• Äldre 23 Oct 23:19
    17941461 visningar
    24028 svar
    24028
    17941461

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Vilken jättefin trådstar(t) - jag blev rakt lite tårögd

    Snaily - Låter som ett mycket bra upplägg på hur man bäst väljer bebisnamn

    Jag är avundsjuk på både körsbär och lingon jag! Svamp har jag en del kvar även om torkan gjorde att det mest blev trattisar som fylldes på i år.
    Ska hämta min underbara bärbok och se om jag hittar nåt av mina favoritrecept med körsbär!

    Där maken bodde när vi träffades för 100 år sedan fanns det morell-träd i trädgården, det saknar jag enormt! Vilken gudomlig saft det blir av skuggmoreller!
    (Annars kan jag inte säga att jag saknar så mycket från det huset eftersom det låg knappt 75m från sväronens hus...)

    Någon (Porschez?) undrade hur gammal min äldsta dotter är i förra tråden - hon är 18, blir 19 i januari.
    Skumt egentligen, när jag var lika gammal som hon är nu så hade jag redan flyttat ihop med den numera äkta hälften...

  • Äldre 23 Oct 23:58
    #58

    Snorkfröken - Jag bara gapar förvånat (och en god portion förbannat, får man skriva så?). Trodde att jag hade hört det mesta i dumhetsväg - och efter ett antal år i mitt yrke hinner man höra mycket dumt - men detta tog priset alla kategorier

    Håller med ovanstående att jag hoppas det var en rejäl nervositetsgroda. Ochjag hoppas hon kommer att våga be om ursäkt.

  • Äldre 24 Oct 17:19

    Fru E - tråkigt att höra om din mormor.
    Även jag håller tumme för att allt annant ska gå jättebra!

    Nu trodde jag att jag hade järnkoll på vad jag skulle kommentera men när samtliga familjemedlemmar tjatar hål i huvudet på mig just nu så försvann allt huxflux  :/

    Vi tillhör också kategorin "det tar en evighet att bli klar med renoveringsarbeten". I ett litet hus där man ska bo i röran så blir det så begränsat med tid att hålla på, mest för att det tar en halv dag att flytta runt saker och möbler innan man kan börja!
    Inte har det hjälpt upp att jag och mina onda leder numera är direkt odugliga på allt vad fixa med huset heter

    Vad härligt det är att läsa om era småskruttar! Man blir alldeles glad i hela kroppen

    Tinga - jättefina ringar!

    Här har det regnat precis hela dagen, en utmärkt dag att kura skymning nonstop.
    Ljus har tänts med eftertanke och såväl tacksamhet som tårar i ögonen i dag.

    Min gamla skralt till bil förärades vinterdäck tidigare i veckan - med påföljden att bilen nu drar åt vänster. Inget uppenbart fel hittas och vi varken vill eller kan kosta på några större arbeten på den.
    Tanken är att byta bil till en bil med finesser som styrservo och elhissar (helst ac också) så det inte ska vara så tungt på mina onda händer att köra. Men den tanken kan inte finansieras just nu så resultatet blir att jag försöker hitta ett sätt att ta mig till jobbet med buss.
    Inte det lättaste eftersom det, med usla bussförbindelser, blir en bit att gå både dit och hem och det tycker mina onda fötter extremt illa om. Om jag dessutom missar eftermiddagens enda matarbuss så får jag helt käckt 3km att gå och det är fysiskt omöjligt.

    Blöh för gamla bilar och onda leder

  • Äldre 24 Oct 17:22

    Ingen PB på hela dagen?

  • Äldre 24 Oct 22:00

    Välkommen tillbaka till den uppkopplade världen PB och lycka till med ikappläsandet
    Massor medtummar håller jag för dig i morgon!

    Jag knycker laxstroganoff-receptet jag också! Låter jättegott och så länge någon släpper in mig i en och annan förpackning så verkar det vara en maträtt jag kan rodda ihop själv!

    Telis - jag fick ont i handleder och händer förra hösten och succesivt under det här året har jag fått värk i fötterna också (som faktiskt är etter värre än onda händer, det är så svårt att inte använda fötterna liksom).
    Det verkar inte vara reumatiskt, iaf inget som syns på några prover ännu. Det enda dom hittat i provtagningsväg är folsyrabrist och gränsvärde på B12. Jag har ätit tabletter en period men proverna dom tog då var inte så mycket bättre.
    Nu har jag gjort uppehåll med b-vitamintilskott och nyligen lämnat nya prover för att se om jag öht kan ta upp folsyra och B12 själv.

    Jag äter en medicin som tar udden av neuropatisk smärta (typ bältros-smärta) men kylan gör nog att jag kommer att behöva ta mer av den. (Vill egentligen inte det eftersom den egentligen är till för annat men som bieffekt är den bra mot smärta).

    Sen visade det sig ju nyligen att jag hade le Grande östrogenbrist som jag nu äter tabletter för men det har inte påverkat ledvärken nåt vad jag har märkt. Hade ju en hysterisk förhoppning att mina onda leder skulle bero på östrogenbristen men,men.

  • Äldre 24 Oct 22:14

    Alltså, jag känner mig så himla obegåvad just nu :s

    Äldsta dottern och hennes bästis ska åka till London en vecka före jul och de tänkte boka flygbiljetter på Norweigan Air.
    De antal gånger jag har flygit utomlands är lätträknade och jag har aldrig beställt biljetter online.

    Nu läser jag, och läser, men blir min själ inte riktigt klok på vad som gäller bagage på lågprisbiljetter - kan det verkligen vara så att man ska betala kilopris för sitt bagage utöver biljettpriset?

    Nåväl, skulle så vara fallet så sponsrar mamman glatt en väska mot attden fylls med underbara saker jag inte kan leva utan!

  • Äldre 24 Oct 23:23

     


    passionsblomman skrev 2010-10-24 23:10:49 följande:
    Tinga och ni andra: ta genast och kolla in andra tråden! Panzerfaust har lagt upp en film på Youtube när lilla Elise badar sitt första bad och föräldrarna är överlyckligaöver att hon gastar arg som ett bi!

  • Äldre 24 Oct 23:32

    Mycket vis livsvisdom!

    All lycka till dig från mig

  • Äldre 25 Oct 13:07

    Lunchen är egentligen slut och jag har inte alls tid men skulle bara kolla lite...

    Först - PB - Skräp också! Men jag han läsa att man kunde spruta flera dagar? I alla fall en jättekram till dig, tröstfika är konstruktivt i det här läget, har du ringt och ställt dina frågor?

    Och sedan:


    _koko_ skrev 2010-10-25 10:24:07 följande:


    Hej i nya tråden. AM, tack för en fantastisk trådstart, den fick till och med mig att krypa tillbaka ut ur smygläsargarderoben. Det är så SANT det du skriver.klockarbol - Sitter här och gapar, jag har också ont i handlederna och konstaterad b12-brist! Normala folsyrevärden dock. Har fått väldigt ont på sistone, och har inte ätit b12 sen länge, blev MYCKET inspirerad att skärpa mig! Tänk om det kan försvinna, det är ju jättejobbigt att ha ont i lederna! Läste att man kopplat samman b12-brist och alzheimers också, bara det är ju en anledning att ta sina tabletter...Migrän - Jag tar också Bamyl Koffein sen magnecyl-dito försvann och det funkar på mig med. Men jag har ganska lätt migrän, får ont i huvudet och blir illamående, men kräks inte. Men vad läskigt att så många i tråden verkar ha migrän!!Fina berättelser om era underbaringar!Har läst det mesta men det blir för svårt att kommentera allt, såjag säger bara HEJ på er! Fast en alldeles egen kram var till snorkis och EA blir det iaf. KRAM!

    Om du bara anar hur glad du gör mig! (Alltså, jag är ju inte glad för att du också har ont!!)
    Då kan det ju faktiskt vara så att det är B12 det har handlat om hela tiden!?
    Allt som har med bristsymptom i allmänhet och B12 i synnerhet är så himla vagt när man frågar läkarna.
    Nu ska det faktiskt bli riktigt roligt att få dom där provsvaren :D

    Nu - åter till arbetet, hemsidesförberedelser står på agendan i dag.

  • Äldre 25 Oct 17:57

    _koko_ - jag har också reumatism som min stora skräcknoja men har testat negativt på reuma-proverna. Allt syns säkert inte där heller men jag sov MYCKET bättre efter det provsvaret!!!
    Som bonus har jag förslitningar i bägge tumlederna (kul att fylla 40 eller? ) men det förklarar ju inte resten av smärtan.
    Har också konstaterat att kyla gör det hela massa ondare  så nu jobbar jag i torgvantar och raggsockor mest för att det säkert inte gör saken sämre!

    Porchez - jag tycker också att det låter stressrelaterat, kanske lite boostat av massage slagg. Men konstaterar att den ovanligt stygga förkylningen som går här i krokarna har börjat med ont i nacke, huvud och axlar så det kan ju vara förkylning på G.
    Men sällar mig till skaran ovan och säger - Var rädd om dig! Jag har provat din arbetssituation med svagt och otydligt ledarskap i kombination med ambitiös och duktig medarbetare.
    Jag betalade ett mycket högt pris i form av en megavägg. Kan du påverka din situation så försök göra det så att du inte behöver prova den förödande väggen.

    PB - Jag tror henne blint och jag tror framförallt på den här trådens enastående tumhållar-förmåga!!!!

    För ett litet tag sedan bad jag tråden om en liten tumhållning angående makens jobbsituation.
    Där och då resulterade hållna tummar i 5 schemalagda dagar och han har dessutom ringts in vid flera tillfällen så det bliren uppskattad extrainkomst i slutet av november  

    Ochvetnivad? Vetnivad? Vetnivad?!!!
    I dag kom han hem med papper på ett 3-månadersvikariat from 1 november

    Ni är ju bara helt fantastiska!!!

    Nu mot inboxen!

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!