Inlägg från: ProjectX |Visa alla inlägg
  • ProjectX

    Gravid trots p-piller?

    Jag är nervös varje månad innan jag får mens.

    Syrran har blivit gravid 4 (!) gånger trots både p-piller och mini-piller, så om den fertiliteten ligger i släkten är det nog inte svårt för mig att bli på smällen om jag skulle råka missa en tablett. Men än så länge har det inte hänt nåt.

    Har inte grav-testen förresten nån instruktion om att man inte ska ta den förrän då man borde få mens? Alltså att du inte borde testa förrän efter en månad efter då du hade din senaste blödning. Isåfall ska du väl inte testa förrän vid nästa blödning så att säga? Har för mig att det inte är helt tillförlitligt annars.

  • ProjectX

     


    Optimia skrev 2010-08-24 10:43:44 följande:
      Du har inte funderat på att övergå till hormonspiral? Då behöver du ju inte oroa dig för att komma ihåg piller osv. Man kan ha spiral fast man inte fött barn. Enda "problemet" om man inte fött barn och vill ha spiral, är att det kan göra lite ondare att föra in den.  

    Nej, jag tror att jag håller mig till pillerna. Jag började med dem när jag var 14-15 eftersom jag hade sån vidrig mensvärk (under ett par år fick jag även ta Orudis under mensen för att komma ur sängen, men nu räcker det med p-piller) och det har fungerat så bra att jag tycker inte det är värt att byta. Och med piller kan jag vid nödfall "flytta" mensen så den inte kommer vid ett olämpligt tillfälle (ex. bröllop )

Svar på tråden Gravid trots p-piller?