• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    I tidernas begynnelse hoppade vi på Barnkarusellen, men efter fyra år har vi fått uppleva det mesta i tivoliväg i den här stammistråden: berg- & dalbanor, skräcktunnlar, skrattsessioner i Lustiga Huset, spåmadamer … För att inte tala om alla timmar, veckor, månader, år vid Lyckohjulet – nit eller vinst denna gång …?


    Här är oftast högt i tak – vi pratar sömn och sömnbrist, barn och barnbrist (och möjligen brister hos befintliga barn ), ägglossning och utebliven ägglossning, jämlikhet och ojämlikheter, amning och flaskmatning, relationer, sorg, glädje, död, liv, recept på mat och recept på barnalstrande läkemedel och metoder … Ibland håller vi med varandra och ibland ryker vi ihop. Det blir som det blir. Tråden är som livet självt, helt enkelt.


    Välkommen att hoppa in, i farten, i trådkarusellen som utgör tivolits nav!  Presentera dig (med ålder, skostorlek, favoritchoklad, ungefärligt geografiskt läge och status i barnfabriken) när du känner dig mogen att kliva ut ur smygläsargarderoben. Många av våra stammisar är före detta smygisar … I den här tråden finns det en hittills oskriven regel som kanske skulle kunna formuleras så här: Vi bryr oss om varandra på riktigt – i glädje och sorg.


    Förra tråden: 

    www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3792698.html

  • Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!
  • passionsblomman

    Här håller vi på och Farsdagar allt vad vi kan.

    Vi serverade Far i huset världens Dagobertmackor (han är mycket förtjust i Mackor med Mycket) och jättemuggen kaffe som brunch efter att han fått lååååång sovmorgon.

    Sedan har vi varit på finkonditoriet i närmsta staden och dessutom hyrt film och köpt en massa filmgodis.
    Innan vi tittar på den, så ska vi strax äta Entrecote med Hasselbackspotatis och gräddstuvade trattkantareller och sallad med sockerärtor, avocado och pyttetomater.

    Sonen har skrivit och ritat det gulligaste kortet ever till sin pappa och så fick han ett par CD-skivor också.

  • passionsblomman

    Det här är en reprisfråga:
    Ni som ruvat, vilken dag räknade ni som dag 1?

    För på CvL verkade de inte ta så noga på det hela "bara du inte testar för tidigt" men de tyckte att ET var 0 och så dagen efter 1. För mig innebär det alltså fredag 0 och lördag 1. Vilket gör RD 9 idag då.

    Nu har Vidriga Veckan sannerligen börjat. Med alla drömmar om blod och ett mycket påtagligt molande, ffa kväll och natt som en välbekant och obehaglig del.
    Inte minns jag när molandet började de förra gångerna helelr, men jag tycker inte det var så himla tidigt som det blev nu, när det redan molat i flera dagar.

  • Fru E

    Städa ska man göra det med här drar vi på sin höjd dammsugaren ett varv men har iofs en byggarbetsplats att skylla på, dvs att det inte är lönt att anstränga sig så mycket


    i torsdags var det konferens, fredags begravning, lördag kosta outlet och idag renovering så full rulle.
    Som kvällsaktivitet på konferensen var det ölprovning som jag klarade genom att doppa tungspetsen, ingen som märkte att nivån i ölglasen inte sjönk (inbillar jag mig iaf). Lite svårare att förklara varför jag drack vatten till maten för vissa så skvallret är nog igång för fullt men det får de så gärna.
    Kan verkligen rekommendera outleten i Kosta hoppas jag inte jinxat något nu men kunde inte motstå att köpa 2 st PoP mammabyxor för sammanlagt 200 kr, gravida väninnan har samma storlek som mig så de kommer att fungera många månader. I börjarn hade jag ångest över att köpa något såhär tidigt men priset vann, fyndade även ett par plagg till glassbåten efter ok från maken

  • viktualia

    tjo


    kan fortfarande inte förstå meningen med mors- eller farsdagar.. så nåt firande har inte synts till... men Trollets pappa köpte en ny rakapparat till sig själv i alla fall... Har varit på stor shoppingtur till grannstaden. Pruttigt nog utan att hitta någon matta... mellangrå ullmatta i två storlekar - en under matsatsbordet och en som gångmatta... maxkostnad 5000 - är det omöjligt?!?

  • Fru E

    Var hos gravid väninnan idag och hon tipsade om att en ny babybutik öppnat i närheten och hade bra erbjudanden på bilbarnstolar. En acta gracco (chansar på stavning) för 1200 med fäste och allt som jag förstod det, är det ett bra pris? Känns lite fel att köpa redan nu eftersom det är väldigt tidigt men är det ett bra pris så kan kanske det motivera

  • Fru E

    Lappis-bakfull make har jag med här men jag har tvingat honom att jobba, han visste om det så han har sig själv att skylla


    Oupsie-hur går det med akupunkturen

  • fru AM

    Fru E: jag skulle kanske vänta lite med att köpa babyskydd- inte för att jag tror att det kommer gå galet med graviditeten utan för att just babyskydd ju har "bäst-före-datum". Bör "förbrukas" inom fem år ... så har ni tänkt er syskon eller att sälja stolen vidare så skulle jag vänta som sagt.

  • fru AM

    Fru E: förlåt - glömde säga GRATTIS till lyckade rea-fynd annars! Härlig shoppingtur!


     


    Och Vickan: är det just ullmatta ni vill ha? Man kan ju åka till en "golvaffär" och beställa exakta mått i t ex ull och önskad färg och så langetterar de hela härligheten. Bör inte bli så dyrt - fast det beror ju på storleken såklart!

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!