• Megi

    Aruba, Maldiverna, Dominikanska Rep. Mexiko, Barbados,Bahams...??

    Ni som varit el ska åka till ovannämnda platser...

    Vad fårni betala för hela resan...
    Var det dyrt där?
    Blev det för lång-tråkigt med 2 v... (Ni som var borta 2 v =))
    Via vilka boakde ni resan?

    Måste bestämma oss snart.. Vill åka i december..

    Tacksam för svar =)

  • Svar på tråden Aruba, Maldiverna, Dominikanska Rep. Mexiko, Barbados,Bahams...??
  • Megi

    Vad får ni betala för resan?


    AndréaK skrev 2010-09-12 10:38:13 följande:
    Vi har bokat 2 veckor allinclusive till Mexiko i dec, ska bli så gott!

     

  • AndréaK

    Den gick på 30000:-, tycker det är mycket prisvärt.  Åker med Fritidsresor.

  • Bröllopsnorpan

    Vi bodde i Cabarete, men besökte även Susua flera gånger. Båda dessa ställena är jätte fina, jätte trevliga folk. Inga problem att gå ensam utanför hotellet eller på kvällen/natten. Visst är det fattigt och folk bor i skjul på vissa ställen, men tyvärr så är det ju så överallt. Inga direkta tiggare, dock förekommer de som vill putsa skorna för en slant.

    Just Cabarete är en stor kitesurfing by så där är mycket turister, men ändå inte de typiska turisterna om man säger så. Mysig avslappnad stämmning! Bada i havet är dock inte barnvänligt då det är stora vågor och ganska strömt, men för en vuxen är det inga problem. Cabarete är ganska litet med bara en gata med en del butiker som säljer turistgrejer. Det ligger flera restauranger nere på stranden.

    Susua är aningens större och har ett centrum. Här är det mer långgrunt och lugnare vatten. Här är fint att snorkla och man kan åka banan & vattenskidor efter båt mm.
     
    Mycket god mat, vi hade köpt AllInclusive (För prisets skull, skillde då 1500kr för två veckor) men åt ute flera gånger där maten var klart bättre. 
    En kul grej är att det på de mindre fina ställena (de flesta då alltså) serveras rödvin kallt!!! Det är tur att det är varmt i luften så vinet snart får rätt temperatur!  

    Jag rekomenderar det varmt!


  • Hawaiiii

    Vi valde Maldiverna och Filitheyo för vår bröllopsresa. Fantastiskt ställe och vi väntar bara på nästa resa, då blir det Maldiverna igen, Centara eller Reethi. Tycker själv det slår Bali, Thailand och många andra ställen med hästlängder!

    Aruba har jag hört mycket bra om, förutom att matförgiftning på en del hotell/restauranger är någorlunda vanligt, det gäller kanske hela det området?

    Vi betalade tot ca 50000kr inkl allt, hade absolut inte tråkigt en enda dag, det sög att åka hem....Skulle lätt åka tillbaka igen till samma ö, men troligtvis blir det en annan nästa gång.
    Vi reste med en brittisk resebyrå via London och bokade flygbiljetterna separat.

  • Megi

    Ni som varit på aruba, hur är matpriserna? Är det bättre att köpa till allinclusive eller ska man strunta i det och äta ute..?

  • Alexandra73

    Varför inte en kryssning? Vi åkte med Oasis of the Sea till Haiti, å två stopp i Mexico under en vecka.. From januari kommer de stanna i Haiti, Jamacia å Mexico..

    Va en underbar upplevelse!!

  • Frilledille

    Vi har varit i Mexico och jag kan VARMT rekommendera Riu Palace Riviera Maya. Väldigt god mat och fantastisk service! Vi betalade ca 23 000kr/pers all inc. Vi reste med Apollo.


    Vi har också varit på Mauritius men vårt hotell är nu ombyggt till lyxresort och är inte längre i vår prisklass. Vill ni resa till Mauritius kan ni titta på sunresidense.se som har ganska bra priser. Vi reste dock med Fritidsresor båda gångerna.


    Vill ni ha ett annat alternativ kan Hilton på Hainan (Kina) vara ett alternativ. Vi var där 2007 och är väldigt nöjda. Kina är ju dessutom väldigt billigt. Resan dit var en rundresa med apollo. Alla sevärdheter i Kina (muren, terrakottaarmén osv) + 1 vecka i Hainan = 18 000kr/pers

  • fru Hä

     


    Hawaiiii skrev 2010-09-17 18:17:57 följande:
    Vi valde Maldiverna och Filitheyo för vår bröllopsresa. Fantastiskt ställe och vi väntar bara på nästa resa, då blir det Maldiverna igen, Centara eller Reethi. Tycker själv det slår Bali, Thailand och många andra ställen med hästlängder!Aruba har jag hört mycket bra om, förutom att matförgiftning på en del hotell/restauranger är någorlunda vanligt, det gäller kanske hela det området?Vi betalade tot ca 50000kr inkl allt, hade absolut inte tråkigt en enda dag, det sög att åka hem....Skulle lätt åka tillbaka igen till samma ö, men troligtvis blir det en annan nästa gång.Vi reste med en brittisk resebyrå via London och bokade flygbiljetterna separat.

    Visst är FILI fantastisk? Mest prisvärd i Maldiverna tycker jag. Åker själv tillbaka den 24 oktober för 2 veckor i paradiset. Lite ångest för midjemåttet...

    /Linda

  • Hawaiiii

    Ja, det var kanon! Träffade många som varit på Maldiverna 5-6 gånger och alla tyckte att maten var outstanding. På två veckor lyckades både jag och maken lägga på oss 2,5kg var....trots simmande och snorklande varje dag, men det var det värt :)
    Fick många tips om Reethi, och det ser ju fantastiskt ut, så nästa gång bär det nog av dit.

  • Frilledille

    Ni som rest till Maldiverna, vilken resebyrå har ni åkt med?

Svar på tråden Aruba, Maldiverna, Dominikanska Rep. Mexiko, Barbados,Bahams...??