Inlägg från: moonlightgirl |Visa alla inlägg
  • moonlightgirl

    Brudar i närheten av Västervik

    dreams com e true:  jag rinde runt till de ställena jag nämde innan och bad om offerter som de ska skicka till oss. Där skriver de även med vad det kostar att ha tre rätters med serveringspersonal och buffé med personal och med enbart leverans. De frågade när vi skulle ha bröllopet för då kan de ju även diskutera med oss angående maten och de är mycket villiga med att diskutera och ändra menyerna efter vad brudparet vill ha.
    Kolla med de ställena och be om offerter, de skickar det till dig mer än gärna.
    Jag ska även ta och kolla upp stället med korten du skrev om.

    MartinaRickard: jag ska kolla upp det också, tack för tipset.
    Tyvärr så har jag inte så mycket tips på ställen att ha sin fest på då jag inte bott här så länge. Men kolla med stadshotellet. Föresten vart hade ni tänkt at gifta er, jag tänkte så att man inte kommer med ett ställe att ha festen på som är allt för långt därifrån.

  • moonlightgirl

    Hej 84bruden

    Välkommen hit till oss. Jag är inte heller från västervik från början, jag har bara bott här i ett år. Vart har ni tänkt att ha erat bröllop och vart ska ni ha eran fest?

    P: Jag vet ännu inte hur vi ska göra med vigselprogram och festprogram. Jag ska först fixa inbjudningskorten så får vi se hur jag känner sen och hur jag vill att det ska se ut.
    Ok, fixar de enbart hår eller fixar de smink också där??

  • moonlightgirl

    Dct: Tack, jag ska ringa och kolla vad de tar. =)  Måste ju ha koll på allt.
    Jag har nu beställt kort och lite annat smått & gott från PY Hobby.
    Det som känns bra är ju att de inte är så dyra. Då kan man ju göra lite olika test kort innan vi bestämmer oss för hur det skall se ut.

  • moonlightgirl

     


    Lúz de mi vida skrev 2010-09-06 18:18:02 följande:
    Hoho tjejer! Ni som känner till V-vik lite bättre än jag. Vad finns det för bra frisörer för bruduppsättningar och make-upartister?

    Jag har också ställt den frågan och fått tips här ovan, kolla och ring och fråga.    =)

  • moonlightgirl

    Hej hej Västerviks brudar
    Hur går det för er i era planer? Imorgon ska jag försöka få med mig min sambo till guldsmeden och kolla på ring. Vi ska ta och gå till Hallbergs som du dct tipsade mig om. Där har de även bröllopsboken som jag haft fundering på att köpa, ska iallafall kolla i den och se om det kan vara något för oss.
    Ska se när min bästa vän kommer på besök, tänkte att hon och jag ska åka och kolla på brudkläningar.

    Lúz de mi vida: ingen fara på taket så att säga, jag var bara lite lat och orkade inte skrolla upp och se vad ställena hette som jag fick tips om det var därför jag skrev att det bara var att kolla. Förlåt om jag lät otrevlig, det var verkligen inte meningen.

  • moonlightgirl

    Idag var vi och tittade på ringar och beställde dem. Vi var in på Herberts guld och vi är supernöjda. Vilken trevlig personal, de är verkligen toppen på det stället och vi kan rekomendera andra att gå dit.

    Har även besökt Birgittas gobitar idag och jag har ändrat uppfattning om henne. Hon var jätte trevlig idag och väldigt tillmötesgående. När jag ringde dit i förra veckan tyckte jag att hon var otrevlig men som dct skrev så måste det varit något som hänt. Efter idag så lutar det åt att vi tar maten via henne. Hon bakar ju tårtor också så det blir nog helt perfekt.   =)

  • moonlightgirl

    Hej
    dct. det blev en schalins skimra som de ska göra till en med mjukare kanter. Vi ska även göra om våra fölovningsringar för de är inte lika höga som vigselringarna. Min m2b har bestämt sig det blir en ring till för honom också. Tror att hans kan bli riktigt snygg, han ska ha en med en svart diamant i som blir nedsänkt i ringen. Han ville ha en annorlunda ring och det kommer han att få. De var så otroligt hjälpsamma och trevliga där så jag känner mig så glad och nöjd med att vi tog ditt råd och gick dit.  =)

    Ja det känns bra också att jag gav Birgittas gobitar en chans till. Hon var jätte glad och trevlig när jag var där igår och visade och berättade vad de har för olika plankor. För oss lutar det nog åt exotisk planka, men jag är inte så intreserad av potatissalladen och sommarsalladen, jag vill ha köttet och sen vill vi köpa färdig potatisgratäng som vi skickar in i ugnen och gräddar klart. Vi har en gäst som inte tål mjölk/grädde alls så till henne vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på. Sen har vi även folk som inte tål lactos men med dem är det ingen fara för när man tillagar maten i ungen så försvinner lactosen och de kan äta maten, det är värre med hon den andra.
    Men det får vi lösa.

    Kollade med Birgittas gobitar med tårta också och hon tog 18 kr biten/perperson så att säga. Det är ju jätte billigt. Jag har sett när folk skriver att man får räkna med 40 kr biten/person. Herre jösses vilken skillnad.

    Jag förstår att det känns lyxigare med tre rätters men vi känner att vi hellre vill ha buffé, det blir så dyrt med att ha serveringspersonal. Däremot vill jag ha två eller tre stycken som tar hand om maten åt oss och disken och sen kan stå i baren. Men jag vet att det också kommer att bli dyrt.   =)
    Men båda sätten har ju sina för och nackdelar.   =)
    Jag känner att jag är lite velig fram och tillbaka själv också. 

  • moonlightgirl

    Där vi har tänkt att ha våran fest finns det bara en vanlig ugn som man har hemma och den duger inte att laga mat på till 80 personer. Så det måste bli kallt kött men jag vill ha potatisgratäng till och det kan vi fixa dit en liten ugn till så att det går att värma och fixa klart där. Beställer vi från Birgittas godbitar så ingår det ju även potatissallad, sommarsallad (tror jag att det var), mimosasallad, vanlig sallad, bröd och smör samt ost och kexbricka, så jag tycker att det är prisvärt. Den kostar enbart 100 kr/person. Sen tillkommer tårtan och det var ju 18 kr/person.   =)
    Men jag vet inte hur vi ska få till det med folk som fixar osv.

  • moonlightgirl

    dct: Birgittas godbitar, hon är öppen för egna förslag. Kolla med henne och hon är billig. Jag ska kolla med henne om att låna bestick, assietter till tårtan eftersom jag köpt tallrickar redan som vi ska ha.   =)   Själv så bryr jag mig inte ett dugg om att tallrikar till maten måste vara lika dana som assietterna till tårtan. De kan vara olika för min del.

    Sambon säger att han vet pålitliga ungdomar som vi kan ha till hjälp med att sköta baren, fixa med buffén och disken.

  • moonlightgirl

    Hej Västerviksbrudar. Jag tänkte tipsa om att på söndag 26/9 är det bröllopsmässa i Linköping. Själv ska jag ta med sambon och passa på att åka dit nu när det kommer en mässa på lite närmre ort så att säga. Jag skickar med länken dit. Mässan är mellan 11-16. brollopsmassa.com/index.htm Hur går det annars för er i era planer? Själv så har jag hittat klänning. =) Ska köpa den begagnad av en tjej härifrån bröllopstorget. Ska föra över pengarna idag så skickar hon den sedan direkt. =) Hoppas att det går i lås och att hon inte är en sådan som luras. Men det kändes bra när jag pratade med henne. =) Jag har varit till Anderssons guld och pratat med dem där och de kan garantera när dom gör ringen själva att det blir min mammas ring som de gjort om. De ska göra om den till en likadan ring som jag redan har (förlovningsringen menar jag) och sedan ska de sätta i diamanter och safirer, jag vill ha varannan blå och varannan vit. De gör det till ett mycket billigare pris än vad Herrbertsguld gör. Och ändå sa de på Anderssons att det blir lite dyrare när vi gör den själva mot om schallins gör den. =) Nöjd och glad blev jag när jag får ringen jag vill ha för 6000 kr (hon tog i lite i överkant för säkerhetsskull) än att inte få mammas ring omgjord utan bara sälja guldet och betala något på 9000 kr för min ring. Sen sa de på Anderssons att sambons ring inte skulle bli alls lika "dyr" som min. Vi ska dit på torsdag och prata mer med dem. Nu känns det bra igen och som att vi är på banan igen.

Svar på tråden Brudar i närheten av Västervik