• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    I tidernas begynnelse hoppade vi på Barnkarusellen, men efter fyra år har vi fått uppleva det mesta i tivoliväg i den här stammistråden: berg- & dalbanor, skräcktunnlar, skrattsessioner i Lustiga Huset, spåmadamer … För att inte tala om alla timmar, veckor, månader, år vid Lyckohjulet – nit eller vinst denna gång …?


    Här är oftast högt i tak – vi pratar sömn och sömnbrist, barn och barnbrist (och möjligen brister hos befintliga barn ), ägglossning och utebliven ägglossning, jämlikhet och ojämlikheter, amning och flaskmatning, relationer, sorg, glädje, död, liv, recept på mat och recept på barnalstrande läkemedel och metoder … Ibland håller vi med varandra och ibland ryker vi ihop. Det blir som det blir. Tråden är som livet självt, helt enkelt.


    Välkommen att hoppa in, i farten, i trådkarusellen som utgör tivolits nav!  Presentera dig (med ålder, skostorlek, favoritchoklad, ungefärligt geografiskt läge och status i barnfabriken) när du känner dig mogen att kliva ut ur smygläsargarderoben. Många av våra stammisar är före detta smygisar … I den här tråden finns det en hittills oskriven regel som kanske skulle kunna formuleras så här: Vi bryr oss om varandra på riktigt – i glädje och sorg.


    Förra tråden: 

    www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3792698.html

  • Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!
  • snaily

    Nenne
    Regn! Ni får ta och flytta norrut helt enkelt!
    *funderar över hur en punkterad rislampa ser ut*

  • fru AM
    nennesjuttioåtta skrev 2010-11-12 12:32:50 följande:
    nä, nu ska vi åka och handla inför kvällens middag.. Lappis!!!! Kan an förbereda fondanten?
    Ja det kan man (svarar jag helt fräckt)!

     


    Muggles: Eftersom maken har sjukt mycket att göra på jobbet och knappast smygläser (just nu) tror jag att jag NÄSTAN vågar skriva vad jag köpte till honom i farsdagspresent (har ju inngen egen pappa att skämma bort): dels en grej i brunt läder (eftersom han alltid får det när det är presentdags) och en gasolbrännare att göra crème brûlée med (t ex). Det har han alltid velat ha men inte unnat sig/oss.

  • nennesjuttioåtta

    snaily - jag kan skicka en magbild till galleriet. Eller inte.

  • nennesjuttioåtta

    AM - perfekt! (både att fondanten går att förbereda och fars dagspresenten)! Min man får en Porsche (oops, tänk om han tjuvläser nu! DOH! Allt är förstööört!)


     


     


     


     


  • fru AM

    Nenne: Fondanterna: Jag brukar lägga plastfilm över formarna bara -  om jag förbereder i god tid - så att inte ytan "torkar". Jag vet inte om det behövs, men det känns bra.

  • fru AM

    Och angående Porschen så HOPPAS jag verkligen att inte min man tjuvläser för då kommer han tycka gasolbrännaren känns lite B ...

  • nennesjuttioåtta

    bra trick med gladpacken där. Nu ska jag slira iväg, på riktigt. Kom ju på att yoghurtbaguetterna skulle jäsa 2 timmar så det blev att sätta en deg istället. Vilket var bra för Pricken somnade av assistentljudet. Tjingeling!

  • nennesjuttioåtta

    mäh, en gasolbrännare som han vill ha är väl snarare A?!?

  • fru AM

    Och fy fasen vad jag älskar butiken John Wall! JAg skulle lätt kunna bränna hela apanaget där om ja ginte behärskade mig. Alla dessa hushållsapparater, skålar, vispar, slevar, städgrejor, elprylar ............. JAg vill ha ett Amex Centurion NU!

  • passionsblomman

    Klockarbol, *håller tyst och bara kramar*

    Smint, nää, Klockis är inte gravid. (såvida det inte är något du verkligen låtit bli att tala om här Klockis!)

    Telis, GRATTIS till jobbet och inte minst till er familjedecember!

    Nenne, grattis också!

    Snigel, fina magen!

    Lappis, förbannade väntan!

    Mugglan, nä, jag förstår att du sållar i vad du läser just nu, därför hänvisar jag helt till andra tråden, men jag vet att många undrar hur det går, så jag säger till när där kommer uppdateringar, så får alla läsa själva.

    Mugglan igen, Fars dag (liksom mors dag) försöker vi hålla på en barn-förälder-nivå, alltså att det uppvaktas lite utvifrån vad barnet tycker och i ganska sansad stil. Alltså egna teckningar och spretiga "Pappa ja jillar dej" och något som sonen är med och bestämmer. Just nu tycker han att gå ut på restaurang med hela familjen är jättemysigt, så det kan det nog bli. Eller att åka och bowla, bio eller något i den stilen.
    En bok eller så brukar det bli också, för mor i huset gillar paket och brickor med festligt fika.....

    Piggelin, HOPPAS du inte har möjlighet att läsa det här just nu utan har fullt upp med att ta värkarna! HEJJA!

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!