Inlägg från: spunkcissi |Visa alla inlägg
  • spunkcissi

    vi som ska slå till -11 i Dalarna

    jajamensan!

    Äppelbo 21 maj.. =)

  • spunkcissi

    Ja, hur långt in är vi.. Känns som om vi inte gjort mycket alls! ;)

    Vi har bokat kyrka, festlokal, präst, preliminärt boende för våra gäster... Vi har tänkt ut vilket koncept vi vill ha på mat och pratat med ICA butiken i Äppelbo samt beställt två lamm från Gladgården (vi ska ha grillbuffé).

    Pratat med Håkanssons konditori om tårta och fått prisuppgifter samt alternativ.

    Börjar fundera på dekorationer. Sitter just nu och skissar på gästlista och funderar på hur vi ska göra med save-the-date kort...

    Har hittat min ring och väntar nu på att butiken ska ha någon form av julspecial eller höstrea så den går ner lite i pris och hamnar inom budget.. ;)

    Funderar också över fotograf och hur vi ska lösa den biten då det inte verkar finnas så många i närheten utan att vi får ta fotograf från Leksand eller Borlänge, blir en bit att åka och ganska mkt pengar till dem i reseersättning vilket känns lite mindre skoj, samtidigt vill jag verkligen ha bra foton! =)

    Ni då?

  • spunkcissi

    bröllop 101009: Jo, jag har hittat hennes hemsida och kikat på.. Verkligen jättefina bilder! Problemet för oss är att vi nog gärna lägger lite pengar på en bra fotogarf, men för t ex Malin Jones att åka till Äppelbo för fotografering är nästan 2 000 kr till på priset, och då blir det ganska dyrt om man lägger på priset för själva fotograferingen... Men det är klart, kan man få ner budgeten på några andra saker så kanske det går att få ihop i alla fall.. =)

    Svårt att veta nu dock innan nästan något faktiskt är inhandlat..

  • spunkcissi

    my heart: Nu är ju inte Äppelbo särskilt stort, så valen är ganska begränsade.. ;) Å andra sidan eftersom det är en såpass liten ort (by) så blir inte heller kostnaderna så hiskeligt höga för t ex festlokalen, däremot svårare med boende i närheten till våra gäster..

    har hittat min ring som sagt, ska bara vänta på att det blir någon sorts kampanj så priset går ner lite grann.. ;)

    Hittade också ett jättefint halsband med tillhörande örhängen i helgen i Göteborg! Dum som jag var köpte jag det inte, men jag har lite vänner där nere som jag funderar på att skicka in som bulvan och köpa det till mig så det inte hinner ta slut.. =)

  • spunkcissi

    Ja, shit va tiden går fort!
    Ska göra egna inbjudningskort, har köpt allt material och ska nästa helg försöka göra en prototyp, sen kommer några vänner och hjälper mig pyssla ihop allihopa.. =)

    Vi skickade ut save-the-date på vanliga julkort genom ett litet rim.

    Just nu haft vi mest fastnat i bokningen av vår smekmånad, men måste ju snart ta tag i mat och serveringspersonal! Beställde ringen i förra veckan och ska ut och beställa klänningen nästa helg.
    Börjar kännas verkligt nu! =)

  • spunkcissi

    Gällande att kasta saker på brudparet har vi sagt att de får man ordna själv. Har dock varot på bröllop ett par gånger då man glömt ta emd sig eget ris. På något ställe fick varje gäst en sådan där liten tjusig organzapåse med ris som man fick kasta...

    jag tycker det känns onödigt att lägga en massa pengar på just det, så jag har bett svärmor sköta saken. Hon kommer typ ta med en bunke med ris och så får den som vill ta därur helt enkelt.. =)

    Och ja, listan blir bara längre för varje dag som går! Tyckte för någon vecka sedan som att det mesta var under kontroll, bara för att komma på massa nya saker som jag inte tänkt på förut.. =P

Svar på tråden vi som ska slå till -11 i Dalarna