Inlägg från: lunagarden |Visa alla inlägg
  • lunagarden

    Kuvertbröllop?

    Vi behöver absolut inga presenter och velar mellan:

    - kuvertavgift på 250-300 kr/person
    - önska oss bidrag till bröllopsfesten på valfritt belopp (kan lämnas anonymt)
    - önska oss bidrag till bröllopsresan

    Istället för presenter naturligtvis.

    Vi blir bara vuxna på vårt bröllop. Den faktiska kuvertavgiften kommer att hamna på ca 900 kr/person.

  • lunagarden

    BWI - förhoppningsvis känner brudparet sina gäster och vet vilken inställning de har till kuvertavgiften. Det blir alltid stora diskussioner här på forumet när det kommer på fråga

    Inom vår vänkrets är det inga problem, de flesta tycker att det är bra, för det löser presentproblemet.

    Vet man inte, så kan man ju alltid fråga sina vänner innan man bestämmer sig.

  • lunagarden

     


    mattiasFästmö skrev 2010-08-21 11:04:37 följande:
      En sak med kuvertavgift som vi hade lite problem med är ju att vad händer om det går magsjuka just den helgen och hälften av alla gästerna ligger hemma och kräks och inte kan komma. Eller att någons släkting går bort straxt innan och att av den anledningen folk inte kommer. Förhoppningsvis händer ju inget av detta men OM det skulle vara så kan det ju vara bra att ha en plan B. så man inte står där med massa mat och sånt som man betalat för och sen går inte pengarna ihop. vet att det var ett av problemen för oss när vi hade funderat på att ha kuvert, att vad gör vi om många ställer in i sista minuten?

    Om man har räknat med kuvertavgiften för att få sin budget att gå ihop bör man nog låta kuvertavgiften sättas in på ett konto i samband med anmälan till bröllopet. Det är inget ovanligt.

  • lunagarden

    Det är ju en samvetsfråga, men enligt etiketten ska man ju ge present även om man inte kommer på bröllopet.

    Själv bryr jag mig inte om etikettregler utan vi kommer att göra vad som känns bäst för oss och våra gäster och det blir troligen att vi önskar ett oss bidrag på valfri summa till bröllopsfesten. Vår budget faller inte om X antal gäster inte kommer och vi är inte heller beroende av deras gåvor för att budgeten ska gå ihop.

  • lunagarden

    Ja, jag hade också betalat tillbaka

    Nu får man väl hoppas att inte gästerna blir sjuka i sista stund!

    När gifter ni er?

  • lunagarden

    Rufsas - jag tror inte vi ska ha kuvertavgift, men vi är så gamla så vi har inga studerande i gästlistan förutom våra egna barn. Våra vänner lägger gärna mycket pengar på krogen, på god mat och goda viner så här skulle det inte vara något problem. Men någon kan ju ha tillfälligt sämre ekonomi av olika anledningar, därför känns nog valfri summa istället för present bättre för oss (som man självklart kan lämna anonymt). För oss är det inte en finansiering av festen, utan ett sätt att slippa presenter. Och jag vet att ingen av våra gäster vill komma tomhänt. Men den som väljer kuvertavgift måste ju utgå från sin egen situation och noga tänka igenom allt sådant.

  • lunagarden

    Mattias fästmö - 16 juli 2011 Radbrytningarna verkar inte funka heller...

  • lunagarden

     


    Rufsas skrev 2010-08-21 16:19:45 följande:
    Utan att säga har vi det gott ställt men jag hade ändå inte varit bekväm med att gå på kuvertbröllop. Känns snålt och ogivmilt. Om ni nu inte vill ha presenter kanske ni kan önska er valfritt bidrag till bröllopsresan, upplevelser etc.?

    Vad är det för skillnad på att önska sig bidrag till bröllopsfesten eller bröllopsresan?

  • lunagarden

    Ja, men om man inte har kuvertavgift utan önskar sig bidrag till bröllopsfesten (valfri summa), tycker du då att det är fulare än att önska sig bidrag till bröllopsresan?

  • lunagarden

    Klart jag gör som jag vill, är bara nyfiken på dina åsikter eftersom de är så bestämda

  • lunagarden

    Det låter ju klokt!

    Beroende på hur man har planerat sin fest så är det ju ofta en del kostnader som minskar när gästen inte kommer - t.ex. alkohol om man nu inte betalar kuvertavgift där det ingår på restaurang och det är för sent att avboka.

    På de flesta cateringföretag får man ju justera antalet personer upp till tre dagar innan festen, och så många sena avhopp får man ju verkligen hoppas att det inte blir

    Ska ni ha festen på restaurang eller i hyrd lokal?

Svar på tråden Kuvertbröllop?