• snaily

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    AM
    Vad fiffigt med ärret! Och mysigt med bebisar vägg i vägg!
    Hoppas du inte behöver ha så jätteont nu, passa på att vila och bli uppassad på!

    Trött och kinkig Yngla kräver uppmärksamhet... see ya!

  • snaily

    Hurra för det gamla grrl-kontot!


    Telemarkgrrl skrev 2011-09-24 15:15:03 följande:
    En annan fördel med ett stängt forum är att man kan ha underforum/undertrådar (om det är tekniskt möjligt förstås) med tex bilder, recept, barnens födelsedagar, BF-listan, inköpslistan till Ullared osv så slipper det efterfrågas med jämna mellanrum.
    Å - men det där låter väl alldeles strålande fiffigt och bra!?

    Däremot tänkte jag också på det du skriver om dubbla trådar - det kommer nog kännas väldigt splittrat och svårt att hinna läsa och skriva i båda utan att blanda ihop allt. (tex råka försäga sig i öppna tråden).

    Jag är också för att prova men det har jag ju redan sagt.

    Nu ska jag försöka få barnet att sova... hon råkade ta en oplanerad powernap i bilen (trots mina försök att hålla henne vaken, inte ofta det är åt det hållet med henne ) så hon blev lite för pigg...

    Lidingö imorgon, hoppas på fint väder då också. Måste genast kolla vad meterologerna säger...

    AM
    Hur känns det i lilla maggen idag?
  • snaily
    Oupsie skrev 2011-09-23 22:18:29 följande:
    Snaily, om inte annat så är det ju bra för plånboken . Men ibland vill man ju faktiskt hitta något, och då kan det ju vara lite trist. Jag är sådan i perioder, hittar ingenting, och andra gånger är jag riktigt shopoholic. Jag är nog en periodare dåObestämd?
    Periodare låter det som, ja. Men ja, det är ju jättetrist när man är ute efter nåt specifikt och inte hittar det. Det tycker jag händer mig rätt ofta, antagligen för att jag redan bestämt innan precis hur det där klädesplagget ska se ut och sen FINNS det inget sånt. Får börja designa och sy själv, eller inte, ha ha!
  • snaily

    AM
    Låter fint med fina fisken. Hoppas magmusklerna knyter upp sig igen!

    Jo, dagens väder skulle sitta som en smäck!

  • snaily

    Tack för alla hejarop och lyckönskningar! Jag är hemma välbehållen med medalj runt halsen. Tiden var verkligen inget märkvärdigt men bättre än jag hade trott, så jag är nöjd. Nöjd framför allt för att jag var rätt trött sista kilometern så jag hade nog inte kunnat springa så mycket fortare. Men en spurt hade jag lite krafter till i alla fall, alla smygläsare som var där och kollade såg nog bara ett grått streck, ha ha. Nu siktar jag mot Tjejvasan, betydligt större utmaning för mig.

    Maken och Yngla var med, hon sov inget och åt nästan inget idag, för mycket som hände runt omkring henne. Nu vankas snart sen middag.

  • snaily

    Hattis
    Åh vad jag känner igen det där! Jag var inte anträffbar på telefon på flera månader, eller det är jag knappt nu heller förresten. Åka eller gå och handla var för mig ett omöjligt projekt (kändes det som) första HALVÅRET, sen började jag ta mig till affären... Andra mammor flängde runt på det ena och det andra, jag tog mig till BVC, och så småningom till babysimmet... inget annat. Men den "värsta" (eller bästa?) bebisbubbletiden passerade ändå rätt fort förbi, sett såhär några månader i efterhand.
    Gör inte en massa saker för att du borde eller måste, är mitt råd! Tids nog hinner man nog göra en massa saker, men titta på en sovande spädis kan du bara göra nu. Kram!

  • snaily

    Eller nä, vem lurar jag, för mig var det nog värsta snarare än bästa.

  • snaily

    Här har vi också tonvis med äpplen som vi inte tar hand om alls... Jag har ingen som helst lust att göra något äppelmos eller annat, och inte tid heller. Men kanske kan lura maken att göra en liten äppelpaj till helgen innan alla äpplen är döda... Fast vänta nu, på lördag ska ju han på bröllop, usch för tråkig ensam kväll! På tal om det -

    Liten
    Jobbigt med bortrest make! Skickar över några kilo tålamod och energi!

    Och nu tänkte jag berätta något - inte superintressant alls i och för sig - men ångrade mig av noja att bli avslöjad. Stängd tråd, vad tror ni om den idén?

  • snaily

    MSW
    Oj, vad svårt, finns det något liknande ord? Ööööh... Go ahead and eat? Help yourself?

  • snaily
    Oupsie skrev 2011-09-27 11:13:39 följande:
    Angående att bebisbubbla, vi bor ju en bit från våra familjer och även många av våra vänner bor en bra bit härifrån, så vi kände aldrig att det blev för mycket besök. Snarare tvärtom, att vi gärna ville visa upp vår bebis men hade ingen att visa henne för . Fast samtidigt så mådde jag ju inte så himla bra, så på så vis blev det nog ganska lagom på det här viset.
    Samma var det för oss! Jag ville inget hellre än att få mamma på besök precis i början men hon var ju sjuk plus bodde långt borta. Syrran kom när Y var tre veckor tror jag, och det kändes självklart att de skulle få komma. Däremot nekade vi makens jobbarkompisar flera gånger har jag för mig (de var väldigt "på" tidigt), jag mådde ju riktigt uselt i början vilket påverkade mitt "bubblande" rätt länge. Alldeles i början SKULLE man ju annars kunnat flängt runt en del då Y faktiskt sov en del och åt nästan var som helst (fast då ville jag ju inte för jag var deprimerad) men redan vid 8 veckors ålder blev jag ju begränsad av att hon behövde lugn och ro vid amning. Först lugn och ro, sen krävde hon en säng, och ännu lite senare var det bara sängen hemma som dög. Och eftersom hon ätit så sparsamt av annan mat så blir det ju rätt begränsande när man bara kan amma hemma...

    Cicci
    Grattis till tjänsten, vad kul! (Mitt tangentbord ville byta ut l:et i kul mot ett k, ha ha)
  • snaily

    Snorkis
    Fy vilken jobbig situation! Tycker AM och BS sagt mycket kloka saker och skriver under på alltihop! Jag känner inte heller någon i stan där vi bor och hade stora förhoppningar på min mammagrupp, men hittade ingen som det klickade med där. Alla (såklart) rätt mycket yngre än mig för övrigt. Däremot har jag fikat en gång med en tjej från babysimgruppen, alltså finns det hopp om mamma-liv även utanför mammagruppen. Öppna förskolan kan nog vara bra också!
    Tycker absolut du ska gå på babymassageträffen om du orkar, det är ju de som gjort bort sig här, inte du! Kram!

  • snaily

    Jag tappade min helt nya mobiltelefon i tekoppen... Och var dum nog att inte öppna telefonen på en gång utan torkade den utvändigt bara (puckat!), nu verkar den inte må så bra... Tips?

  • snaily

    AM
    Tack för tips, nu ligger den i ris! Ja, den var på när jag tappade den och fortsatte att vara på, den verkade inte reagera just då utan typ en halvtimme senare, då stod det i displayen att det var något problem med sim-kortet.

  • snaily
    fru AM skrev 2011-09-27 14:05:15 följande:
    Kom på att man nog ska torka telefonen så gott man kan invändigt innan man stoppar den i riset - så att inte stärkelsen klibbar fast inne i telefonen  


    Nu är jag så jäkla otålig så jag har redan startat igång den, bara för att se om den funkar, och det gör den. Kanske ska ploppa ner den i riset resten av dagen för säkerhets skull... Känner mig så himla handikappad utan bara.

    Hur gör man nu då? Känns lite splittrat att hålla reda på två trådar samtidigt... men det tar väl lite tid innan det blir någon riktig fart på Den Stängda Tråden...?
Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!