• Telis

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Snyggt jobbat, AM!

  • Telis

    Fast jag fattar fortfarande inte det där ständiga snacket om favoritchoklad. MÅSTE man gilla choklad eller?!

  • Telis

    Vad kul att ni gillade mitt inlägg om Televinken! Jag tycker själv att det är så kul att sitta och titta på barn på öppna förskolan och se deras olika personligheter och vad dom kan och inte kan. Jag läser gärna såna små berättelser om era barn om det är någon som har tid att skriva!


    Vickan, det var helt okej att sno. Nu ångrar jag bara att jag inte skrivit något sånt tidigare,  det är otroligt vad man glömmer snabbt!


    Jag vet att många är skeptiska till gåstolar men Televinken är så glad i sin och kluckar av glädje när han far runt i den så jag tar risken att han blir sen i utvecklingen eller nåt. En bra sak med den också är att han når handtagen på lådor så att han kan öppna dom men han kan inte komma tillräckligt nära för att få in en hand när den stängs och klämma sig. 


    BS, vad kul att du gillade maten här! Jag får alltid lite extra ågren när jag ska laga vegetarisk mat till en vegetarian.


    Vänner, vad roligt att se dig igen! Hur går det med foglossningen, är du helt återställd?


    Vilken fin mage, snaily!!


    Här har jag krattat löv i tre timmar idag, är ganska säker på att jag kommer få rejält ont i högerarmen imorgon.

  • Telis

    Snorkis, jag blir lite extra glad och rörd över att du tyckte om att läsa om Televinken! Jag var lite rädd för att sånt skulle kännas jobbigt för dig. 


    Vilken helt sjuk kommentar du fick! Jag hoppas att hon bara fick hjärnsläpp av nervositet och att det var därför hon kom med en sån groda! Jag vet att det iallafall att det har hänt mig att jag har sagt riktigt klumpiga eller korkade saker för att jag har varit nervös, även om det kanske inte har varit riktigt av den kalibern. 


    Vad tuff du är som går på fest ändå även om det tar emot och inte känns kul! Stor kram!


    Jag har förresten hittat dig på FB. Jag trodde att jag skulle kunna föreslå andra vänner men jag fick aldrig upp det som alternativ men det kanske går när vi blivit vänner?

  • Telis

    September, men fy vad jobbigt med migrän så du kräks! Jag har migrän ett par gånger om året men det börjar alltid med spänningshuvudvärk så när jag väl fattat att det inte är vanlig huvudvärk är det för sent att ta någon migränmedicin. Som tur är kräks jag inte och det värsta sitter inte i i mer än kanske 4-6 timmar. En fd kollega använder Maxalt som Oupsie och blir bra hjälpt av det. Men den är väl receptbelagd tror jag. Har du provat dom där recepfria, Eeze och vad dom heter?

  • Telis

    EA, beklagar sorgen! Men förhoppningsvis har dom andra här i tråden rätt om livet efter döden och då kommer hon att få veta om er lilla skrutt ändå, även om du tyvärr inte fick glädjen att berätta för henne.


    Åh, vad gulligt med lilla Ru som vill sitta och läsa bilannonserna på morgonen!!


    Vänner, nä jag är faktiskt inte så förtjust i choklad. Klart att jag äter det ibland men det känns fel att prata om favoritchoklad när det finns hundratals andra saker som är godare. Skönt att inte foglossningen begränsar dig längre iallafall även om den inte är 100%-igt bra!


    Hattis, jag såg dig allt på FB när jag lät Facebook gå igenom mina mejlkontakter. Men jag tänkte att du kanske ville vara lite hemlig där också? Vill du att jag lägger till dig och föreslår dom andra trådisarna för dig?


    Ore, åh lucka mellan framtänderna! Det är ju bara sååå gulligt! Och lilla tvättvikaren!


    Klockarbol, jag har nog missat det om du redan har berättat det men vad har du för problem med lederna och händer och fötter? Är det reumatism? (Berätta förstås bara om du vill! )

  • Telis

    Jag har kopierat ner laxstroganoffen, vänta lite så ska jag leta upp det!

  • Telis

    Laxstroganoff


    Du behöver


    600 g färsk lax
    1 gul lök
    ½ purjolök
    1 vitlöksklyfta
    1 msk olivolja
    1 röd paprika
    1 röd chili efter smak
    1 msk dragon
    1 msk kapris
    1 msk dijonsenap
    2 dl crème fraiche
    1 brk krossade tomater
    salt & peppar


    Tillbehör


    4 port ris
    ½ isbergsallad
    ½ påse ruccola
    pumpakärnor
    1 röd paprika
    olivolja
    salladskrydda

     
    Gör så här
    Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Skala, hacka och fräs lök, purjolök, paprika, chili och pressad vitlök i en gryta. Tillsätt resterande ingredienser utom laxen. Låt sjuda ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.

    Skär laxen i mindre kuber. När du är nöjd med såsen, lägg i laxen. Låt sjuda ett par minuter.

    Skär sallad och paprika, blanda med lite olivolja, pumpakärnor och salladskrydda. Servera med ris och stroganoff.

  • Telis

    Äsch, företagsamt vet jag inte, men jag brukar kopiera alla intressanta recept och skicka dom som mejl till mig själv. Sen sparar jag dom i en mapp som heter Recept, så kommer jag åt dom var jag än är och kan söka efter dom osv.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!