• JustMe­AndMyL­ove
    Äldre 17 Sep 21:01
    34046 visningar
    141 svar
    141
    34046

    Vill bara slå ett slag för menskoppen!

    Läste någon gång att menskoppen är bra mot mensvärk.


    Tyckte hela iden var så konstig så jag tänkte väl inte mer på det.


     


    Min nuvarande sambo åt mini-piller enbart för att hon lider av så sjuka menssmärtor. Det har inte funkat så bra sen hon missade EN tablett så då föreslog jag att hon skulle testa en sån där menskopp som finns att beställa på nätet.


     


    Vi är helt såld! FÖRSTÅR ni hur mycket pnegar det går år till tamponger och liknande :O Plus att man kan ha gott samvete för att man gör miljön en tjänst ;)


     


    Hon har nu slutat med mini-pillrena och har väl inte mer än lite "normal-ont", helt suvveränt!

  • Svar på tråden Vill bara slå ett slag för menskoppen!
  • JustMe­AndMyL­ove
    Äldre 17 Sep 21:25
    #2
    mattiasFästmö skrev 2010-09-17 21:18:08 följande:
    Att dom fungerar tvivlar jag inte på, det jag har tänkt angående det där är hur fräscht det kan vara? Man måste ju stänga in massa bakterier? Och det måste ju kännas lite snuskigt att tömma koppen med mensblod liksom? Eller är det bara jag som har en negativ inställning till den?

    Vad gäller bakterier och så är tydligen menskoppen mer att rekomendera än en tampong :)


    Sen att det kan kännas äckligt, ja.. hehe, jag tror det är just därflr det pratas så lite om den

  • JustMe­AndMyL­ove
    Äldre 18 Sep 10:14
    #6

    Jag tycker inte det är så krångligt, kanske de allra första gångerna bara :)


    Innan trodde jag också att det skulle vara svårt att lita på att den skulle sitta kvar och inte läcka. Men det var inte heller några problem.


     


    De rekommenderar att man tvättar den med någon tvål utan parfym, jag använder intimtvål, känns snällast så. Sen kan man som sagt koka den.


     


    Menskoppen har funnits sedan 1890 och har än inte kunnat kopplas TSS (tampongsjukan), bara det tycker jag känns rätt skönt :)

  • JustMe­AndMyL­ove
    Äldre 18 Sep 22:35
    #11
    förlovadflicka skrev 2010-09-18 19:19:14 följande:
    Är den svår att föra upp? Jag kan typ inte få in en tampong (kanske för jag inte övat) tycker det känns jätteskumt...
    Jag tyckte det var lite svårt innan jag hittade en bra teknik. Det finns tips på youtube faktiskt, haha.

    Min sambo tyckte sin första kändes av lite, men så köpte hon en ny som var en storlek mindre och den var mycket bättre, så man ska nog inte ge upp bara det känns konstigt :)


    När man har den i känns det inte alls, om man nu inte har en som är för stor då kanske som min sambo hade.


     

  • JustMe­AndMyL­ove
    Äldre 18 Sep 22:35
    #12
    moonlightgirl skrev 2010-09-18 10:56:28 följande:
    Hmmm, den här menskoppen ni pratar om har jag aldrig hört talas om. Men nu måste jag ju ta och kolla upp vad det är. Själv fixar jag inte att ha tampong, jag gillar inte det helt enkelt, tycker att det bär obehagligt och gillar inte känslan att föra upp den inne i mig. Nu menar jag inte att jag tycker att binda är så jätte trevligt att ha men iallafall.   =)
    http://menskoppen.se/

    Finns fler hemsidor också, bara googla :)

     

  • JustMe­AndMyL­ove
    Äldre 19 Sep 17:08
    #17

    Vad kul att det är så många som använder den!


    På ungdomsmotagningen i både Hudiksvall och Gävle hade inte sjuksköterskorna ens hört talas om den, mycket dåligt tycker jag då de dagligen möter tjejer med mensvärk och frågor om mens och med problem med att använda tamponger etc.


     

  • JustMe­AndMyL­ove
    Äldre 19 Sep 19:33
    #20
    Vi2alltid skrev 2010-09-19 17:49:14 följande:
    Aleta: Ja visst är det så, jag menar: varför tror du att menskoppen är så okänd? För att tampong- och bindindustrin har kunnat göra mängder av reklam för sina produkter, och de tjänar nog en hel del pengar. En menskopp kostar 200-300 kr och du har den i flera år, så det är inte lika stor vinst där.
    Undrar vilken påverkan på umgdomsmotagningar, föräldravårdscentraler etc de här insdustrierna har?

    Ganska skrämmande tanke att de skulle kunna ha en stor påverkan.

  • JustMe­AndMyL­ove
    Äldre 19 Sep 20:07
    #24
    Vi2alltid skrev 2010-09-19 20:06:15 följande:
      Nä lite oroväckande är det... men en läkare sa till mig en gång "va!? andvänds de i Sverige? Vad glad jag blir av att göra det"Så det finns hopp :)
    Hehe, ja det är alltid nått :)
  • JustMe­AndMyL­ove
    Äldre 23 Sep 15:00
    #27
    Aleta skrev 2010-09-23 13:03:35 följande:
    Nu har jag tränat in mig på min DivaCup. Den är verkligen jättebra, när jag kom på hur man tar ut den, jag satte in den lite för långt först, men nu börjar jag få "kläm" på hur man ska göra. Idag ska jag gå och simma med den för första gången, det känns mycket bättre än med en tampong. Ett roligt sammanträffande var att jag träffade en överläkare på en kvinnoklinik idag. Hon frågade om vilket preventivmedel jag hade och då sa jag att jag tänkte prova FemCap (livmodertappsskydd, släkt med pessar.) Hon hade aldrig hört talas om den och blev jätteintresserad eftersom hon egentligen inte gillar hormonpreparat. Jag lovade att ringa henne om den är urdålig, men det låter ju jättebra. Man kan ha den inne i två dygn, så spontaniteten försvinner ju inte.www.femcap.se/bestall_har.php När vi ändå pratade så berättade jag om DivaCupen och hon skrev upp det med!www.menskoppar.se/se/art/divacup-menskopp.php  
    Kul att hon visade intresse! Men vist är det konstigt att inte läkare, om någon, är väl insatta i vad som kommer på marknaden i form av prevetvmedel och mensskydd?

     

  • JustMe­AndMyL­ove
    Äldre 23 Sep 18:24
    #29
    Aleta skrev 2010-09-23 18:23:05 följande:
    Inte alls konstigt egentligen. De jobbar för fullt hela tiden och hinner inte göra egna efterforskningar utan litar på att tillverkarna hör av sig med nya produkter. I fallet p-piller eller bindor/tamponger t ex så drar man in mycket pengar och har råd att göra reklam och/eller att ringa runt till läkare. Ett pessar eller en menskopp säljer man bara en gång per kvinna, inte alls lika lukrativt och man har inte resurserna för att ringa runt. De får lita på att nöjda kunder talar om det för sin omgivning, nu är ju tyvärr just menskoppar och livmodertappskydd kanske inte de mest vanliga samtalsämnena... Bara medan hon undersökte mig så ringde hennes telefon. Eftersom hon hade jour på förlossningen så svarade hon (jag var redan införstådd med detta innan jag fick tiden) och det var ett läkemedelsföretag som ville träffa henne (de fick så klart återkomma senare) men det är så det går till. Hon var hur som helst intresserad så chansen finns att det sprids vidare på den kliniken.
    Oj, jag trodde de flesta sjukhus hade en speciell person för nya inköp, förs'ljare etc. Har sett för mycket amerikansk TV hör jag, haha 
Svar på tråden Vill bara slå ett slag för menskoppen!