• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    I tidernas begynnelse hoppade vi på Barnkarusellen, men efter fyra år har vi fått uppleva det mesta i tivoliväg i den här stammistråden: berg- & dalbanor, skräcktunnlar, skrattsessioner i Lustiga Huset, spåmadamer … För att inte tala om alla timmar, veckor, månader, år vid Lyckohjulet – nit eller vinst denna gång …?


    Här är oftast högt i tak – vi pratar sömn och sömnbrist, barn och barnbrist (och möjligen brister hos befintliga barn ), ägglossning och utebliven ägglossning, jämlikhet och ojämlikheter, amning och flaskmatning, relationer, sorg, glädje, död, liv, recept på mat och recept på barnalstrande läkemedel och metoder … Ibland håller vi med varandra och ibland ryker vi ihop. Det blir som det blir. Tråden är som livet självt, helt enkelt.


    Välkommen att hoppa in, i farten, i trådkarusellen som utgör tivolits nav!  Presentera dig (med ålder, skostorlek, favoritchoklad, ungefärligt geografiskt läge och status i barnfabriken) när du känner dig mogen att kliva ut ur smygläsargarderoben. Många av våra stammisar är före detta smygisar … I den här tråden finns det en hittills oskriven regel som kanske skulle kunna formuleras så här: Vi bryr oss om varandra på riktigt – i glädje och sorg.


    Förra tråden: 

    www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3792698.html

  • Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!
  • Parnassia

    3barnsmor - vad kul med en smygläsare ute ut garderoben! Det är fascinerande med alla smygläsare. Mugglan (tror jag det var) skrev någon gång om "dokusåpan vi har roller i". Det tänker jag på ofta. Vad spännande det vore att få veta hur många smygläsare som finns där ute. Tänk om man kunde göra en anonym undersökning på nåt sätt. Eller man kanske inte vill veta.


    Och fascinerande är det också att man kan smygläsa så länge utan att ge sig in i leken.


    Våra barns dagis verkar funka på samma sätt  fö.

  • Lapinette

    EA - jag fick alltid tant innan dag 14 när jag gjorde både FET och IVF trots att jag tog prog. Många andra får inte tanten förrän de slutar med progesteronet. Ett undantag hade jag dock och det var vid vår sista FET. Ingen tant .. jag viskar till maken - jag är gravid. Men så testade jag minus.

    Tyvärr EA det finns inget rätt, fel eller facit i den här karusellen. Testa om du vill veta, om du tycker det är outhärdligt. Nu har det väl ändå gått så pass lång tid att testet kommer att ge besked. KRAM till dig, förstår hur jäkla hemskt du mår.

  • Lapinette

    Tinga - undrade om du hört nyheten om mugglan, var på väg att smsa.

  • Klockarbol

    Go kväll i tråden!

    *Vinkar till 3barsmor*

    PB- gott att ni kommit fram ordentligt utan varesig buckliga djur eller andra

    Muggles - Stort och varmt grattis! Jag skickar även med en hand att hålla i när det känns läskigt eller oroligt!

    När våra bekanta fick besked att de väntade tvillingar för en massa år sedan så ringde frun i familjen 4 gånger på raken och undrade var dom skulle få plats med en spjälsäng till
    Femte gången hon ringde samma kväll så utbrast hon "Dom är så himla inavlade i *makens födelseort*

    Hennes make blev inte ett dug gglad och jag tror att han än i dag glatt påpekar att tvillingfödslar oftast ärvs på mödernet!

  • 3barnsmor

    Jag kan ju villigt erkänna en sak, när jag var föräldrarledig med tjejerna följde jag Glamour och Hem till gården slaviskt, men under föräldrarledigheten med min pojke var ni min dokusåpa !
      
    PB: Jag bor en bit söder om dig!

  • Tinga
    Lapinette skrev 2010-11-02 22:07:46 följande:
    Tinga - undrade om du hört nyheten om mugglan, var på väg att smsa.

    Jag fick sms från Muggles i förmiddags, men har befunnit mig utomlands på tjänsteresa och därför inte kunna logga in förrän nu.

    Och så skrev jag förresten fel ovan - det heter tvillingtransfusionssyndrom och inte -symptom som skrev.

    Nu natti, natti.

  • passionsblomman

    Tinga, tack för utredningen av begreppen där med Piff&Puff och moderkakor och allt!
    Jag minns att vi pratade om Pergon där i somras. Det är lite därför jag undrar hur länge man egentligen kan se effekt av de hästkurer till hormoner som en IVF faktiskt är.

    EA, lappis skriver skitbra där! Och jag har å min sida flera ggr fått vänta tills  jag slutat med progget helt innan tanten kommit trots att jag testat minus. Både vid Inseminarium, IVF och FET. It sucks! Skit i FL och kramas med oss i stället!

  • Klockarbol

    Ett mycket sorgligt och otäckt inlägg i försäkringkasse-eländet

    http://www.unt.se/startsidan/man-hotade-tanda-eld-pa-sig-sjalv-1101589.aspx

    Maken konstaterade att han jobbade på rätt sida byggnaden, personalen på andra sidan byggnaden fick tillämpa arbetsrotation för de fick så ont i huvudet av bensinlukten

    Själv är jag glad och tacksam att jag fokuserat brottats med pivotdiagram som inte alls blev det jag ville så jag hadehelt missat dagens drama i arbetsstaden...

  • Lapinette

    Tinga - och jag skickade ett sms till maken av misstag till mugglan när jag satt och väntade på Cityakuten och hon svarade med att det är tvillingar!

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!