tar tacksamt emot idéer för allt annat som skulle kunna vara kul detaljer på vårt bröllop!


     

  • Svar på tråden Bröllop á la Astrid Lindgren-lantligt
  • Osskox

    Tack så mycket för alla era svar :)


    Just nu funderar jag mest på var vi ska få tag i killens kläder.....? Vanliga hängslen, ok - men av en lite äldre modell....? Skjorta kan man ju alltid sy upp och byxor borde man ju kunna hitta.


    Jag hittade av en slump en klänning igår som var såå fiiiiiiin :) Så hittar jag ingen bland student-/sommarklänningarna till våren så får det nog bli den.

  • Osskox

    Hej allihopa, kul att ni har väckt liv i tråden igen :)
    Jag har nu köpt en klänning, den här:

    http://www.lightinthebox.com/A-line-V-neck-Floor-length-Chiffon-Elastic-Satin-Wedding-Dress--FSY02275-_p152973.html

    Jag är ganska lik modellen, så jag tror att det blir jättefint :) Ska ha håret ungefär så - lite uppsatt men mycket ner på ryggen, lockat.

    Vi kommer inte veta förrän om några månader när vi kommer kuna flytta in, men jag hoppas att det inte blir för sent så att vi kan ha bröllopet under tiden som blomorna blommar som bäst :) Annars får man helt enkelt lägga in lite höstliga detaljer istället. Ni kan säkert hjälpa mig med det också ;)

Svar på tråden Bröllop á la Astrid Lindgren-lantligt