Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    AM, jag tycker det är jäkligt skönt med lite "ytliga problem" mitt upp i allt mitt eget ångest-klagande. Och allt annat allvarligt som pågår för folk. Jag skulle inte stå ut varsig med tråden eller mig själv om där inte fanns lite blandat.

  • passionsblomman

    Kängu, det är väl kanon ifall du kan göra en kombo av hemma med Ru och plugga! Det låter som precis en sådan sak jag själv gärna skulle vilja kunna göra.

    Klockis, skönt med lagom sjuk unge så du kan få vara lite ifred från tok-bryten på jobbet.

    Om man skulle ta och tigga lite nackmassage av sambon igen? För att då kanske det går att sova inatt. Bäst jag skyndar mig inann han lägger sig!

  • passionsblomman

    Klockis, jag HAR fått nackmassage nu! *andas in linimentångor*

    Jag ska bara.....

    ...stänga av datorn också. Och skicka in en kram i tråden. alla.

    Piggelin förresten, visst inser du att det nu är dags för dagliga rapporter? Så vi vet var vi har dig och kan hejja på när det är dags. Iiiih! Det kan ju vara dags när som helst!

  • passionsblomman

    Min son har ätit precis samma som vi redan från att man lämnat det totala puréstadiet. Det har petas in det som passat från den erbjud´na maten, både hemma och borta.
    Jag har som Lappis aldrig någonsin gjort egen mat till ungarna.

    Håller HELT med Koko om att vi ofta underskattar barns smak och vilja att äta. Min son var medoss på middag hos en kille som är kock och lagar underbar mat. Han var8 år då och förväntades äta korv med bröd i köket med de 2-3 åringar som var där också. Han var påtagligt besviken eftersom han när kockan sa varsågod genast satte sig till brods vid der "riktiga bordet" som var fint dukat med härlig förrätt och där det sdan skulle ätas oxfilé. Det blev lite pinsamt faktiskt för vi var ju tvunga att säga att han inte fick sitta där...

    Han har i egenskap av enda barnet nästan alltid varit med oss på restaurang och har numera mer och mer börjat kika på vuxenmenyerna och det är inte alls givet att de mesiga klassikerna på barnmenyn faller honom på läppen längre.
    Faktum är att det blivit lite av ett kriterium i vårt betyggsystem att vi tycker en bra restaurang ska kunna ebrbuda den "vuxna" maten i barnportion.

    Kolla förresten Tingas pojkar, hur många skulle tippa Ädelost som enda accepterade föda?

    De gånger sonen inte velat äta av allt så har det väl blivit mest potatis eller ris eller om det funnits gott mjukt bröd till.
    Jag tycker mig ha märkt att många barn gillar det ganska "rent" så att de ser vad saker är för något. Men även det är ju olika.

    Och OFTA har det blivit helt länsade fat på saker där jag trott att man mest behöver beräkna på de vuxna, exempel på det är Salami, Caprese, Vitlöksbröd osv.
    Själv tryckte jag i mig försvarliga mängder sill som 1-åring till min farfars förtjusning. Min son har käakat sushi sedan ung samma ålder.

    Man vet aldrig vad barn gillar ifall de inte får pröva!

    Hehe, ett litelt nätt inlägg i matdiskussionen..

  • passionsblomman

    Åh, detta påminner mig genast omsvägerskan som på allvar tyckte att hennes snart 8-åriga flickor faktiskt behövde "något att äta" INNAN festmaten kom fram på sambons 40-årsfirande. Dvs de behövde trots att de ätit kl 13 äta kl 15.15 fast maten skulle serveras kl 16. Och när de erbjöds att gå ut och plocka frukt i trädgården "ville de inte HA frukt" nhä. Skit i´t då och bra, då lär ni ju äta iaf när det väl är serverat.

  • passionsblomman

    Oj, jag postade förra inlägget innan jag sett Telis senaste inlägg. (har suttit i telefon med CvL emellan)

    Jag fatde mycket väl vad du tänkte Telis, jag tycker bara mat och barn är ett intressant asamtalsämne. Jag trodde inte alls att du hörde till Korvochbrödmaffian.

    Nu ska vi åka och hämta mer Menopur, för mina värden såg jättebra ut och på onsdag ska vi göra ÄP!!!

    Ses sen! *lite bråttom plötsligt*

  • passionsblomman

     


    _koko_ skrev 2010-10-29 17:58:07 följande:
    PB - Strålande nyheter! Säger det igen: Nu jäklar!



    NU jäklar!!!

    *mycket lättad av dagens besked och skitnervös för fortsättningen*

    Du, jag är förresten lika nyfiken på din väg till Conny som jag är på alla andras och allt är nog luddigare för mig än jag ibland tror. Telis gav mig en jättefin helhetsbild av sin resa alldeles nyligt och jag skulle bli jätteglad om jag fick bättre bild av din. Ifall du har lust, tid och ork att berätta såklart. Jag blandar verkligen ibland ihop alla olika trådisars vääg till plusset. Så dina två ägg som Lappis pratade om får du gärna brodera ut texten runt.

  • passionsblomman

    *KRAMAR tillbaks*

    Själv har jag försökt få fatt i en skadad men vilt flaxande Talgoxe som sambon lyckades släppa in när katten kom med den. Fjädrar och blod överallt och då ropar sambon "kom här pojkar kom och titta!" varpå min son och hans kompis kommer rusande och givetvis blir helt gråtfärdiga över den stackars pippin.
    Brutalt tog jag ifrån dem allt hopp om liv och framtid för fågelkraken. "Nej vi kan inte räddad en. Den kommer att bli kattens mat."

    De har jagat småfåglarna oerhört framgångsrikt sista tiden, mina kattor.

    -Ugglor är väl bara för coola fåglar! Jäkla skator!

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!