Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Lappis, ja det är ju kanon ifall man trots allt kan få sova lite och ändå jobba undan en del. Mitt senaste jobb steg jag ju upp 03.50 och det bara GÅR inte med en redig praktinfektion i kroppen. Man dör nästan bara av att stiga upp. Och att sedan jobba med att lyfta och kånka hela dagen och dessutom i endast 14 graders värme det blir helt ohållbart.

  • passionsblomman

    Piggelin, jag tror din kropp tar det här i så små steg i taget nu i startgroparna, att du knappt märker hur den mjukar upp och gör sig beredd. Den där molvärken du vet som avtar igen osv. Sedan, när det väl drar igång är det då redan jätteförberett.

  • passionsblomman

     


    Lapinette skrev 2010-11-05 10:39:44 följande:
    Förresten, min make insisterar på att jag ska besöka en ny läkare eftersom jag aldrig blir frisk. Vart i helsefyr ska jag gå (har varit på Cityakuten i veckan). Har varken tid eller lust men han är så jäkla envis och tycker jag är dum.

    Men om du har virus så finns det ju inget som hjälper. En vecka-tio dagar är inget konstigt att det kan sitta i. Tro mig! Man måste v-i-l-a och hålla sig lugn. Det är det enda som hjälper, eftersom kroppen måste ta hand om varenda liten invaderande virus-krigare helt själv.

  • passionsblomman

     


    Telis skrev 2010-11-05 10:56:00 följande:
    PB, jag är säker på att dom skulle ha ringt vid det här laget om ägget inte delat på sig ordentligt, det hade dom ju sett redan när dom kom till jobbet imorse! Spreta på ordentligt kl 14, jag ska tänka på dig!

    Visst borde de väl det????
    Jag tänker iallafall gå och duscha nu.
    Jag kan ju inte sitta här så jag får lägga upp mig otvättad ifall det blir av.

  • passionsblomman

    Ang medicinering så är det faktiskt ett jätteproblem, och en starkt bidragande orsak till att vi nu står inför detta med multiresistena bakterier i världen, att folk har en tendens att man inte är nöjd ifall man får gå ifrån VC med bara en diagnos men utan piller. Alltså har läkare förr skrivit ut en jäkla massa penicillin "för säkerhets skull" eller mest för att få tyst på patienten.

    Det hjälper inte kroppen att ta hand om ett virus att äta penicilin. Tvärtom. eftersom penicillin slår ut även en del av kroppens eget immunförsvar så tar det istället längre tid och man drar lättare på sig ännu värre följdinfektoner.

    En anledning till att förkylningar och andra virus är så vanliga är ju just att det inte finns något botemedel. Den som upptäcker hur man verligen tar kål på en rejäl förkylning kommer att bli stenrik. Och minska sjukfrånvaron med många många dagar.
    Har du Kan Jang och Chi San hemma Lappis? för de två hjälper faktiskt en del. Åtminstonde bidrar de till att pigga upp.

    Om du fortfarande har feber om några dagar, ska du däremot uppsöka läkare igen, för den borde försvinna snart.

  • passionsblomman

    Jag vill också se ank-föreställningen! Kanske vid runda bordet?

    Lappis, ja Kan Jang är bäst precis när man känner att det börjar. Ta bara och få hem Chi San då. maken ställer säkert upp och soppar medikamenter?
    Huvudsaken är att du är lugn och stillsam och är rädd om dig.

  • passionsblomman

    AM, nä, ingen sådan där blasto...cyt? Det är vid den där långtidsodlingen det blir sådana.

    jag frågade förresten doktorn förra ggn om de också använder ord som Guldägg och så, eller om det är trådspråk. -man vet ju aldrig...

    Han sa att Guldägg vet man inte förrän det blev barn att det var. Fram till dess pratar de bara om "snygga embryon" sa han. Men det här kunde gärna få vara The Guldägg. Jag står inte ut med mer sådant här.

  • passionsblomman

    Hej alla! Hihi, här har ni redan rett ut det hela ser jag!

    Doktorns ord:
    "Ja ni har ett snyggt embryo här, möjligen lite långsamt, det hade gärna kunnat få vara fyra celler, för den statistken är bäst. men den även på tvåcelliga har vi resultat, så det finns hopp om det här. Huvudsaken är att det ser rent och fint ut och det gör det. Om det delar sig vidare blir det ingen skillnad längre fram." Sa han.

    Vi skämtade lite och han sa att lagom vid Påskallavik på vår hemresa) så är det fyrcelligt, men jag undrade om det inte kunde vara en deal att de blev det ungefär vid fördrinken på 40-årsmiddagen nu istället. Det trodde han absolut.

    Jag har hunnit umgås en hel del med de riktigt mörka-och egentligen inte alls logiska tankarna-idag. De som viskar från axeln att när nu Ninnis i granntrådenoch EA  och Mugglan lyckats av alla de jag hållit i handen de här senaste veckorna, så kommer givetvis inte jag också att göra det utan det blir jag och min enfaldiga längtan över. Jag vet att det är fånigt, och det verkar antagligen missunsamt också, men det är inte att Jag inte unnar alla andra sina plus-tvärtom. Men jag vill också vara en av dem.
    ja, ni fattar ju, hoppas jag.
     

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!